کنفدراسیون فوتبال آسیا برای تمامی باشگاههایی که مجبور هستند رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا را با فرمول جدید و متفاوت این کنفدراسیون ادامه دهند، کمکهای مالی ویژه در نظر گرفته است.همچنین مبلغ پایه ۱۰۰ هزار دلار نیز برای اقامت بازیکنان، مربیان و پرسنل اجرایی این باشگاهها به هر تیم پرداخت خواهد شد که این مبلغ صرفا برای مسابقات مرحله گروهی است.
همچنین مبلغ پایه ۱۰۰ هزار دلار نیز برای اقامت بازیکنان، مربیان و پرسنل اجرایی این باشگاهها به هر تیم پرداخت خواهد شد که این مبلغ صرفا برای مسابقات مرحله گروهی است. این یعنی باشگاههای ایرانی با مبلغی حدود چهار میلیارد تومان وارد دوحه خواهند شد و اگر هریک به مرحله بعد صعود کنند، مبلغ اقامتشان پیش از آغاز مسابقات حذفی، از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به حساب آنها واریز میشود.
شاید همان روزی که این موارد نگارش میشد هم مشخص بود که در قاره آسیا هیچ کشوری به جز قطر، صلاحیت تمامی این موارد را یک جا ندارد. کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش از آغاز رقابتهای لیگ قهرمانان در فصل ۲۰۲۰ اعلام کرده بود که به هر تیم پیروز در مرحله گروهی مبلغ ۵۰ هزار یورو پاداش خواهد داد. همچنین پاداش تساوی در همین مرحله برای هر تیم ۱۰ هزار دلار تعیین شده بود.
کنفدراسیون فوتبال آسیا برای تمامی باشگاههایی که مجبور هستند رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا را با فرمول جدید و متفاوت این کنفدراسیون ادامه دهند، کمکهای مالی ویژه در نظر گرفته است.
این کمکهای ویژه منهای تمامی اعداد و ارقامی خواهند بود که پیش از این کنفدراسیون برای باشگاههای راه یافته به رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا در نظر میگرفت.
طبق آخرین اعلام هیات اجرایی لیگ قهرمانان آسیا در کنفدراسیون فوتبال آسیا، مقرر شده است به تمامی تیمهایی که در مرحله گروهی این رقابتها حضور دارند، مبلغ ۶۰ هزار دلار صرفا برای سفر به قطر پرداخت شود.
همچنین مبلغ پایه ۱۰۰ هزار دلار نیز برای اقامت بازیکنان، مربیان و پرسنل اجرایی این باشگاهها به هر تیم پرداخت خواهد شد که این مبلغ صرفا برای مسابقات مرحله گروهی است.
کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرده است به تیمهایی که به مرحله دوم صعود کنند، مبالغی جداگانه و اضافه پرداخت خواهد شد.
به این ترتیب، چهار تیم «پرسپولیس»، «استقلال»، «سپاهان» و «شهرخودرو» که نمایندگان ایران در رقابتهای لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا هستند، به صورت خودکار مبلغ ۱۶۰ هزار دلار جداگانه از کنفدراسیون دریافت خواهند کرد.
این یعنی باشگاههای ایرانی با مبلغی حدود چهار میلیارد تومان وارد دوحه خواهند شد و اگر هریک به مرحله بعد صعود کنند، مبلغ اقامتشان پیش از آغاز مسابقات حذفی، از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به حساب آنها واریز میشود.
رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا در فصل ۲۰۲۰، بهمن سال ۱۳۹۸ به دلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شد. تا آن روز، تمام باشگاههای حاضر در این مسابقات فقط دو بازی برگزار کرده بودند. اما از فروردین سال ۱۳۹۹، تلاشهای کنفدراسیون فوتبال آسیا برای از سرگیری مجدد این مسابقاتشد. ۲۱ فروردین، روزنامه «الوطن»، چاپ قطر خبر از تصمیم جدید کنفدارسیون برای ادامه رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا به صورت متمرکز در یک کشور امن داد.
