لیر ترکیه به کف جدیدی سقوط کرد

25/09/1400 05:19:00 ب.ظ

لیر ترکیه به کف جدیدی سقوط کرد *ارزش لیر روز پنج شنبه در پی کاهش نرخ بهره بانک مرکزی ترکیه همسو با برنامه اقتصادی رییس جمهور این کشور، حداکثر ۵.۶ درصد ریزش کرد *نرخ برابری لیر در برابر دلار آمریکا پس از این اقدام به رکورد پایین ۱۵.۶۸۹ لیر سقوط کرد

ارزش لیر روز پنج شنبه در پی کاهش نرخ بهره بانک مرکزی ترکیه همسو با برنامه اقتصادی رییس جمهور این کشور، حداکثر ۵.۶ درصد ریزش کرد. کاهش نرخ ۱۰۰ واحدی از سوی بانک مرکزی ترکیه مطابق با پیش بینی تحلیلگران در نظرسنجی رویترز بود و مجموع کاهش نرخ از سپتامبر تاکنون را به ۵۰۰ واحد رساند و جذابیت لیر را بیش از پیش برای سرمایه گذاران کمتر کرد.

بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد سیکل تسهیلی را متوقف خواهد کرد تا تاثیرات آن در سه ماه آینده را ارزیابی کند. برنامه اقتصادی جدید رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه صادرات و وام دهی را در اولویت قرار می دهد هر چند که اقتصاددانان و نمایندگان مخالف دولت از این سیاست به عنوان یک بی‌مبالاتی انتقاد کرده‌اند. با افزایش نرخ تورم ترکیه به بالای ۲۱ درصد، مردم این کشور در تنگنای اقتصادی بیشتری قرار گرفته و نگرانی‌ها افزایش پیدا کرده است.

بانک مرکزی در دو هفته گذشته چهار بار در بازار ارز مداخله کرده و دلار فروخته تا روند افت ارزش لیر را آهسته کند که باعث کاهش بیشتر ذخایر ارزی خارجی شده است. ناظران بازار افت بیشتر ارزش لیر را پس از جدیدترین کاهش نرخ بهره پیش بینی می کنند. headtopics.

ادامه مطلب:
خبرگزاری ایسنا »
Loading news...
Failed to load news.

هجوم خارجی‌ها به بازار مسکن ترکیه همزمان با سقوط لیر؛ ایرانی‌ها «در رتبه اول» هستندپیش‌بینی می‌شود که بانک مرکزی ترکیه، تحت فشار رجب طیب اردوغان و با وجود آن که نرخ تورم به ۲۱.۳ درصد افزایش یافته است، روز پنجشنبه نرخ بهره پایه خود را ۱۰۰ واحد دیگر کاهش دهد و آن را به ۱۴ درصد برساند. این ادامه همان سیاستی است که در کاهش ارزش لیر موثر بوده است.

سهم بی‌سابقه اتباع خارجی در مبادلات بازار مسکن ترکیه همزمان با کاهش ارزش لیرشهر استانبول محبوب‌ترین محل برای سرمایه‌گذاران خارجی است. آنتالیا و آنکارا، پایتخت ترکیه پس از استانبول بیشترین محبوبیت را نزد سرمایه‌گذاران خارجی دارند. جزئیات بیشتر🔽

ادامه روند کاهش ارزش لیر ترکیه در برابر دلار آمریکاارزش لیر، پول ملی ترکیه به دلیل ادامه اصرار دولت اردوغان بر کاهش نرخ بهره بانکی، باز هم در برابر دلار سقوط کرد. بهای لیر ترکیه چهارشنبه، 15 دسامبر، 2.8 ترکیه از نظر اقتصادی در حال تبدیل شدن به لبنان و آرژانتین 2.0 است.

دادگاه بلاروس همسر رهبر مخالفان را به ۱۸ سال زندان محکوم کرد🔺 دادگاه بلاروس همسر رهبر مخالفان را به ۱۸ سال زندان محکوم کرد ▪ آقای چیکانوفسکی که ۴۳ سال دارد یک ویدیوبلاگر است و به سازماندهی تظاهرات و تحریک نفرت اجتماعی متهم شده است. ⬇ بیشتر بخوانید:

ارتش آمریکا یک پهپاد شلیک‌شده به‌سوی پایگاه «التنف» در سوریه را سرنگون کردبیل اربن، سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، «سنتکام»، اعلام کرد، نیروهای آمریکایی شامگاه سه‌شنبه یک پهپاد که وارد حریم هوایی پایگاه «التنف» در سوریه

سوریه کشته شدن یک سرباز را در «حمله موشکی اسرائیل» تایید کردمقامات اسرائیلی بدون برعهده گرفتن مسئولیت حملات، به دفعات اعلام کرده‌اند که حضور نظامی ایران و گروه‌های وابسته به تهران را در سوریه برنمی‌تابند و از هرگونه اقدامی برای ضربه زدن به این نیروها فروگذار نخواهند کرد.