Hartal Doktor Kontrak News

Latest News On Hartal Doktor Kontrak

Doktor junior dipanggil bodoh, lembab, useless setiap hari di wad.

Doktor junior dipanggil bodoh, lembab, useless setiap hari di wad

Nama Pun Doktor. Mental kena kuat la wei..kalau mende kecik2 dah mental..apa tah lagi nk mengadap kes2 yg besar
Doktor junior sekarang sgt kurang common sense.. benda basic boleh fikir sendiri pun xboleh buat..

20 hours ago

Read more...

Ismail Sabri terima Ijazah Kehormat Doktor Perubatan Universiti Nihon | The Malaysian Insight

Ismail Sabri terima Ijazah Kehormat Doktor Perubatan Universiti Nihon

Menteri keshatan tak dapat tapi jadi naip presiden pula. HFMD sedang meningkat, esok kurap monyet pula.
Yg bodohnya universiti yg bg tu...

24/5/2022 7:06:00 AM

Read more...

Amalan buli doktor pelatih terus berlaku

Amalan buli doktor pelatih terus berlaku

24/5/2022 2:28:00 AM

Read more...

Doktor ditemui meninggal dunia dalam bilik hotel alami kemurungan

'Mangsa dikatakan mengalami kemurungan berkemungkinan disebabkan pekerjaannya dan perkara tersebut dimaklumkan kepada keluarga mangsa.

23/5/2022 2:25:00 PM

Read more...

Doktor wanita ditemukan tidak sedarkan diri di bilik hotel | The Malaysian Insight

Doktor wanita ditemukan tidak sedarkan diri di bilik hotel

21/5/2022 6:07:00 PM

Read more...

MAIS tegas tamatkan kontrak guru KAFA tolak vaksin | The Malaysian Insight

MAIS tegas tamatkan kontrak guru KAFA tolak vaksin

Qasim Dreams are True menunjukkan bahawa tragedi akan berlaku di Pakistan, dan bencana besar akan datang yang akan menenggelamkan Pakistan. Imran Khan akan sangat bimbang dan bimbang tentang perkara ini. Adakah ini tidak berlaku hari ini? Impian Qasim adalah Benar
Kepada guru KAFA tu marilah kita bukak sekolah pondok.

21/5/2022 4:51:00 PM

Read more...

Ustaz Kazim dinasihat jumpa doktor

Pendakwah bebas, Ustaz Kazim dinasihat berjumpa doktor pakar bagi mendapatkan rawatan sakit kulit yang dihidapinya.

21/5/2022 7:43:00 AM

Read more...

Rozman sekali lagi mohon batal tuduhan guna kedudukan dapatkan kontrak | The Malaysian Insight

Rozman sekali lagi mohon batal tuduhan guna kedudukan dapatkan kontrak

20/5/2022 2:53:00 PM

Read more...

Kumpulan pertama doktor gigi Universiti Malaya

Kumpulan pertama doktor gigi Universiti Malaya

20/5/2022 6:07:00 AM

Read more...

Kes buli jarang berlaku di hospital luar negara, kongsi doktor di UK | The Malaysian Insight

Kes buli jarang berlaku di hospital luar negara, kongsi doktor di UK

20/5/2022 4:30:00 AM

Read more...

Pekerja kontrak didenda RM3,000, benarkan butiran palsu sijil kelahiran

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 36(1)(C) Akta Pendaftaran Kelahiran dan Kematian 1957 (Akta 299).

18/5/2022 7:51:00 AM

Read more...

Tiada SOP punca budaya buli doktor pelatih, kata persatuan | The Malaysian Insight

Tiada SOP punca budaya buli doktor pelatih, kata persatuan

18/5/2022 4:30:00 AM

Read more...

Pejabat TPR tentukan sama ada perlu inkues kes doktor pelatih jatuh bangunan

Pejabat TPR tentukan sama ada perlu inkues kes doktor pelatih jatuh bangunan

17/5/2022 1:11:00 PM

Read more...

Mengapa tiada wakil doktor muda dalam pasukan petugas buli, soal Ramasamy | The Malaysian Insight

Mengapa tiada wakil doktor muda dalam pasukan petugas buli, soal Ramasamy

15/5/2022 6:26:00 AM

Read more...

Kumpulan mahu penyertaan pertubuhan, doktor dalam pasukan petugas baharu | The Malaysian Insight

Kumpulan mahu penyertaan pertubuhan, doktor dalam pasukan petugas baharu

14/5/2022 9:17:00 AM

Read more...

Buli doktor: Pasukan petugas khas diberi tempoh dua bulan - Khairy

Ini selepas Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin mengadakan lawatan bagi mendengar pengalaman doktor pelatih di Hospital Selayang, awal pagi tadi.

13/5/2022 6:52:00 AM

Read more...

Buli: Doktor pakar terlibat

Menteri Kesihatan sudah melihat senarai nama berkenaan dan kes tersebut akan disiasat sebuah pasukan khas bebas bawah Unit Integriti KKM.

13/5/2022 2:01:00 AM

Read more...

Surat lanjut kontrak UKSB dihantar terus kepada Zahid, kata saksi | The Malaysian Insight

Surat lanjut kontrak UKSB dihantar terus kepada Zahid, kata saksi

12/5/2022 3:43:00 PM

Read more...

Buli: Doktor pakar dalam senarai nama

Siasatan berhubung tuduhan itu dijalankan oleh Unit Integriti KKM dan pasukan petugas khas bebas yang akan diumumkan esok.

12/5/2022 8:02:00 AM

Read more...

Doktor pakar antara yang dilapor pembuli, kata Khairy | The Malaysian Insight

Doktor pakar antara yang dilapor pembuli, kata Khairy

12/5/2022 7:22:00 AM

Read more...

Doktor palsu implan batang lolipop bawah lengan wanita

Lopez dituduh menipu 25 wanita untuk membayar kepadanya bagi mengimplan batang lolipop di bawah kulit sebagai alat kontraseptif

12/5/2022 4:31:00 AM

Read more...

Buli budaya di hospital kerajaan, kata Hartal Doktor Kontrak | The Malaysian Insight

Buli budaya di hospital kerajaan, kata Hartal Doktor Kontrak

12/5/2022 2:08:00 AM

Read more...

2,400 pengambilan guru sekali ambil diisi guru kontrak perkhidmatan, kata menteri | The Malaysian Insight

2,400 pengambilan guru sekali ambil diisi guru kontrak perkhidmatan, kata menteri

11/5/2022 4:03:00 PM

Read more...

MMA kesal dakwaan perkecil isu buli doktor pelatih | The Malaysian Insight

MMA kesal dakwaan perkecil isu buli doktor pelatih

11/5/2022 1:32:00 PM

Read more...

Keterangan teman wanita doktor pelatih akan diambil

Keterangan teman wanita doktor pelatih akan diambil

Yes good job 👍

11/5/2022 12:55:00 PM

Read more...

Vale sahkan tandatangan kontrak dengan Tesla

Perjanjian selaras dengan strategi Vale.

11/5/2022 7:24:00 AM

Read more...

Norlela serah nama 5 doktor pembuli kepada KKM | The Malaysian Insight

Norlela serah nama 5 doktor pembuli kepada KKM


11/5/2022 6:23:00 AM

Read more...

Keluarga doktor pelatih beri keterangan hari ini

Keluarga doktor pelatih beri keterangan hari ini

11/5/2022 3:17:00 AM

Read more...

88.5% doktor pelatih di Pulau Pinang tertekan

Presiden CAP, Mohideen Abdul Kader berkata, lebih mengejutkan 15.4 peratus daripada 88.5 peratus menghadapi tekanan pada skala maksimum lima.

Perangai patients pn kadang2 penyumbang utama

11/5/2022 2:36:00 AM

Read more...

Kes buli doktor pelatih hanya babit jumlah kecil, kata MMA | The Malaysian Insight

Kes buli doktor pelatih hanya babit jumlah kecil, kata MMA

Majulah Malaysia kan
Even if there is only 1 case, it is already a lot

10/5/2022 1:24:00 PM

Read more...

88.5 peratus doktor pelatih di Pulau Pinang tertekan ketika bertugas

88.5 peratus doktor pelatih di P. Pinang menilai tahap tekanan yang mereka hadapi ketika menjalankan tugas berada pada skala tiga dan lima.

10/5/2022 11:50:00 AM

Read more...

Persatuan bincang sistem aduan doktor pelatih dengan KKM | The Malaysian Insight

Persatuan bincang sistem aduan doktor pelatih dengan KKM

10/5/2022 9:35:00 AM

Read more...

Hentikan buli doktor junior, kata kumpulan pelajar perubatan | The Malaysian Insight

Hentikan buli doktor junior, kata kumpulan pelajar perubatan

9/5/2022 6:46:00 AM

Read more...

Bekas doktor pelatih cuba bunuh diri kes lama, kata pengarah kesihatan Kelantan | The Malaysian Insight

Jabatan kesihatan negeri itu sedia menjalankan siasatan lanjut.

So Tak kan nak tunggu dah bunuh diri kut
Apa sebab dia nk bunuh diri bangang

8/5/2022 2:17:00 PM

Read more...

