'دولت از بحران رسانه‌ها گزارش ملی تهیه کند' | DW | 31.08.2019

09/06/1398 01:45 ب.ظ

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در نامه‌ای به دولت، خواستار بررسی فوری وضعیت رسانه‌ها، تایید یا رد مستدل بحران رسانه‌ای در کشور و شناسایی دلایلی شده که به اقبال رسانه‌های فارسی زبان خارجی انجامیده است.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از دولت خواسته گزارشی تحقیقی درباره علل بحران در رسانه‌ها تهیه کند. بی‌اعتمادی عمومی به اخبار رسمی و شرایط اقتصادی نابسامان بنگاه‌های مطبوعاتی از مصادیق بحران خوانده شده‌اند. در این نامه آمده است: «چنین گزارشی باید بتواند علاوه بر رد یا تایید عالمانه‌ وجود بحران، دلایل آن را شناسایی کرده، آثار کوتاه و بلندمدت این وضعیت را بر جامعه ایران از جوانب مختلف فرهنگی، سیاسی و امنیتی بررسی نموده و نهایتا بتواند مجموعه‌ای از...

در این نامه آمده است: «چنین گزارشی باید بتواند علاوه بر رد یا تایید عالمانه‌ وجود بحران، دلایل آن را شناسایی کرده، آثار کوتاه و بلندمدت این وضعیت را بر جامعه ایران از جوانب مختلف فرهنگی، سیاسی و امنیتی بررسی نموده و نهایتا بتواند مجموعه‌ای از پیشنهادهای کارشناسی را برای حل مشکلات تشخیص داده شده ارائه کند.»

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید متن نامه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران روز جمعه ۸ شهریور در کانال تلگرامی یکی از اعضای این انجمن منتشر شده است. درخواست تهیه گزارش ملی از بحران رسانه‌ها در حالی طرح می‌شود که رسانه‌های مکتوب با کمبود و گرانی بی‌سابقه کاغذ از رمق افتاده‌ و تعداد صفحات یا تعداد کارکنان خود را کاهش داده‌اند.

دو هفته قبل از این نامه، عباس عبدی، رونامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی در یادداشتی نوشته بود که در مراسم روز خبرنگار در باشگاه نهاد ریاست جمهوری، به نمایندگی از سوی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از دولت درخواست کرده که برای تهیه چنین گزارشی دست به کار شود.

ادامه مطلب:
dw_persian »

استعفای 3 عضو از حزب اردوغان بحران «عدالت و توسعه» را عمیق‌تر کردسه تن از وزرای سابق از اعضای حزب «عدالت و توسعه» ترکیه روز جمعه استعفای خود را از این حزب اعلام

ابراز نگرانی برادران علایی از مجاز اعلام شدن مصرف داروی ایدز پس از انقضا در ایرانوزارت_بهداشت ایران، مصرف یک داروی خاص بیماری ایدز را یک تا سه سال پس از زمان انقضای دارو، مجاز اعلام کرد؛ درحالی که شرکت تولیدکننده، تاریخ مصرف دارو را درصورت فراهم بودن مکان و دمای مناسب، حداکثر دوسال بعد از تاریخ تولید ذکر کرده است. بیشتر بخوانید:

«متادون» از طریق داروخانه‌ها به دست معتادان می‌رسد/ «نشت ترامادول» از داروخانه‌هادبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران توضیحاتی را درباره توزیع متادون از طریق داروخانه‌ها ارائه کرد.

رقابت برای استفاده از زنجیرهٔ بلوکی؛ از واردات تا داروسازیرقابت برای استفاده از زنجیرهٔ بلوکی؛ از واردات تا داروسازی این گزارش را ببینید🔽

وزیر خارجه بریتانیا خواستار حمایت از برنامه حفاظت از کشتیرانی در تنگه هرمز شددومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، ضمن تاکید بر تلاش برای حفظ برجام، در آستانه شرکت در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا خواستار حمایت بین‌المللی بیشتر از طرح حفاظت از کشتیرانی در برابر 'تهدیدات' موجود در تنگه هرمز شده است.

حمایت شورای امنیت از تلاش‌ سعودی برای گفت‌و‌گو میان دولت قانونی و شورای انتقالی یمنشورای امنیت سازمان ملل متحد از تلاش‌های پادشاهی عربی سعودی برای ایجاد گفت‌وگو در جده میان دولت

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در نامه‌ای به دولت، خواستار بررسی فوری وضعیت رسانه‌ها، تایید یا رد مستدل بحران رسانه‌ای در کشور و شناسایی دلایلی شده که به اقبال رسانه‌های فارسی زبان خارجی انجامیده است.

در این نامه آمده است: «چنین گزارشی باید بتواند علاوه بر رد یا تایید عالمانه‌ وجود بحران، دلایل آن را شناسایی کرده، آثار کوتاه و بلندمدت این وضعیت را بر جامعه ایران از جوانب مختلف فرهنگی، سیاسی و امنیتی بررسی نموده و نهایتا بتواند مجموعه‌ای از پیشنهادهای کارشناسی را برای حل مشکلات تشخیص داده شده ارائه کند.»

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

متن نامه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران روز جمعه ۸ شهریور در کانال تلگرامی یکی از اعضای این انجمن منتشر شده است. درخواست تهیه گزارش ملی از بحران رسانه‌ها در حالی طرح می‌شود که رسانه‌های مکتوب با کمبود و گرانی بی‌سابقه کاغذ از رمق افتاده‌ و تعداد صفحات یا تعداد کارکنان خود را کاهش داده‌اند.

دو هفته قبل از این نامه، عباس عبدی، رونامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی در یادداشتی نوشته بود که در مراسم روز خبرنگار در باشگاه نهاد ریاست جمهوری، به نمایندگی از سوی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از دولت درخواست کرده که برای تهیه چنین گزارشی دست به کار شود. عبدی در این یادداشت که ۲۴ مرداد در روزنامه ایران منتشر شده، اعلام می‌کند که گزارش ملی رسانه‌ها، پیشنهاد دکتر حسن نمک دوست (روزنامه‌نگار و پژوهشگر ارتباطات) بوده و میزبان‌ها نیز از آن استقبال کرده‌اند.

این روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی چند ماه قبل در توییتی نوشته بود مرجعیت رسانه‌ای مدت‌هاست به خارج منتقل شده و هر حرفی برای بهتر شنیده شدن در خارج از کشور و ترجیحا از زبان خارجی‌ها منتشر شود.

عبدی در مقاله‌اش از"حضیض" مطبوعات و رسانه‌های یاد کرده و نوشته بود: «متأسفانه به علل گوناگون وضعیت رسانه‌ای کشور اصلاً مطلوب نیست. این رسانه‌ها کمابیش مرجعیت داخلی خود را از دست داده‌اند و به تعبیری رسانه‌های رسمی و داخلی فاقد قدرت اقناع‌سازی مردم شده‌اند. میزان مراجعه به آنها نیز بشدت اُفت کرده و از میزان مراجعه مهم‌تر، کیفیت مراجعه به آنها است. رسانه‌ای که حتی در تأمین اوقات فراغت مردم شکست بخورد، به طور قطع ناتوان از آن است که در هنگام ضرورت حقایق را به مردم منتقل نماید و این برای امنیت ملی کشور خطرناک محسوب می‌شود.»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

عبدی افزوده بود که فضای مجازی با وجود ایجاد تحولی مثبت در نظام رسانه‌ای کشور و برجسته کردن تناقضات این نظام، جایگزین مناسبی برای فضای واقعی مجازی نیست.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در نامه‌اش خواسته که موضوعاتی چون تیراژ، درآمد و هزینه، آگهی‌ها، منابع مالی رسانه‌ها، توانایی آنها در استفاده از امکانات جدید، کیفیت نیروهای فعال در رسانه‌ها و اوضاع رسانه‌های غیررسمی در مقایسه با رسانه‌های رسمی مورد پژوهش دقیق قرار گیرد و"گزارش ملی رسانه‌ای" حداکثر ظرف شش ماه با کمک گروهی از کارشناسان تهیه و منتشر شود.

این انجمن پیشنهاد کرده که ترکیبی از صاحب نظران دانشگاهی در حوزه‌های رسانه و ارتباطات، جامعه‌شناسی و اقتصاد نشر، در کنار مدیران دولتی و رسانه‌ای سابق تهیه گزارش را بر عهده بگیرند.

در همین زمینه: