Breaking News

Latest news right now

 • • • • • • • • • • •
• • • • • • • • • • • •
• • • • • • • • • • • •
• • • • • • • • • • • •
• • • • • • • • • • • •

Stories

Top news stories of the day

Comments

Most discussed news

'Henti tuduh anak saya meninggal kerana koronavirus' (35)

“SAYA nafikan anak saya meninggal dunia kerana koronavirus. Itu tidak betul dan saya sekeluarga kesal dengan tindakan pihak yang menyebarkan maklumat tanpa sebarang usul periksa.

klang “Saya nafikan anak saya meninggal dunia kerana koronavirus. Itu tidak betul dan saya sekeluarga kesal dengan tindakan pihak yang menyebarkan maklumat tanpa sebarang usul periksa,” kata Norazlan Mokhri, 47.

Kesian kat keluarga arwah, dah la ditimpa musibah, lepas tu ada plak malaun mana yg sebarkan berita tak betul psl arwah. jaga la sama perasaan keluarga arwah tu..

Death cert kata apa? Ikut death cert lah.

salam takziah kpd keluarga arwah.. she looks like a very intelligent girl 😭😭 i can't imagine their great suffering at this moment 🙏🙏 Malaysians need to learn to be colour blind and have more conpassion for fellow human beings.

ingt yg pelajar belajar Di negara China Tu...perempuan jgk kn

Apa saja yg boleh jadikan modal nak hentam . Dia bukan kesahkan prasaan org.

Read more...

Tunggu laporan patologi (29)

POLIS masih menunggu laporan daripada pakar patologi berhubung ujian air kencing terhadap 16 individu disyaki positif dadah ketika serbuan di sebuah kediaman di Jalan Puchong di Selangor, 13 Januari lalu.

kualalumpur Polis masih menunggu laporan daripada pakar patologi berhubung ujian air kencing terhadap 16 individu disyaki positif dadah ketika serbuan di sebuah kediaman di Jalan Puchong, 13 Januari lalu

Dia punya tunggu bila puak sendiri kena macam tunggu next PRU15...berdebar debar j rasa,geram j tangan ni nak undi yg lebih bertanggungjawab and berdedikasi dalam melaksanakan tugasnya

Lamamya!

Confirm lepas nie.. Tahu dah..

Sy musyhkil la... Nape kalo urine org kt dlm club skjap jer dpt taw tp bile urine org kononnye knamaan mkn mase lame Sgt nk taw kputusan urine dorg... Rasenye yg kluar dr pundi tu same jer xde beza,,, ade sape2 bole terang kn x... 🤣🤣🤣🤣🤣

Tggu pembohongan mu akan Allah gantikan dgn sesuatu yg kamu tidak sangka2....kan dh bagi clue kalah disemua PRK tanpa disangka2...buta hati lagi ke....

Read more...

MAPS tutup operasi (24)

TAMAN tema Movie Animation Park Studios (MAPS) di Ipoh yang dibangunkan dengan kos RM520 juta, ditutup mulai hari ini sehingga ke suatu tarikh yang akan dimaklumkan kelak.

ipoh Taman tema Movie Animation Park Studios (MAPS) di Ipoh yang dibangunkan dengan kos RM520 juta, ditutup mulai hari ini sehingga ke suatu tarikh yang akan dimaklumkan kelak.

Project umno kita tutup biar umno mampus di malaysia sama level mcm pas menipu mencuri merompak

Dun worry guysss MAPS akan diambil alih oleh Sunway lepas ni kalau tak silap aku so maybe something interesting yg akan terjadi dekat sana who knows 😘 Stay calm okay 💕

30 year later ...

Elok la tutup. Beli satu tiket nak main semua. Last2 dapat main 3 je. Membazir 😭

Hahahaha

Read more...

Tak setuju Masjid Putra ditutup kepada pelancong (22)

KEMENTERIAN Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTEC) tidak bersetuju dengan keputusan Masjid Putra, Putrajaya menutup masjid itu kepada pelancong warga asing bukan Islam ekoran wabak koronavirus baharu (2019-nCoV).

putrajaya Menteri MOTAC, Datuk Mohamaddin Ketapi berkata, pelancong yang masuk ke negara ini adalah kalangan orang sihat dan mereka tidak boleh dihalang untuk mengunjungi destinasi menarik di negara ini.

Hotak kau. Jepun dh halang awal org China drpd masuk tup2 rakyat sendiri, pemandu pelancong kena. Damnnn. Buat lek buat peace sangat kannnn

jadi hapuskan lah kat sini dulu. . .mari besihkan negara.

Apa kata menteri tersebut buat rumah terbuka di kediaman beliau untuk terima kunjungan pelancong?

Menteri bodoh

Terbukti dah Menteri2 dalam PH ni BODOH2 belaka...

Read more...

Prolonged coronavirus outbreak could impact economy, says minister (22)

CORONAVIRUS | Azmin also says there's no need to halt trade with China for now.

