به گزارش ایرنا طی چند ماه اخیر در تهران دوباره بازار خروج آثار تاریخی ثبت ملی و ارزشمند از فهرست ثبت ملی داغ شده است و مالکان برخی از این بناها که عرصه آنها ارزش افزوده داشتند از طریق طرح شکایت در مراجع قضایی توانستهاند رای بر خروج اثر از فهرست ثبت ملی بگیرند و ملکشان را هرچند تاریخی، بکوبند و واحدهای تجاری یا مسکونی بسازند یا مقدمات تخریب و ساخت و ساز جدید را فراهم کنند.
نخستین قانون حفظ آثار میراث فرهنگی در سال ۱۳۰۹ به تصویب مجلس ملی وقت رسید و از آن زمان به بعد نیز شاهد قوانینی این چنینی در سال های ۱۳۱۹ و ۱۳۶۶ بوده ایم که در این باره کارشناسان و متخصصان معتقدند برای حفاظت بیشتر از بناها و محوطه های تاریخی میبایست بازنگری بهتری در این قوانین انجام شود تا دست دلالان و افراد سودجویی که قصد تخریب آثار تاریخی و فعالیت اقتصادی در این املاک دارند کوتاه شود.
خانه داییجان ناپلئون دیگر بنای تاریخی است که سال ۸۹ از ثبت ملی خارج شد و بخت با آن هم همراه بود زیرا شهرداری تهران سال ۹۴ آن را خرید. البته معاون میراث فرهنگی کشور در این زمینه ورود و تاکید کرده که این بنای دیرین و ارزشمند باید حفظ شود. خادمزاده تاکید کرد: این بناها و محوطههای باستانی و تاریخی الگوهایی ارزشمند برای بازتولید معماری کشورمان محسوب میشوند.عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پاسخ به اینکه آیا روال ثبت ملی این آثار در خروج آنها تاثیرگذار است یا خیر؟ تصریح کرد: این دلیل را محکمهپسند نمیدانم و تا حدودی مطلع هستم که بیشتر به مبادی اقتصادی باز میگردد چراکه پس از ساخت یک زمین بیش از ۲۰ پلاک تجاری، اداری و مسکونی ساخته خواهد شد.
پرهام جانفشان عراقی تصریح کرد: در حال حاضر پرونده تعدادی اندکی از بناها در مراجع قانونی در حال رسیدگی است.مدیرکل حقوقی و املاک سازمان میراث فرهنگی کشور البته در این زمینه نقطه نظر مهمی دارد و با بیان اینکه مسائل فنی در صدور حکم به خروج بسیار نقش دارد، معتقد است: احکام قطعی خروج از ثبت این بناها مربوط به گذشته بوده ولی اجرا نشده بود و در حال حاضر از نظر حقوقی بحث آنها تمام شده است.
وی با بیان اینکه این پرونده ها بیش از اینکه نیازمند کار حقوقی باشد نیازمند کار فنی است گفت: خروج از ثبت ملی دلایل مختلفی دارد که بیشتر آنها ضعف در مسائل فنی است. وی ادامه داد: طبق قانون باید مالک را مطلع کرد چراکه روی ملک شخصی آنان تصمیم های لازم گرفته میشود و برخی معتقدند که این مشکل به علت نداشتن نشانی صحیح از مالک بوده است.شقاقی همچنین بیان کرد: طبق قانون ثبت آثار تاریخی املاک و بناهایی که قدمت آنها به زندیه و قبل از آن میرسد به هیچ عنوان از فهرست ملی خارج نخواهند شد چراکه قانون برای آنها شفاف و صریح است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: bbcpersiansport - 🏆 16. / 51 ادامه مطلب »
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »