Alorsetar, 'Remaja', 'Tipu', 'Keluarga', 'Sanggup', 'Akhirnya', 'Dicekup Berkhalwat'

Alorsetar, 'Remaja'

Remaja 14 tahun ditangkap khalwat

REMAJA perempuan berusia 14 tahun sanggup menipu ibu bapa kononnya bermalam di rumah rakan sebaliknya menyewa bilik motel dengan teman lelaki di Kuala Muda, semalam.

2/6/2020 3:30:00 PM

alorsetar Remaja perempuan berusia 14 tahun sanggup menipu ibu bapa kononnya bermalam di rumah rakan sebaliknya menyewa bilik motel dengan teman lelaki di Kuala Muda, semalam.

REMAJA perempuan berusia 14 tahun sanggup menipu ibu bapa kononnya bermalam di rumah rakan sebaliknya menyewa bilik motel dengan teman lelaki di Kuala Muda, semalam.

Beliau berkata, remaja itu ditahan bersama pasangannya berusia 17 tahun dalam bilik motel berkenaan."Ketika disoal siasat, remaja perempuan itu memberitahu dia menunggang motosikal untuk bertemu pasangannya di bandar Sungai Petani dan menipu keluarga kononnya dia menumpang tidur di rumah kawan.

Dr Cheah is actual first Malaysian woman don at Oxford University Pelajar meninggal dunia selepas pengsan dalam kelas Hilang di laut pada hari pertama bekerja

"Berikutan itu mereka ditahan kerana disyaki berkhalwat dan anggota kami menghantarnya pulang ke rumah 4.30 pagi selepas keterangan diambil," katanya ketika ditemui di pejabat JAIK di Alor Setar, hari ini.Dalam serbuan berasingan di motel sama, anggota penguat kuasa JAIK menahan seorang wanita Indonesia dengan seorang lelaki tempatan.

Beliau berkata, mereka yang berusia 28 dan 29 tahun itu dicekup kerana disyaki berkhalwat."Wanita itu menangis apabila kami memaklumkan akan menyerahkannya kepada polis disebabkan tiada dokumen atau pasport."Operasi yang bermula 3 pagi itu berakhir 5 pagi turut disertai anggota polis," katanya.

Radzi berkata, mereka ditahan mengikut Seksyen 25 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 2014.Beliau berkata, sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali."Orang ramai dinasihatkan mengawasi anak masing-masing bagi mengelak mereka terjebak dengan kegiatan tidak bermoral ketika Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) ketika ini," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 2 Jun 2020 @ 7:04 PM Read more: Harian Metro »

Allahurabbi...14 thn baru Kedah... biasalah. Ckp pun bahasa alien, dasar kg nk jadi moden bandar check in tempat murah padan la😂 Gara2 PUBG jugak ke ni? muda sgt ni dah rosak... allahu NazruiHakim flukeainaatouch tudia tudia Buke kt klate ni. Next! Zaman skrg,bdk² sekolah rendah pon ramai yg dah pernah weh kalau nak tau

Allahu.Kasihan ibu yang melahirkan awak dan bapa yg berpenat lelah mencari rezeki utk membesarkan awak. Starbuck213 Hm aku dr kecil smpi skg pn nk tdr rmh cousin pn x kena benar .. Ni semua pasal terikut2 drama2 melayu yg kebanyakannya hampeh. Aku 14 tahun,balik kul 7 ptg je rotan da standby dpn umah,...

Too young too dumb to realize. MKNJPM MyJAKIM DLL YG TERLIBAT, KITA PATUT ADA UNDANG2 HAD UMUR MINIMA 18THN UTK MENGGUNAKAN SMARTPHONE. JIKA TIDAK, INI LAH JADINYA. AKIBAT SENANG SGT TGK VIDEO LUCAH DI HP, REMAJA SKRG MAKIN ROSAK. Aku lelaki pun.... Nak keluar taman pun dah kene sound ngan parents.... Ni siap check in motel.... Subahannallah....

Parents pun jgn ler percaya je bila anak kata nak bermalam kat rumah kawan. Bagi plak tu anak tido rumah org. Seingat aku parents aku dulu jgn kata nak bermalam kat rumah member, nak lepak jap kat umah member pun payah. maafkan saya semua 😌ini semua salah saya sebab xpergi jumpa mereka dan dakwah mereka tentang Allah 😌

hm motel bukak pulak time pkp ni , semua org pnyelah duk stayathome kitajagakita , hang duk pi kluar bermalam dgn laki 🤦🏻‍♀️ Allah peliharalah remaja kini , semoga adik-ii ni bertaubat dan mendapat hidayat Aku 22 tahun nak pegi rumah kawan pon tak boleh, nak keluar malam lagi la kene laknat ngn asian parents kang

Omg.. Baru 14 tahun kot? 🤦‍♀️🤦‍♀️ Whatttt 14 tahun Kesian adik ni tersalah pilih jalan. Mesti ada yang tak kena di persekitarannya. Doa baik2 jelah.. Lauk la laki tuh. Macam2 boleh cas atas kesalahan dia Ini mesti terkena ayat 'awak sayang saya dak?' Kecik sangat lagi.. Belum tumbuh pun.. Aduinaa.. Benda sedap.. Apa2 pun blh jadi

Kawin jela dik. kesian mak korang Aduhai. Kesiannya. Tempat aku pulak tu. Budak budak sekarang.. 🤦🏻‍♂ Astaghfirullah...umur 14 dah pandai check in...petanda institusi kekeluargaan kurg mantap kah?ilmu agama kurg kah?huhu...zaman makin mencabar Nasib la p check in hotel. Kalau check in kat semak'. Aduhh..

Kalau kena tangkap buat salah gunalah perkataan ini 1. Melayu islam terancam 2. SALAHKAN DAP 3. Bila tak boleh jawab. JawabLAH RBA DAP Aduhai dik...kesian dgn mak dan ayah adik!! Abang masa umur 14 tahun sibuk dok kena kejar dengan Angsa liar... Moga adik cepat² berubahlah ye, apa² pun ingat mak bapa...

Mereka buat ulangkaji pelajaran tu maklum la sekolah dah nak buka semula nanti. Mesti tak main tik tok or buat video yg gerak-gerak tu, allahu dik jauh lg perjalanan hidup yg harus ditempuhi Baru form 2 ni.. ermm Marilah doakan kepada dia dan pasangan supaya mendapat hidayah dan bertaubat dari kita mencaci..ingt kite doakan kebaikan ..malaikat doakan kebaikan tuk kite😁

Ramai yg komen...ikut rasa hati masing2. Padahal seks dikalangan remaja bukan berlaku kelmarin 😏 zaman aku dulu, remaja lelaki hormat remaja pompuan...kecuali yg NAKAL nak cuba SEKS. Kita tahu berzina dosa besar...kenapa buat? Ia terletak pada IMAN kita. AKAL kita kawal NAFSU Apa yg terbongkar semalam, dijadikan pengajaran. Mohon ampun pada Allah & mak ayah. Semoga kejadian ini menjadikan awak seorang yangg lebih baik pada masa hadapan.

Mak ayah sekarang terlalu berlembut, 14 tahun dh bleh tidur rumah kwn..aku 14 tahun gi rumah kwn ptg2 pun kena warning balik sebelum kul 7 Weehh hampa. Chomb dulu umoq 14 tahun kalut kayuh beskal pi sekolah nak hias rumah sukan... Boiprend pun tak dak takut mak marah🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ As long dia standby condom is no hal...what to do, zaman sdh berubah..jaga mcmna pun if darah muda they wl try hard cuba benda yg dlarang

Bdk2 lgi dh tau cek in , nnti beranak buang mmm Nanti ade org cakap, hotel bukak kan apa salahnya check in..🤭 Pkpb kan dah blh buat semua bnda mcm biasa asalkan ikut sop😬 HanafiAbdRahim Tahniah 14 tahun aku selekeh lg g sekolah pun comot tau nak main je belajo pun mls. Sekolah pun xcampur laki. Hebat kau dik 14 tahun da check in motel.

Maknya jangan amik mudah tanya kawan mana nombor mintak jgn percaya bulat2 alu tau lah sebab aku pun pernah jadi budak nakal jugak sex is common d klangan remaja msia skrg. Dunia brubah.. Ini la msia.. Prkra bgni kta kna hadapi.. Zmn tlh brubh.. Sex not taboo anymore.. Hanya akal, jati dri seorg insan itu shaja yg mbuatkn individu itu bthan.

Baru nak sedap dah kena cekup pulak Nanti buang kat mana2 Area ni klu g sendiri tw la cmna. Tgk sendiri. Budak sekolah lg dah cmni. Matilanak Baru 14 tahun. Tak terkata kami semua. Aku yang bersalah dan terlalu lemah untuk membuat Amal maaruf dan nahi mungkar. Ampunilah Aku Ya Allah... Kasihani kami. Kami mengecewakan KekasihMu Nabi Muhammad s.a.w. Kami mengakui telah beriman dan mengakui akan umat Muhammad tetapi kami tidak mengamalkanya

Terbaik aloq setar 👍 Orang lain berkurung dalam rumah semasa PKP dia siap boleh tidur kat motel Benda ni yg buat saya risau Awat hang jadi lagu noo hang tak takut dosa ka Kita 14 tahun dulu pndai gi petronas je KhairulSuzira najmirospi_ 🤦🏻‍♀️ Memalukan bangsa & agama.... 😓 14 tahun dah sangap Ishh2 besaq nie pon dh pndai check in merata

Selepas 14 bulan, bicara kes SRC International akan tamat minggu ini | The Malaysian InsightPenghujahan lisan dijadualkan berlaku selama tiga hari di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bermula hari ini dan berakhir pada Rabu. No more super rings instead u can have ‘ pappadams ‘ in Sg Buluh resort 😂😂😂

After 14 months, Najib’s SRC International trial to conclude this week | The Malaysian InsightRM42 million allegedly transferred into former PM’s AmBank accounts in 2014. Tuntutan berjaya la Ni macam... The conclusion. In order for Moo to remains as PM. Najib is not guilty. Jho Low and Not Faisal is Guilty. But both duo still can't be located by Interpol, Pdrm, Macc and Customs. We must change the Govt or Najib & Gang b out of Jail. Innocent ones b charged & go 2 Jail

Covid-19: No more 14-day quarantine when entering Sabah, says chief minister | Malay MailKOTA KINABALU, June 2 — Sabah is opening its doors again to air, land and sea routes to all Malaysians by doing away with the mandatory 14-day quarantine required of anyone entering the state to combat the spread of Covid-19.  Chief Minister Datuk Seri Shafie Apdal announced the lifting of...

14 public childcare centres in Penang resume operation today | Malay MailGEORGE TOWN, June 1 — A total of 14 childcare centres at public sector workplaces in the state are allowed to resume operations during the conditional movement control order (CMCO) beginning today. State Women and Family Development Gender Inclusiveness and Religions Other Than Islam Committee...

Tropical Storm Amanda kills 14 in El Salvador | The Malaysian InsightTropical Storm Amanda kills 14 in El Salvador

13 of 14 Kelantan Bersatu divisions back MuhyiddinMachang division leader was the only one who did not ink the statement which expressed support for the party president. Muhyiddin for MB Kelate! All of them fake/paid/hired? Definitely not voted by the people. Does anyone give a dam about kelantan bersatu