'Spr', 'Azhar Azizan Harun'

'Spr', 'Azhar Azizan Harun'

PRU: SPR sentiasa bersedia

SURUHANJAYA Pilihan Raya (SPR) sentiasa bersedia menghadapi sebarang kemungkinan berlakunya Pilihan Raya Umum (PRU) dalam masa terdekat.

27.2.2020

kualalumpur Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sentiasa bersedia menghadapi sebarang kemungkinan berlakunya Pilihan Raya Umum (PRU) dalam masa terdekat.

SURUHANJAYA Pilihan Raya (SPR) sentiasa bersedia menghadapi sebarang kemungkinan berlakunya Pilihan Raya Umum (PRU) dalam masa terdekat.

“Tidak dinafikan dalam keadaan sekarang terdapat kemungkinan untuk berlakunya PRU, namun SPR belum membuat sebarang perincian dan perbincangan,” katanya.Dalam perkembangan sama, Azhar berkata, anggaran kasar untuk mengadakan PRU adalah antara RM750 juta dan RM800 juta.

Dengan kelulusan pindaan terhadap Perlembagaan Persekutuan itu, pilihan raya pada masa hadapan menyaksikan pengundi berusia 18 tahun dibenarkan mengundi dan menjadi calon berbanding usia 21 tahun sebelum ini selain pendaftaran pengundi akan dilakukan secara automatik.



Read more: Harian Metro

Sabar sebar jgn bagi masa lebih2 nak kempen. menghabiskan duit rakyat. baguslah sekarang semua menteri pun dah xde jawatan jadi takde lah nak bagi projek2 turap jalan ke baiki dewan ke, terus straight to the point. next time pru elok semua menteri kena letak jawatan lah. baru BERSIH. SUCI.

IMR siap siaga berdepan virus baharu selain Covid-19KualaLumpur Institut Penyelidikan dan Perubatan (IMR), bersedia berdepan dengan sebarang kemungkinan serangan virus di negara ini selain Covid-19.

Polis Selangor bersiap sedia kawal keselamatanBangi Polis Selangor sentiasa bersiap sedia dalam apa jua situasi bagi mengawal keselamatan susulan senario politik semasa negara.



Rosmah 'eligible' for BPN aid, but not Najib

Hong Kong ex-lawmaker convicted for protest assault with loudhailer

Covid-19: 131 new infections, 236 recoveries

COMMENT | Why Heineken/Carlsberg should be given some MCO exemptions

'After the rain, comes the sun' – PM tells M'sians to be resolute

Lawyer: MCO arrests 'unjustified', violate Criminal Procedure Code

Sarawak minister urges public not to attack Covid-19 patient who hid Italy visit | Malay Mail

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

27 February 2020, Thursday News

Previous news

Kes SRC: Jho Low rujuk Najib sebagai 'bos'

Next news

Umno arah jentera siap sedia hadapi PRU
Straight fight between Muhyiddin and Mukhriz for Bersatu presidency Japan declares Covid-19 emergency, prepares near US$1 trillion stimulus More top departures from gov't agencies, this time Socso Empat lelaki ditahan asyik karaoke, ingkar PKP MOH offering free medicine by mail service till June | Malay Mail Telefon pintar percuma untuk pelajar sekolah B40 Tesco tawar 600 pekerjaan di 60 cawangan seluruh negara Bertahanlah dua minggu lagi - KKM Sifar dua hari kes baharu Covid-19 Tiada ancaman serangan siber agensi kerajaan sepanjang PKP, kata Ismail Sabri Help for the Rohingya Bringing foreigners in illegally amid Covid-19 akin to betraying country, Home Minister says | Malay Mail
Rosmah 'eligible' for BPN aid, but not Najib Hong Kong ex-lawmaker convicted for protest assault with loudhailer Covid-19: 131 new infections, 236 recoveries COMMENT | Why Heineken/Carlsberg should be given some MCO exemptions 'After the rain, comes the sun' – PM tells M'sians to be resolute Lawyer: MCO arrests 'unjustified', violate Criminal Procedure Code Sarawak minister urges public not to attack Covid-19 patient who hid Italy visit | Malay Mail Malaysian man proves it’s possible to run full marathon indoors, completes 263km in 36 hours (VIDEO) | Malay Mail Usaha masjid di PJ bantu penduduk bukan Islam terjejas PKP dapat pujian COMMENT | Don't treat young MCO offenders like hardcore criminals Lapan jalan ke Pekan Kajang ditutup Rohingyas who landed in Langkawi yesterday to serve 14-day quarantine