Koploper Sparta knokt zich terug tegen NEC en blijft ongeslagen

• 📰 VI_nl
  • 79 sec. here
  • News: 35%

Sparta begon het seizoen met zeven punten uit drie wedstrijden en werd daarmee de nummer één in de Eredivisie.

Sparta begon het seizoen met zeven punten uit drie wedstrijden en werd daarmee de nummer één in de Eredivisie. Na de overwinning van afgelopen zondag op SC Heerenveen ging de blik op de transfermarkt, met daarbij de vraag of er nog basisspelers zouden gaan vertrekken.Sparta trotse koploper van de Eredivisie: 'De flow is gewoon doorgetrokken'

Camiel Neghli was vrijdagavond de vervanger van Van Crooij en hij kreeg in de twaalfde minuut de eerste én direct de beste kans van de eerste helft. Het schot van de aanvaller werd met moeite gekeerd door Jasper Cillessen. Hierna had NEC de meeste mogelijkheden, maar de schoten van Rober González gingen ver over en Magnus Mattsson schoot recht op de vuisten van Olij.

NEC, dat Brayann Pereira en Bram Nuytinck met blessures kwijtraakte, voetbalde gemakkelijker dan Sparta. De 0-1 voorsprong die de bezoekers ruim tien minuten na rust namen was wat dat betreft niet onverdiend. Dirk Proper pikte een weggekopte bal op, stoomde op naar voren, vond met een goede lichaamsbeweging ruimte en passeerde Olij met een schot in de verre hoek.Met een dubbele wissel probeerde Jeroen Rijsdijk de wedstrijd te doen kantelen.

Na het vertrek van Van Crooij, vorig seizoen de vaste nemer van de strafschoppen bij Sparta, was het even de vraag wie de penalty zou gaan nemen. Joshua Kitolano stapte naar voren en stuurde Jasper Cillessen de verkeerde kant op: 1-1. Sparta wilde hierna meer, het had NEC bij de keel gegrepen, en Agustin Anello maakte bijna zijn eerste goal in Rotterdamse dienst. Aan de overkant voorkwam Olij bij een grote kans voor González een nieuwe voorsprong voor NEC.

Gescoord werd er niet meer en dus moesten Sparta en NEC allebei genoegen nemen met een punt. Sparta blijft koploper, met acht punten uit vier wedstrijden, maar kan later dit weekend wel ingehaald worden. NEC heeft nu vier punten uit vier wedstrijden.

/  🏆 6. in NL

De verrassende koploper Sparta neemt het op tegen NECVanavond staat er maar één wedstrijd op het programma in de eredivisie. Koploper Sparta neemt het thuis op tegen NEC. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt tijdens en rondom dit duel.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Sparta in jaar tijd van rodelantaarndrager naar koploper: ‘Fysiek straatvoetbal’Zestien maanden geleden degradeerde de Rotterdamse club net niet. En nu zijn ze de trotse koploper van de eredivisie.

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

LIVE: Sparta opent speelronde vier met thuiswedstrijd tegen NECSparta Rotterdam opent vrijdagavond de vierde speelronde van de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen NEC. De Rotterdammers bezetten momenteel de eerste plaats met zeven punten. NEC moet aan de bak: de club staat met drie punten op plek dertien. In de nieuwe live-omgeving van VoetbalPrimeur volg je de wedstrijd en praat je mee!
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

NEC komt op voorsprong tegen Sparta • Weinig spektakel op het veldVanavond staat er maar één wedstrijd op het programma in de eredivisie. Koploper Sparta neemt het thuis op tegen NEC. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alles wat er gebeurt tijdens en rondom dit duel.