Inside the soothing city home created for a first-time Londoner ready for a change

Inside the soothing city home created for a first-time Londoner ready for a change

Architecture, Home Renovations

1/23/2022 3:47:00 PM

Inside the soothing city home created for a first-time Londoner ready for a change

Artist and writer Wendy Osgerby moved from Oxfordshire to London and renovated a Brockley mews into a soothing space to create

and create soothing, dedicated spaces for crafting and writing.Half-height pine partitions divide the space into three zones at ground level: a crafting area, a hallway and a shower room linking directly with the courtyard at the rear.Sliding doors cleverly allow the spaces to be joined or separated from each other and the open-planned lounge, dining area and kitchen next door.

French + TyeA small mezzanine set above the bathroom and accessed through the master bedroom offers a writing studio aligned perfectly with a pair of windows for contemplation.“I had no fixed ideas about what I wanted, but I wanted more space because it was very small, very dark and I just needed to breathe,” she says.

Read more: Evening Standard »

Texas school shooting: What social media posts tell us about gunman Salvador Ramos

Salvador Ramos' social media paints a picture of a 'socially isolated young man who appears to have violent fantasies of revenge', an expert tells Sky News. Read more >>

Chilling CCTV of men carrying bag ‘with woman’s body stuffed inside’ in streetFormer officer Edwin Yesid Ardila has been named as a suspect after a sex worker's body was discovered in a suitcase in a park IN Colombia

Inside Love Island's Danny Williams' romantic Iceland trip with girlfriend LeahLove Island star Danny Williams has been enjoying a winter getaway with his girlfriend Leah Taylor

Inside Georgia Steel's Cancun holiday as she flaunts figure on the beachInside Georgia Steel's Cancun holiday as she flaunts incredible figure on the beach

Inside the strict Royal Family clothing protocols such as always wearing tightsThe Royal Family have a strict rule book to follow when it comes to their outfits and some are even being altered to suit modern times...

Inside estate plagued with so many problems residents have received £1m compoA girl was almost electrocuted after water gushed through a light socket above her bed and a woman has been waiting for rotting window frames to be fixed since 1976, in problem-blighted Leigham Court Road Estate in Streatham you mean transfer payments from taxpayers We can't take care of people already living in the UK so how can we take care of the thousands of illegal immigrants coming across the channel The government needs to put the people already living in conditions not fit for purpose

interiors and create soothing, dedicated spaces for crafting and writing. Half-height pine partitions divide the space into three zones at ground level: a crafting area, a hallway and a shower room linking directly with the courtyard at the rear. Sliding doors cleverly allow the spaces to be joined or separated from each other and the open-planned lounge, dining area and kitchen next door. French + Tye A small mezzanine set above the bathroom and accessed through the master bedroom offers a writing studio aligned perfectly with a pair of windows for contemplation. “I had no fixed ideas about what I wanted, but I wanted more space because it was very small, very dark and I just needed to breathe,” she says. “Aurore suggested a studio upstairs as a mezzanine writing room and it all just slotted into place. They’re discrete designated spaces, which work really well for me.” The whole extension is bathed in light by an eight-metre-long skylight that slices through the roof, emphasising the height and making the space feel more generous than its 16 sq m. Baulier also added a sash window and stable doors to bring more light and air into the house. The sky light hung with Barber Osgerby Hotaru laterns / French + Tye Throwing open the stable doors in summer will frame a view to a pair of silver birch trees planted across the road through the Street Trees for Living scheme (streettreesforliving.org), a touching moving-in gift from Jay in honour of her late parents. White-oiled floorboards, white-painted brick veneers and light wooden beams emphasise the light, while a deep blue lino at ground level anchors the space and matches the drama of the skylight. When it came to decorating the house, Osgerby naturally picked out a number of Barber Osgerby designs, including a trio of large Hotaru paper lanterns that hang from the ceiling beams to draw the eye upwards. “I did want an element of drama and we get that in the beams, Jay’s lights and the floor colour,” she says. The shower room leading straight out into the courtyard / French + Tye The designers’ tilting Bodleian Libraries chair stands at the writing desk and Mutina Mews tiles in Chalk line the shower room. Here, fittings are thoughtfully positioned to one side to give a clear view out to the courtyard, which is filled with shade-seeking ferns, pot plants that can be moved to chase the light and an olive tree from her much-missed Oxford garden. An old chimney forming one corner of the courtyard wall is a relic from part of the building, likely a laundry or bakery, cleared to make way for the extension. Eager to get her green fingers on a little more growing space, Wendy has signed up to , a programme that connects gardeners with unwanted gardens as a work-around for the decade-long waiting lists for London allotments. READ MORE