Profesional pelbagai bidang perlu anggotai jawatankuasa siasatan khas siasat kematian doktor pelatih

Jawatankuasa siasatan khas yang bakal ditubuhkan Kementerian Kesihatan bagi menyiasat kematian doktor pelatih di Hospital Pulau Pinang (HPP)

8/5/2022 8:00:00 AM

Read more...

Teliti keseluruhan sistem latihan doktor pelatih - MMA

MMA sudah bekerja dengan kementerian dalam tempoh lama dan melihat terdapat keluhan dalam kalangan kakitangan penjagaan sektor kesihatan.

7/5/2022 1:22:00 PM

Read more...

Exco minta doktor pelatih mangsa buli buat aduan | The Malaysian Insight

Exco minta doktor pelatih mangsa buli buat aduan

7/5/2022 1:01:00 PM

Read more...

Tubuh unit terapi dan kaunseling untuk doktor tertekan

Sejajar dengan kenyataan Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin yang menyatakan kementerian memandang serius tentang kepentingan kesihatan mental masyarakat.

7/5/2022 12:33:00 PM

Read more...

Tubuh unit terapi dan kaunseling untuk doktor, kata wakil rakyat | The Malaysian Insight

Tubuh unit terapi dan kaunseling untuk doktor, kata wakil rakyat

7/5/2022 10:58:00 AM

Read more...

MUDA Pulau Pinang desak penjelasan kematian doktor pelatih HPP

MUDA Pulau Pinang mendesak siasatan terbuka dijalankan berhubung insiden kematian seorang doktor pelatih Hospital Pulau Pinang (HPP).

7/5/2022 10:29:00 AM

Read more...

Doktor pelatih dibuli, Exco Melaka tawar aduan terus

Mana-mana doktor pelatih berkhidmat di Melaka berdepan situasi dibuli, boleh membuat laporan terus kepada Dr. Muhamad Akmal Saleh.

7/5/2022 8:14:00 AM

Read more...

Hartal Doktor Kontrak urges Health Ministry to discipline senior medical staff to end bullying in govt hospitals | Malay Mail

Hartal Doktor Kontrak urges Health Ministry to discipline senior medical staff to end bullying in govt hospitals

7/5/2022 5:23:00 AM

Read more...

Doktor pelatih pernah mengaku terbeban dengan tugas

Doktor pelatih pernah mengaku terbeban dengan tugas

7/5/2022 2:24:00 AM

Read more...

Banyak doktor muda mahu bunuh diri

Terdapat Pegawai Perubatan Siswazah (PPS) atau doktor muda yang menjalani latihan klinikal (housemanship) hampir membunuh diri.

Doktor satu profesion yg professional. Komuniti doktor itu sendiri yg perlu bentukkan environment yg kondusif. Kenapa nk buat perangai budak asrama yg turun temurun diam2 mewarisi budaya senior ragging junior? Yg senior dah tak tahu bahasa yg elok ke utk mengajar yg junior?
Sejak dari sekolah...😁

7/5/2022 2:31:00 AM

Read more...

KKM akan tubuh pasukan petugas siasat kematian doktor pelatih, kata Khairy | The Malaysian Insight

KKM akan tubuh pasukan petugas siasat kematian doktor pelatih, kata Khairy

6/5/2022 12:10:00 PM

Read more...

Kematian doktor pelatih: KKM tubuh pasukan khas bebas

Kematian doktor pelatih: KKM tubuh pasukan khas bebas

6/5/2022 11:44:00 AM

Read more...

Mesyuarat khas tangani isu doktor pelatih diadakan tidak lama lagi, kata Exco | The Malaysian Insight

Mesyuarat khas tangani isu doktor pelatih diadakan tidak lama lagi, kata Exco

6/5/2022 10:48:00 AM

Read more...

Kerajaan Negeri Pulau Pinang akan adakan mesyuarat khas bersama doktor pelatih, doktor junior

Kerajaan Negeri Pulau Pinang akan mengadakan mesyuarat Exco Kesihatan Khas bersama doktor pelatih dan doktor junior.

Bab hidup dan mati tidak boleh dibuat main-main. Mesti ada sesuatu yang berlaku, selidik dan dapatan keputusan tuntas agar titik noktah dapat dizahirkan

6/5/2022 9:54:00 AM

Read more...

Polis akan rekod keterangan ahli keluarga doktor pelatih maut | The Malaysian Insight

Polis akan rekod keterangan ahli keluarga doktor pelatih maut

6/5/2022 9:33:00 AM

Read more...

Naik feri selama 6 jam untuk jumpa doktor

Penduduk perlu melakukan perjalanan pergi-balik selama 6 jam untuk mengunjungi hospital berhampiran

6/5/2022 7:04:00 AM

Read more...