Koploper Roda lijdt eerste nederlaag door blunder, FC Groningen herstelt zich

• 📰 NUsport
  • 38 sec. here
  • News: 19%

Roda JC heeft vrijdag voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers verloren door een blunder met 1-0 bij Jong FC Utrecht, maar blijven koploper. FC Groningen kwam wel tot winst.

Bij Jong Utrecht-Roda JC waren de beste kansen in de eerste helft voor de thuisploeg, maar hield doelman Koen Bucker de bezoekers op de been. Het duel leek in 0-0 te eindigen, maar in de blessuretijd ging het mis. Bucker liet een voorzet uit zijn handen glippen, waarna Jesse van de Haar profiteerde.

FC Groningen kwam op bezoek bij TOP Oss wel tot winst: 0-2. Kevin van Veen maakte beide doelpunten en scoorde daarmee voor het eerst namens de noorderlingen. Vlak voor rust kopte de spits raak uit een vrije trap en halverwege de tweede helft tikte hij binnen uit een voorzet van de net ingevallen Noam Emeran.

FC Groningen boekte de eerste zege in drie wedstrijden. In de vorige twee speelrondes kwam de ploeg van coach Dick Lukkien niet verder dan een gelijkspel tegen Willem II en een nederlaag bij Jong FC Utrecht .Cambuur kan niet profiteren van nederlaag Roda Jong PSV klom naar de tweede plaats dankzij een 1-2-zege op FC Den Bosch en heeft nu evenveel punten als Roda. Emir Bars en Muhlis Dagasan waren trefzeker namens de Eindhovenaren.

/  🏆 2. in NL

Sparta in jaar tijd van rodelantaarndrager naar koploper: ‘Fysiek straatvoetbal’Zestien maanden geleden degradeerde de Rotterdamse club net niet. En nu zijn ze de trotse koploper van de eredivisie.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

De verrassende koploper Sparta neemt het op tegen NECVanavond staat er maar één wedstrijd op het programma in de eredivisie. Koploper Sparta neemt het thuis op tegen NEC. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt tijdens en rondom dit duel.

Koploper Sparta knokt zich terug tegen NEC en blijft ongeslagenLees meer
Bron: VI_nl - 🏆 6. / 63 Lees verder »

'FC Groningen neemt afscheid van enfant terrible en doet zaken met Hellas'Tomas Suslov vertrekt bij FC Groningen.\u00a0De Trots van het Noorden staat op het punt om de 21-jarige Slowaak te verkopen aan Hellas Verona, meldt Voetbal International.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Verdediger ‘beste Roda ooit’ hekelt bijnaam: ‘Vreselijk als ze mij zo noemen’Lees verder
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »