Program ‘Yuri Gagarin’ negara berkubur - Utusan Digital

Program ‘Yuri Gagarin’ negara berkubur

27/11/2021 2:05:00 AM

Kerajaan perlu putuskan sama ada program ini wajar diteruskan.

Program ‘Yuri Gagarin’ negara berkubur

Privacy OverviewThis website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

NecessaryAlways EnabledNecessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessaryNon-necessary

Read more: Utusan Malaysia »

Khazanah striving for ‘Advancing Malaysia’

KUALA LUMPUR (Jan 22): Khazanah Nasional Bhd is no longer the country’s largest sovereign wealth fund. But as Malaysia’s strategic investment arm, it is expected to do more to help the nation rebound stronger and close gaps worsened by Covid-19 while delivering decent dividends to the government.In his first interview as Khazanah's managing director, Datuk Amirul Feisal Wan Zahir said the mandate never really changed, though the focus may differ during different phases of development.On top of the recently announced Dana Impak — Read more >>

Wang dah habis dah......... Pokai..... Mna ada duit lg,,,, PH dah tarah wang rkyt hingga Mal jd miskin..... PH hati busuk...... Dlm pn semua ex PH, mkn gaji buta...... 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔 Kerajaan baru kerajaan boneka.......... Hantar angkasawan boleh, hantar juga satelit, cipta sistem navigasi sendiri, cuba buat research di bulan dsb, cuba develop launch vehicle negara dan juga cuba bangunkan pesawat tempatan.

Better kasi je grant kt fundamental research di universiti yg wujud kat malaysia ni. Space tourist kita balik pun byk cerita pasal parenting bukan science sgt pun. ✌ Tak payah membazirlah … kita dah terkebelakang dari Vietnam dan Indonesia. Nak seribu daya..tak nak seribu dalih. Pembaziran demi pembaziran ...

VTL darat cetus semula ekonomi dua negara - Hasni - Utusan Digital'Apatah lagi Singapura adalah pelabur terbesar negeri ini sejak dahulu.'

Singapura buka VTL udara kepada enam negara lagi - Utusan DigitalSingapura buka VTL udara kepada enam negara lagi

Sekatan perjalananan dari, ke negara Afrika bermula esok - Utusan DigitalKes pertama dilaporkan di Botswana pada 11 November lalu manakala Afrika Selatan (14 November) dan Hong Kong (25 November) dengan kes yang dilaporkan di Hong Kong mempunyai sejarah melawat Afrika Selatan.

Anjakan program usahawan mahasiswa dalam platform e-dagang - Utusan Digital“Setiap pelajar yang berjaya dilatih di bawah program tersebut akan memulakan bisnes di Shopee dan turut menerima ‘Pakej Bantuan Usahawan Siswa’ yang disalurkan dari kementerian kepada pelajar melalui pihak Shopee,” jelasnya.

[VIDEO] Ramai kecam remaja pacak khemah di Genting Highlands - Utusan DigitalEntah lah nak...lepas ni pacak khemah depan KLCC. Ada berani? Pacak khemah pun dah hinggak ke...

Kerugian mangsa jenayah komersial meningkat - Utusan DigitalBAGI tempoh 1 Januari hingga 21 November tahun lalu, sebanyak 1,748 kes dilaporkan dengan nilai kerugian keseluruhan melebihi RM35 juta dan melibatkan tangkapan seramai 1,123 orang.