آرامش دوستدار، اندیشمند برجسته ایران درگذشت | DW | 27.10.2021

  • 📰 dw_persian
  • ⏱ Reading Time:
  • 43 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 21%
  • Publisher: 63%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

آرامش دوستدار در خانه خود در شهر کلن در ۹۰ سالگی درگذشت. به گفته آشنایان، آرامش دوستدار در سال‌ها و ماه‌های اخیر بیمار بود و تقریبا بیشتر فعالیت‌ها و کارهای فکری‌اش متوقف شده بود.

دوستدار در سال ۱۳۱۰خورشیدی زاده شد. تحصیلات فلسفی خود را در آلمان به پایان برد. او در سال ۱۳۵۰ خورشیدی مدرک دکترای خود را در رشته اصلی فلسفه از دانشگاه بن دریافت کرد. رساله دکترای دوستدار به"رابطه اخلاق و ارادهٔ سلطه‌گرا در آثار نیچه" می پردازد.

دوستدار چند سال به تدریس فلسفه در دانشگاه تهران سرگرم بود تا اینکه پس از بسته شدن دانشگاه ها و انقلاب فرهنگی از دانشگاه اخراج شد و بار دیگر برای همیشه به آلمان آمد و در این کشور ساکن شد. او یکی از نادرترین منتقدان فرهنگ دینی در ایران به شمار می رفت و به همین دلیل میان تمامی اندیشمندان یکه و منحصر به فرد بود. نقد در کارهای دوستدار بی امان بود. بسیاری این سازش ناپذیری او را نمی پسندیدند، اما نقد او در پیوند با بحران ژرفی بود که سراسر تاریخ و فرهنگ ایران را به زعم او فرا گرفته بود.

از میان تالیفات او می توان به «امتناع تفکر در فرهنگ دینی»، «ملاحظات فلسفی در دین و علم»، «درخشش‌های تیره»، «خویشاوندی پنهان» و«زبان و شبه‌زبان فرهنگ و شبه‌فرهنگ» اشاره کرد. دویچه وله فارسی پیشتر مستندی درباره آرامش دوستدار تهیه کرده که در آن به جنبه های مختلف زندگی شخصی و فعالیت های فکری او پرداخته شده است.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 7. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

آرامش دوستدار، فیلسوف «بحث‌‌برانگیز» ایرانی در آلمان درگذشتآرامش دوستدار را یک فیلسوف و متفکر «مستقل» می‌شناسند که دیدگاههایش بویژه در موضوع «دین‌خو» بودن فرهنگ ایران، واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است. دوستدار از متنفران حرفه ای ایران و یک تواب تمدنی تمام عیار بود.مردی بود که انسان ایرانی را ذاتا ابله و نااندیشا و ناپرسا میدانست،بنیادگذار این بلاهت ذاتی را نیز اشو زرتشت میخواند و معتقد بود فردوسی بزرگ اسلام را در ایران نهادینه کرد!میگفت تاریخ ایران تاریخ انجامد و امتناع تفکرست! و البته آتئیست حقیقی و منسجمی نیز نبود، بلکه معتقد بود بهائیت، یعنی دین خود اش، دینی مترقی است! این در صورتیست که بهائیت محصول شیعه است و هم محمد را قبول دارد، هم قران را، هم تسنن را. در فتنه 57 نیز چون همگنان اش کنار خمینی ایستاد و عکس او را در ماه دید. یک شارلاتان حقیقی. Roohesh shad🤍
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »

فعالیت پمپ‌ بنزین‌ها در ایران در آستانه دومین سالگرد آبان ۹۸ مختل شد🎥اختلال در فعالیت پمپ‌ بنزین‌ها در ایران در آستانه دومین سالگرد آبان ۹۸ بیشتر بخوانید:
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »

بررسی رویکرد ترکیه به «حکمرانی جهانی در دوران پسا کرونا» در رُمپنل بررسی رویکرد ترکیه در مورد شیوه‌های «حکمرانی جهانی در دوران پسا کرونا» پیش از آغاز اجلاس گروه 20 در رم برگزار خواهد شد. - خبرگزاری آناتولی
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »

اتخاذ تدابیر امنیتی در واشنگتن در پی تهدید به بمب‌گذاریبسیاری از کوچه‌ها و خیابان‌های منتهی به کنگره آمریکا به دلیل «تهدید بمب گذاری» در وزارت بهداشت آمریکا مسدود و تدابیر امنیتی اتخاذ شده است. - خبرگزاری آناتولی
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »

در نشست کشورهای همسایه افغانستان در تهران چه گذشت؟ | DW | 27.10.2021دومین نشست وزیران امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان به همراه روسیه با موضوع محوری حل بحران آن کشور در تهران برگزار شد. دبیرکل سازمان ملل و وزیران امور خارجه چین و روسیه به شکل ویدیویی در این نشست شرکت کرده بودند.
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »

درگیری مسلحانه در نزدیکی پالایشگاه «الزاویه» در غرب لیبیشهر «الزاویه»، در غرب لیبی، شامگاه دوشنبه، شاهد درگیری مسلحانه شدید میان گروه شبه‌نظامی وابسته به محمد البحرون معروف به «الفار» و شبه‌نظامیان وابسته به یک
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »