Koploper Sparta komt op Het Kasteel niet verder dan gelijkspel tegen NEC

• 📰 NUsport
  • 47 sec. here
  • News: 22%

Sparta Rotterdam is vrijdag in eigen huis niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen NEC: 1-1. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk mag zich wel nog steeds koploper van de Eredivisie noemen.

Na een eerste helft met weinig hoogtepunten nam NEC in de tweede helft verrassend de leiding. Middenvelder Dirk Proper vond vanuit een lastige positie de verre hoek.

Gaandeweg de tweede helft nam de druk van Sparta toe. Het resulteerde tien minuten voor tijd in de gelijkmaker: Joshua Kitolano benutte koeltjes een penalty, die was toegekend na een overtreding van Youri Baas op Pelle Clement. Daar bleef het bij op Het Kasteel, wat betekent dat het ongeslagen Sparta acht punten uit vier wedstrijden heeft. De Rotterdammers gaan daarmee aan kop in de Eredivisie, al hebben alle andere clubs behalve NEC nog één of twee wedstrijden tegoed.

NEC beleefde met twee nederlagen een teleurstellende start van het seizoen, maar lijkt zich te herpakken. Na een 3-0-overwinning op RKC Waalwijk volgt nu dus het punt tegen Sparta. Zaterdag staan met Almere City-PEC Zwolle, Go Ahead Eagles-sc Heerenveen, RKC Waalwijk-PSV en Heracles Almelo-Excelsior vier Eredivisie-duels op het programma. Zondag volgen FC Utrecht-Feyenoord, FC Volendam-FC Twente, Fortuna Sittard-Ajax en Vitesse-AZ.

/  🏆 2. in NL

De verrassende koploper Sparta neemt het op tegen NECVanavond staat er maar één wedstrijd op het programma in de eredivisie. Koploper Sparta neemt het thuis op tegen NEC. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt tijdens en rondom dit duel.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Koploper Sparta knokt zich terug tegen NEC en blijft ongeslagenLees meer
Bron: VI_nl - 🏆 6. / 63 Lees verder »

NEC komt op voorsprong tegen Sparta • Weinig spektakel op het veldVanavond staat er maar één wedstrijd op het programma in de eredivisie. Koploper Sparta neemt het thuis op tegen NEC. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt tijdens en rondom dit duel.

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Sparta in jaar tijd van rodelantaarndrager naar koploper: ‘Fysiek straatvoetbal’Zestien maanden geleden degradeerde de Rotterdamse club net niet. En nu zijn ze de trotse koploper van de eredivisie.