De werken van Thalhammer: hoe de Oostenrijkse coach begon bij Cercle Brugge

Thalhammer weet waar hij voor staat bij @cercleofficial.

Dominik Thalhammer

07-12-21 18:40:00

Thalhammer weet waar hij voor staat bij cercleofficial.

Spelers individueel verbeteren, de barrageplaats ontlopen, het zelfvertrouwen aanzwengelen en meer data gebruiken, zo luidt de opdracht voor nieuwe coach van Cercle Brugge.

De Oostenrijker Dominik Thalhammer (51), sinds vorige week zondag de vervanger van de doorgestuurde Yves Vanderhaeghe, is de eerste coach sinds Lorenzo Staelens in 2013 die bij Cercle Brugge zijn eerste duel won. Op KV Kortrijk werd het, dankzij het opportunisme van Rabbi ...

De Oostenrijker Dominik Thalhammer (51), sinds vorige week zondag de vervanger van de doorgestuurde Yves Vanderhaeghe, is de eerste coach sinds Lorenzo Staelens in 2013 die bij Cercle Brugge zijn eerste duel won. Op KV Kortrijk werd het, dankzij het opportunisme van Rabbi Matondo, 1-2. In die match greep Thalhammer terug naar de basiself die ook KV Mechelen versloeg. De bekerpartij tegen hetzelfde KV Mechelen ging wel verloren met 2-1, maar de nieuwe trainer gebruikte die match vooral om een aantal spelers te observeren. De assistenten Miron Muslic en Jimmy De Wulf mochten coachen. De voormalige Oostenrijkse vrouwenbondscoach wil een nieuwe speelstijl implementeren. 'Powerplay, energiek spel en een hoge pressing, daar sta ik voor', verklaarde Thalhammer tijdens zijn voorstelling voor de pers. 'Ik wil winnen met dynamisch en intensief voetbal. Ik krijg hier gelukkig spelers met een bijzonder groot potentieel in handen.' Thalhammer komt uit het netwerk van de Engelsman Paul Mitchell (40), sinds juni 2020 de sportief directeur van AS Monaco. Thalhammer moet nu de vele jonge talenten individueel beter maken, het zelfvertrouwen aanzwengelen bij Senna Miangue, Waldo Rubio, Alex Millán én Kévin Denkey, de barrageplaats ontlopen en meer data gebruiken. Het zijn kerntaken en aandachtspunten die door technisch directeur Carlos Aviña werden meegegeven.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Comment le Cercle Bruges veut se relancer après Yves VanderhaegheFaire progresser les joueurs, accroître leur assurance, utiliser davantage les données et échapper aux barrages : voilà les missions du nouveau staff dirigé par Dominik Thalhammer . cercleofficial

Cavendish verlengt contract bij Quick-StepDe Brit Mark Cavendish heeft zijn contract bij Deceuninck - Quick-Step, dat vanaf 1 januari door het leven zal gaan als Quick-Step - Alpha Vinyl, met één seizoen verlengd, zo maakte de Belgische WorldTour-formatie dinsdag bekend.

Speler van de maand: Deniz UndavUnion, de autoritaire leider in een verrassende competitie, voegt weer een van zijn spelers toe aan het palmares van de speler van de maand. Deze keer is het Deniz Undav.

Verplicht spelers verkopen en woede bij de fans: hoe Standard in volle crisis belanddeHet aangekondigde vertrek van Hugo Siquet was de lont die Sclessin zondag in vuur en vlam zette. Het is nu wel helemaal crisis bij Standard.

Hamilton wint incidentrijke GP voor Verstappen, komt op gelijke hoogte in de standLewis Hamilton (Mercedes) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van Saoedi-Arabië, de 21e en voorlaatste Grote Prijs van het seizoen, op zijn naam geschreven.

KRC Genk zet de samenwerking met trainer John van den Brom stopKRC Genk heeft zijn trainer John van den Brom ontslagen, zo bevestigt de club maandag. De tegenvallende resultaten doen hem de das om.

© Belga Image De Oostenrijker Dominik Thalhammer (51), sinds vorige week zondag de vervanger van de doorgestuurde Yves Vanderhaeghe, is de eerste coach sinds Lorenzo Staelens in 2013 die bij Cercle Brugge zijn eerste duel won. Op KV Kortrijk werd het, dankzij het opportunisme van Rabbi ... De Oostenrijker Dominik Thalhammer (51), sinds vorige week zondag de vervanger van de doorgestuurde Yves Vanderhaeghe, is de eerste coach sinds Lorenzo Staelens in 2013 die bij Cercle Brugge zijn eerste duel won. Op KV Kortrijk werd het, dankzij het opportunisme van Rabbi Matondo, 1-2. In die match greep Thalhammer terug naar de basiself die ook KV Mechelen versloeg. De bekerpartij tegen hetzelfde KV Mechelen ging wel verloren met 2-1, maar de nieuwe trainer gebruikte die match vooral om een aantal spelers te observeren. De assistenten Miron Muslic en Jimmy De Wulf mochten coachen. De voormalige Oostenrijkse vrouwenbondscoach wil een nieuwe speelstijl implementeren. 'Powerplay, energiek spel en een hoge pressing, daar sta ik voor', verklaarde Thalhammer tijdens zijn voorstelling voor de pers. 'Ik wil winnen met dynamisch en intensief voetbal. Ik krijg hier gelukkig spelers met een bijzonder groot potentieel in handen.' Thalhammer komt uit het netwerk van de Engelsman Paul Mitchell (40), sinds juni 2020 de sportief directeur van AS Monaco. Thalhammer moet nu de vele jonge talenten individueel beter maken, het zelfvertrouwen aanzwengelen bij Senna Miangue, Waldo Rubio, Alex Millán én Kévin Denkey, de barrageplaats ontlopen en meer data gebruiken. Het zijn kerntaken en aandachtspunten die door technisch directeur Carlos Aviña werden meegegeven. Wil je dit artikel verder lezen? Kies voor Sport/Voetbalmagazine