Leverkusen blijft ook in beker winnen, via Stuttgart naar halve finales

• 📰 NOSvoetbal
  • 26 sec. here
  • News: 14%

De koploper van de Bundesliga wint door een late goal van Jonathan Tah met 3-2 van VfB Stuttgart in de kwartfinales van de DFB-Pokal.

Het droomseizoen van Bayer Leverkusen gaat ook in de DFB-Pokal verder. De koploper van de Bundesliga won in de kwartfinales met 3-2 van VfB Stuttgart en bleef zo voor de 30ste keer dit seizoen in alle competities ongeslagen. Jonathan Tah maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt. De bezoekers zijn met de derde plaats in de competitie ook bezig aan een sterk seizoen en kwamen in Leverkusen met 1-0 voor. Waldemar Anton troefde na een corner Edmond Tapsoba af en kopte de bal in de verre hoek.

Pas na rust ontbrandde het duel. Robert Andrich maakte met een schitterende lob gelijk, waarna Chris Führich even later met een droge knal voor de 1-2 tekende. Invaller Amine Adli, koud in het veld, schoot kort daarna de 2-2 onder keeper Alexander Nübel binnen. Een verlenging leek in de maak, maar uitblinker Florian Wirtz vond Tah en die kopte ongehinderd raak voor de ploeg van coach Xabi Alonso. Fortuna Düsseldorf en 1. FC Kaiserslautern zijn de andere halvefinalisten. 1.

/  🏆 18. in NL

Leverkusen bovenaan de ranglijst van de BundesligaLeverkusen staat bovenaan de ranglijst van de Bundesliga met een voorsprong van vier punten op Bayern München. Het succes van de ploeg wordt toegeschreven aan trainer Alonso.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Geen nieuwe ontsnapping Leverkusen: Frimpong en co lijden duur puntenverliesBayer Leverkusen heeft zaterdagavond duur puntenverlies geleden in de Duitse titelstrijd. In eigen huis bleef de ploeg van trainer Xabi Alonso tegen Borussia Mönchengladbach steken op een doelpuntloos gelijkspel. Daardoor komt Bayern München, dat eerder op de dag met 2-3 won van FC Augsburg, op twee punten van de koploper.

‘Bayer Leverkusen meldt zich bij Ajax met bod van vijf miljoen euro’Lees verder

Ajax, Bayer Leverkusen en Newcastle United strijden om Engelse middenvelderAjax, Bayer Leverkusen en Newcastle United zijn geïnteresseerd in de Engelse middenvelder Henderson, die graag wil vertrekken bij Al-Ettifaq.

Leverkusen wint in blessuretijd van Simons' Leipzig, maar verliest FrimpongBayer Leverkusen heeft zaterdagavond opnieuw op de valreep een zege geboekt. Door een doelpunt in blessuretijd werd er met 2-3 gewonnen van RB Leipzig. Xavi Simons had de thuisploeg nog op fraaie wijze op voorsprong gezet, maar dat was dus niet voldoende voor een resultaat.

NEC zet ADO aan de kant en bereikt na tien jaar weer eens halve finale bekerNEC heeft zich dinsdagavond ten koste van ADO Den Haag geplaatst voor de halve finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Na een indrukwekkende eerste helft kregen de Nijmegenaren het na de rust eventjes lastig, maar uiteindelijk werd een probleemloze 3-0 zege geboekt.