Prolonged coronavirus outbreak could impact economy, says minister

Our economy was already fucked. We might as well save lives better. No lives = no economy

The PH’s minister is so clever to find a valid reason...

Indeed. The sun rises from the east. And Monday comes after Sunday

The best reason is to blame the virus for making our economy been expired.

Bodohnya kamu!

Read more...

Drug bust: Cops still waiting for Bersatu rep's urine test report (20)

Anti-narcotics director says the probe is still ongoing as they wait for the pathologist's report.

Drug bust: Cops still waiting for Bersatu rep's urine test report

Keep on waiting, if you didn’t get it within 24 hours, you won’t find a thing or there won’t be a report. SOP!

Malaysian police efficiency

Lol mobster

Wait till the cows come home? The chemistry dept must be closed down for gross inefficiency. Just send the sample to an independent lab, you could get the results almost immediately. Can the people crowd fund to have it done? Justice delayed is justice denied (to the public).

check urine kena 2 minggu. lol.... kalau mcm tu yang check kat kelab mlm dan tepi jln tu mcm mana? hahahahhaha

Read more...

Why 'Islam' is on Malaysian Muslims' identity cards | Malay Mail (17)

“KUALA LUMPUR, Jan 28 — Last week, the Home Ministry once again reiterated its stance that it will not remove one's religious status on the MyKad. But why do Malaysian Muslims have “Islam” printed prominently on their MyKads while non-Muslims only have their religious information recorded...

Why 'Islam' is on Malaysian Muslims' identity cards

So what is the problem

Religion is between you your conscience and The Almighty .No one else's business, but the powers that be cannot appreciate that, self appointed religious zealots who think they are The Almighty's representative on earth are just that .

Why NOT question 'why other religion are not printed on the card' instead of picking up Islam.. ❓

Identity card only valid within our country. Overseas they do not recognise it . Passport playing a role to identify a person.

I tell you why: 1. To avoid mistake or wrongful action against non-Muslims. 2. To regulate apostasy and entry into Islam at whims and fancy. 3. To avoid Muslims abusing non-Muslim status to escape enforcement, be responsible for their action. 4. To preserve the sanctity of Islam.

Read more...

After lawyer's advice, Anwar won't pursue case against Yusoff (16)

His decision comes after AGC cleared the PKR head of any charge over Yusoff's claims of sexual assault against him.

After lawyer's advice, Anwar won't pursue case against Yusoff

a farked up lawyer!!

Saman Jer La Yusuf Tu Kalau Dia Menipu.

Why? Why? Why?

penakut

Awat tak jadi Takut ka?

Read more...

Yoursay | Schools are no place for religious indoctrination (13)

YOURSAY | ‘Focus must be on academic excellence, not on religion.’

Yoursay | Schools are no place for religious indoctrination

Religion is personal and keep it that way

why MK keep bring up this issue? what is the problem? it will create divisiveness. Most muslims especially most Malays will be very defensive and eventually will reject the current government under the impressions that PH apparently fail to protect Islam. chedetofficial

provoke kah later play victim .....few unhappy pls dont generalize as all unhappy

Most of non muslim, liberal dgn atheist je yg setuju dgn benda2 gini. Korg nak jauh/xnak belajar agama korg, tu korg pny pasal. Agama Islam wajib diajar kat sekolah, rumah, kawan2, masjid.

Seriously? School is the place to enhance jatidiri dan juga menimba ilmu Bagi aku, pengamalan agama itu perlu kerna ianya salah satu pembentukan disiplin manusia. Kenapa perlu sekular kan benda ni?

Read more...

Manifesto PH mansuh tol atau lanjut tempoh konsesi, Najib soal Tony Pua (12)

Najib Razak persoal mana perginya cerita dongeng PH sejak 10 tahun lalu bahawa 'hanya RM26 bilion diperlukan untuk hapuskan semua tol di Malaysia'.

Najib Razak persoal mana perginya cerita dongeng PH sejak 10 tahun lalu bahawa 'hanya RM26 bilion diperlukan untuk hapuskan semua tol di Malaysia'. FMTNews NajibRazak PLUS

Lu sudah curi itu duit laaa..

Cerita dongeng ko x nampak ke jibby.. sekejap ckp x kenal jho low, pastu ckp kenal tapi x pernah bertemu, pastu ckp jho low takde kena mengena dgn 1mdb, last2 ckp jho low tipu u..

sekurang-kurangnya ada usaha untuk mengurangkan tol..kalau bn kerajaan sekarang ni agak2 boleh dapat tak turun 18%? yang lanjut 20 tahun tu citer lain laa..kita pun belum tentu hidup lagi 20 tahun..tak begitu NajibRazak ke tak tahu

Goooooooooooood question YB.

Anal clown can’t even recognize own signature. 😂😂😂😂😂😂 NajibRazak

Read more...

Hot Topics

Latest news on trending topics