Tiada kompromi amalan rasuah - MB Selangor - Utusan Digital

Tiada kompromi amalan rasuah - MB Selangor

25/7/2021 5:49:00 AM

Kelmarin, akhbar melaporkan SPRM menahan dua bekas Yang Dipertua (YDP) Majlis Perbandaran di Selangor kerana disyaki menerima rasuah daripada kontraktor projek dan pemaju perumahan di kawasan masing-masing.

Tiada kompromi amalan rasuah - MB Selangor

Menteri Besar, Datuk Amirudin Shari berkata, beliau sedia maklum mengenai penahanan beberapa pegawai perkhidmatan awam oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan berkaitan isu rasuah.“Seperti yang pernah saya umumkan ketika Majlis Mahabbah Ramadhan pada 23 April lalu, kerajaan negeri serius dan tegas melawan rasuah dan penyalahgunaan kuasa.

Malacca declines to open borders for tourists on Oct 1 Xiaomi Pad 5 has arrived in Malaysia and it's going for as low as RM1,299 - SoyaCincau Padah tular 'tak pernah kena walau satu dozz pun boleh dine in juga' | Harian Metro

“Malah, kita sedang mengikuti rapat beberapa jabatan berkenaan dan tidak teragak-agak mengambil tindakan ke atas mana-mana individu yang didapati bersalah,” katanya menerusi kenyataan hari ini.Kelmarin, akhbar melaporkan SPRM menahan dua bekas Yang Dipertua (YDP) Majlis Perbandaran di Selangor kerana disyaki menerima rasuah daripada kontraktor projek dan pemaju perumahan di kawasan masing-masing.

Mengulas lanjut, kata Amirudin, sepanjang siasatan dijalankan oleh SPRM atau pihak berkuasa, tiada sesiapa dianggap bersalah sehingga terbukti bersalah selaras dengan prinsip ‘Rule of Law’. Read more: Utusan Online »

Petrol stations, eateries, convenience stores can open until midnight, says Hisham

KUALA LUMPUR: Petrol stations, eateries and convenience stores will soon be allowed to operate from 6am to 12am, said Senior Minister Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Kebun Musang King telah tiada, sebanyak 12,295 pokok hutan ditanam di HSK Batu Talam - Utusan DigitalKawasan ceroboh seluas lebih 101 hektar (ha) itu akan ditanam dengan kira-kira 20,000 pokok hutan selepas kerja menebang 15,000 pokok durian musang king 'haram' di situ selesai pada 12 Julai lalu.

Pastikan pejabat, kilang tiada 3C - Utusan DigitalPastikan pejabat, kilang tiada 3C

Tiada satu sen pun kami dapat - Inteam - Utusan DigitalInteam dan rakan artis lain menjadi duta MyAqsa Defenders. Jangan buat tuduhan melulu ya...

Tiada gangguan ketika hujan | Harian MetroKuala Lumpur: Astro secara rasmi melancarkan Ultra Plug & Play Box, yang menawarkan pengalaman kandungan antarabangsa dan tempatan yang lancar tanpa piring satelit. Sape nk bg internet klu bkn kena tmbh kos lain Disaat org ramai dh mula menutup Akaun Astro., Saat ini la pulak timbul benda Ala ni.., sepatutnya dri awal lgi..,🤔 Memang la xde gangguan time ujan. Tp semuanya bgantung kelajuan internet korang.. line kat kmpg ni dah la slow.. loadinggggggggg selalu. Turn off kadang2 nk tgok tv.

Kebun Musang King telah tiada, sebanyak 12,295 pokok hutan ditanam di HSK Batu Talam - Utusan DigitalKawasan ceroboh seluas lebih 101 hektar (ha) itu akan ditanam dengan kira-kira 20,000 pokok hutan selepas kerja menebang 15,000 pokok durian musang king 'haram' di situ selesai pada 12 Julai lalu.

Pastikan pejabat, kilang tiada 3C - Utusan DigitalPastikan pejabat, kilang tiada 3C