شورای امنیت سازمان ملل درباره احتمال وخامت اوضاع انسانی در شمال سوریه و فرار تروریستهای داعش ابراز نگرانی کرد. - خبرگزاری آناتولی شورای امنیت سازمان ملل متحد که برای بررسی عملیات چشمه صلح ترکیه در سوریه تشکیل جلسه داد، طی بیانیهای مدعی شد:"از وخامت اوضاع انسانی در شمال شرقی سوریه و فرار تروریستهای داعش از زندانهای تحت کنترل ی.پ.گ/ پ.ک.ک عمیقا نگران است".
شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست اعضای اتحادیه اروپا؛ فرانسه ، آلمان ، انگلستان ، لهستان و بلژیک در یک نشست غیرعلنی به بررسی و ارزیابی تحولات شمال شرقی سوریه پرداخت. جری ماتجیلا نماینده دوره ای شورای امنیت از آفریقای جنوبی در سازمان ملل متحد پس از این نشست اظهار داشت:"عمیقاً نگران فرار تروریست های داعش که در لیست تروریستی سازمان ملل متحد قرار دارند و همچنین وخیم تر شدن اوضاع انسانی است".
در همین راستا،کلی کرافت نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد نیز خواستار توقف عملیات چشمه صلح ترکیه و اعلام آتش بس شد. به گفته وی:"مایک پنس، معاون اول رئیس جمهور، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا و هئيت همراه برای ایجاد یک آتش بس و مذاکره به ترکیه رفته اند. این عملیات مبارزه با داعش، غیرنظامیان، صلح، امنیت و ثبات در منطقه را به خطر انداخت". headtopics.com
شورای امنیت سازمان ملل درباره احتمال وخامت اوضاع انسانی در شمال سوریه و فرار تروریستهای داعش ابراز نگرانی کرد.سازمان ملل/ خبرگزاری آناتولی
شورای امنیت سازمان ملل متحد که برای بررسی عملیات چشمه صلح ترکیه در سوریه تشکیل جلسه داد، طی بیانیهای مدعی شد:"از وخامت اوضاع انسانی در شمال شرقی سوریه و فرار تروریستهای داعش از زندانهای تحت کنترل ی.پ.گ/ پ.ک.ک عمیقا نگران است".
شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست اعضای اتحادیه اروپا؛ فرانسه ، آلمان ، انگلستان ، لهستان و بلژیک در یک نشست غیرعلنی به بررسی و ارزیابی تحولات شمال شرقی سوریه پرداخت.
جری ماتجیلا نماینده دوره ای شورای امنیت از آفریقای جنوبی در سازمان ملل متحد پس از این نشست اظهار داشت:"عمیقاً نگران فرار تروریست های داعش که در لیست تروریستی سازمان ملل متحد قرار دارند و همچنین وخیم تر شدن اوضاع انسانی است".
در همین راستا،کلی کرافت نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد نیز خواستار توقف عملیات چشمه صلح ترکیه و اعلام آتش بس شد.
به گفته وی:"مایک پنس، معاون اول رئیس جمهور، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا و هئيت همراه برای ایجاد یک آتش بس و مذاکره به ترکیه رفته اند. این عملیات مبارزه با داعش، غیرنظامیان، صلح، امنیت و ثبات در منطقه را به خطر انداخت".
کرافت گفت:"هرگونه اقداماتی که موجب نقض قوانین بین المللی و حقوق بشردوستانه شود، قابل قبول نیست. اقلیتهای مذهبی از جمله مسیحیان و کردها نباید مورد هدف قرار گیرند".
همچنین کریستف هوسگن، سفیر آلمان در سازمان ملل به نمایندگی از طرف تمامی نمایندگان دائم کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شورای امنیت سازمان ملل متحد مدعی شد که"متاسفیم که ترکیه به فراخوان متحدانش پاسخ نمی دهد.عملیات نظامی یک جانبه نگرانی های امنیتی را برطرف نمی کند".
گفتنی است عملیات چشمه صلح نیروهای مسلح ترکیه به همراهی نیروهای ارتش ملی سوریه در شرق فرات در 9 اکتبر با هدف جلوگیری از ایجاد کریدور تروریستی در مرز جنوبی کشور و بازگرداندن صلح و ثبات به منطقه آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
عملیات چشمه صلح نیروهای مسلح ترکیه مطابق با قوانین بینالمللی و بر اساس حق ذاتی دفاع مشروع مقرر در ماده 51 منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه های شورای امنیت این نهاد درباره مبارزه با تروریسم انجام مى شود.