نقش شبکه‌های اجتماعی در حرفه‌ای‌تر شدن اعتراضات توده‌ای | DW | 21.01.2022

02/11/1400 12:15 ق.ظ

نتایج پژوهشی پیرامون اعتراضات توده‌ای و نقش شبکه‌های اجتماعی در سازماندهی و اجرای این اعتراضات منتشر شده است. گفته می‌شود شبکه‌های اجتماعی نه تنها در گسترش و احتمال موفقیت اعتراضات موثر بوده‌اند، بلکه از خشونت کاسته‌اند.

نتایج پژوهشی پیرامون اعتراضات توده‌ای و نقش شبکه‌های اجتماعی در سازماندهی و اجرای این اعتراضات منتشر شده است. گفته می‌شود شبکه‌های اجتماعی نه تنها در گسترش و احتمال موفقیت اعتراضات موثر بوده‌اند، بلکه از خشونت کاسته‌اند. این پژوهش تحت سرپرستی دیوید کلارک، پروفسور علم سیاست در دانشگاه بینگهامتون در ایالت نیویورک انجام شده است. کلارک هشت سال از کار خود را وقف تحقیق پیرامون اعتراضات توده‌ای در کشورهای مختلف جهان کرده است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

بازه زمانی مورد پژوهش از سال ۱۹۹۰ به این سو است. باید یادآور شد که در این پژوهش به اعتراضات در خود آمریکا پرداخته نشده است. کلارک می‌پرسد معترضان در پی چه چیزی هستند؟ چه چیزی باعث می‌شود که آن‌ها برای اعتراض به خیابان‌ها بیایند؟ چه چیزی آتش اعتراض را شعله‌ور می‌سازد؟ و حکومت‌ها در مقابل این اعتراضات از چه شیوه‌های بهره‌گیری می‌کنند؟ این‌ها محورهای اصلی پژوهش یاد شده به شمار می‌آیند.به باور کلارک و پژوهش صورت گرفته، از زمان گسترش استفاده از شبکه‌های اجتماعی، اعتراضات سازمان‌یافته‌تر از پیش شده‌اند.

حتی گفته می‌شود، اعتراضات به علت استفاده از شبکه‌های اجتماعی به طور نامتمرکز سازمان‌دهی می‌شوند. اعتراضاتی که رهبر مشخصی ندارند. از سوی دیگر، اعتراضاتی که در کشورهای مختلف در دهه گذشته روی داده‌اند، موفق‌تر از اعتراضات پیشین بوده و در آن‌ها گرایش به خشونت کمتر مشاهده می‌شود. headtopics.com

شبکه های خائن به ارایرانی بودنشان با دروغگوی و تبلیغات برای آمریکا به مردم خیانت میکنند مثل اانترنشنال سعودی واسرائیل.

ادامه مطلب:
dw_persian »

بازداشت فعالان حقوق زنان در کابل به دست طالبان در پی اعتراض به حجاب اجباریطالبان تعدادی از فعالان حقوق زنان در کابل را با یورش به خانه‌های آن‌ها پس از ضرب و شتم بازداشت کرده‌اند. لعنت بر شما. خوب کاری کرده اند این تهمت است به طلبان دروغ است

پیشتازی اومیکرون در ایران؛ هفت برابر شدن مبتلایان طی دو هفته | DW | 21.01.2022با ورود سویه اومیکرون ویروس کرونا به ایران شمار مبتلایان شناسایی شده به شکلی جهش‌وار در حال افزایش است. وزیر بهداشت از شناسایی ۲ هزار مبتلا به اومیکرون خبر می‌دهد و گفته می‌شود آمار واقعی می‌تواند ۶۰ برابر این رقم باشد. خفه شید المان خودتون که ریده بیناموسا 🍆

بابک کیهان‌فر سرمربی‌ موقت تیم فوتبال ماینتس در بوندس‌لیگا شد | DW | 21.01.2022بابک کیهان‌فر، کمک‌مربی تیم فوتبال اف.اس.فا. ماینتس در بوندس‌لیگای آلمان، سرمربی‌گری این تیم را در دیدار بعدی مقابل تیم گرویتر فورت بر عهده دارد. این تغییر در پی محرومیت موقت سرمربی ماینتسی‌ها صورت گرفته است.

حملات مرگبار نیروهای داعش در عراق و سوریه | DW | 21.01.2022نیروهای وابسته به داعش در دو عملیات جداگانه به یک پایگاه نظامی در عراق و یک زندان در سوریه حمله کرده‌اند. در جریان این دو حمله ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند. این حملات بزرگترین عملیات داعش در سه سال اخیر بوده‌اند.

اروپا در کابل 'نمایندگی حداقلی' دایر می‌کند | DW | 21.01.2022اتحادیه اروپا به منظور هماهنگی در ارائه کمک‌های بشردوستانه و نظارت بر وضعیت انسانی افغانستان، دفتر نمایندگی خواهد داشت. سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه تاکید کرد گشایش این دفتر به هیچ وجه به مفهوم به رسمیت‌شناختن طالبان نیست. پس چه معنی دارد امروز گروه تروریست زنان ودختران را بازداشت تجاوز وترور میکنند ایا صدای از شما به اصطلاح حامیان حقوق زن وبشر بلند شد درحقیقت شما حامیان منافع خود هستید واین سرزمین انگلیس وغرب و امریکا به این تروریست دادن حکومت کثیف وفاسد غنی قاتل وکرزی چپاول گر مجری این پروژه بود

صدها هزار مرگ بر اثر مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک در سال ۲۰۱۹ | DW | 20.01.2022طبق یک برآورد، بیش از یک‌‌میلیون و ۲۰۰هزار نفر در جهان در سال ۲۰۱۹ به طور مستقیم جان خود را بر اثر عفونی شدن بدنشان و مقاومت عامل بیماری‌زای وابسته به آن در برابر آنتی‌بیوتیک از دست داده‌اند. تو ایران متاسفانه آمار خیلی بدتر ازمیانگن دنیاست چون داروخونه ها مث نقل ونبات آنتی بیوتیک بدون نسخه میدن حالا اینکه انواع اوپیوئید هم بدون نسخه در دسترسه بماند اینجا جاییه که کم کم داره نشون میده چجوری 'کلاه خوتو بچسب باد نبره' نتیجه سیاست های غلط داره جای شرافت کاری رو میگیره

به تازگی نتیجه پژوهشی منتشر شده که بررسی ۱۶۵۰۰ مورد اعتراض در ۱۶۲ موضوع آن بوده است و ۵۰ محقق و کارشناس در انجام آن مشارکت داشته‌اند.

این پژوهش تحت سرپرستی دیوید کلارک، پروفسور علم سیاست در دانشگاه بینگهامتون در ایالت نیویورک انجام شده است. کلارک هشت سال از کار خود را وقف تحقیق پیرامون اعتراضات توده‌ای در کشورهای مختلف جهان کرده است.به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

بازه زمانی مورد پژوهش از سال ۱۹۹۰ به این سو است. باید یادآور شد که در این پژوهش به اعتراضات در خود آمریکا پرداخته نشده است.

کلارک می‌پرسد معترضان در پی چه چیزی هستند؟ چه چیزی باعث می‌شود که آن‌ها برای اعتراض به خیابان‌ها بیایند؟ چه چیزی آتش اعتراض را شعله‌ور می‌سازد؟ و حکومت‌ها در مقابل این اعتراضات از چه شیوه‌های بهره‌گیری می‌کنند؟ این‌ها محورهای اصلی پژوهش یاد شده به شمار می‌آیند.به باور کلارک و پژوهش صورت گرفته، از زمان گسترش استفاده از شبکه‌های اجتماعی، اعتراضات سازمان‌یافته‌تر از پیش شده‌اند.

حتی گفته می‌شود، اعتراضات به علت استفاده از شبکه‌های اجتماعی به طور نامتمرکز سازمان‌دهی می‌شوند. اعتراضاتی که رهبر مشخصی ندارند.

از سوی دیگر، اعتراضاتی که در کشورهای مختلف در دهه گذشته روی داده‌اند، موفق‌تر از اعتراضات پیشین بوده و در آن‌ها گرایش به خشونت کمتر مشاهده می‌شود.

شیوه‌های مسالمت آمیز و در عین حال جالب این اعتراضات، به عنوان نمونه اعتراضات دوچرخه‌سواران برهنه در پرو یا اعتراضات میلیونی در هنگ‌کنگ، از امکان سرکوب خشن توسط حکومت‌های اقتدارگرا می‌کاهد.

از سوی دیگر، در صورت برخورد خشن حکومت، شرکت کنندگان در تظاهرات با استفاده از شبکه‌های اجتماعی تصاویر و فیلم‌های سرکوب اعتراضات را به اشتراک می‌گذارند و همین موضوع می‌تواند برای حکومت‌های سرکوبگر دردسرآفرین باشد.دیوید کلارک همچنین از سوءاستفاده حکومت‌های سرکوبگر از شبکه‌های اجتماعی نیز سخن گفته است. سرکوب اعتراضات در ایران را مثال می‌زند.

می‌گوید حکومت ایران نه تنها برای مانع شدن از گسترش اعتراضات، دسترسی مردم به اینترنت و شبکه‌ها را محدود می‌کند، بلکه حتی از اطلاعات موجود در شبکه‌ها برای تعقیب و بازداشت معترضان نیز بهره می‌برد.