کنفدراسیون فوتبال آسیا پنج شرط را برای تعیین میزبان مسابقات اعلام کرده بود؛ «کشور میزبان باید توانایی برگزاری بازیها در زمانبندی اعلامی از سوی کنفدراسیون را بدون تغییر داشته باشد»، «وضعیت بهداشتی کشور باید در شرایط خوبی باشد، کرونا شیوع گستردهای در این کشور نداشته باشد و پروازها به راحتی به این کشور انجام شود»، «برای هر تیم به صورت جداگانه یک زمین تمرین وجود داشته باشد»، «کشورهای میزبان دارای ورزشگاههایی مجهز به سیستم تهویه هوا پیشرفته باشد» و «از زیرساخت و امکانات لازم برای گرفتن تست کرونا از تمام اعضای کاروان تیمهای مختلف هنگام ورود به کشور برخوردار باشد».
شاید همان روزی که این موارد نگارش میشد هم مشخص بود که در قاره آسیا هیچ کشوری به جز قطر، صلاحیت تمامی این موارد را یک جا ندارد.
هرچند که دولت قطر تلاش داشت که تمامی ورزشگاههای خود را تا آغاز رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ به صورت در بسته نگه دارد اما زمانی که پای رقابت با کشورهای امارات و کویت به میان آمد، رسما اعلام کرد که درخواست میزبانی خود را به رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا، به هیات اجرایی کنفدراسیون تقدیم کرده است.
پیش از این، باشگاههایی که باید برای برگزاری متمرکز بازیها راهی قطر میشدند، نسبت به درآمدهای حداقلی خود در دوران کرونا و مخارج این مسابقات اعتراض کرده بودند. به همین دلیل، کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم گرفت بخشی از هزینههای باشگاهها را تقبل کند. البته که باشگاههای حاضر در این مسابقات، درآمدهای ویژهتری نیز خواهند داشت.
کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش از آغاز رقابتهای لیگ قهرمانان در فصل ۲۰۲۰ اعلام کرده بود که به هر تیم پیروز در مرحله گروهی مبلغ ۵۰ هزار یورو پاداش خواهد داد. همچنین پاداش تساوی در همین مرحله برای هر تیم ۱۰ هزار دلار تعیین شده بود.
حضور در یک هشتم نهایی یا به عبارتی، صعود از مرحله گروهی، ۱۰۰ هزار دلار جایزه دیگر را به همراه دارد. تیمی که به مرحله یک چهارم نهایی راه مییابد، ۱۵۰ هزار دلار پاداش میگیرد. چهار تیمی که به مرحله نیمه نهایی صعود میکنند، هریک ۲۵۰ هزار دلار پاداش خواهند گرفت.
پاداش دو تیم صعود کننده به فینال بسیار خاصتر است. دو میلیون دلار برای تیم نایب قهرمان و چهار میلیون دلار برای تیم قهرمان.
کنفدراسیون فوتبال آسیا ۱۸ اردیبهشت امسال اعلام کرد که جوایز فصل جاری این رقابتها را کاهش نخواهد داد اما به دلیل شیوع کرونا و کاهش چشمگیر درآمدهایش، قادر به افزایش پاداشها برای فصل ۲۰۲۱ لیگ قهرمانان نخواهد بود.
با این وجود، به نظر میرسد باشگاههای ایرانی نه تنها از بابت حضور در لیگ قهرمانان متضرر نخواهند شد که حتی در صورت حذف شدن از مرحله گروهی هم به درآمدی قابل توجه میرسند؛ بدون هیچ هزینهای برای میزبانی، بدون هیچ هزینهای برای میهمانی و البته با پاداشهایی که از پیروزی و تساوی کسب خواهند کرد.
لیگ قهرمانان از روز ۲۴ شهریورماه آغاز میشود و پس از چهار بازی در روز دوم مهرماه، تیمهای صعود کننده از هر گروه معرفی میشوند.
اما سوال اصلی این جا است که پروتکلهای بهداشتی کنفدراسیون فوتبال آسیا برای آغاز مجدد رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا چیست؟
پاسخ این سوال را کنفدراسیون فعلا این گونه داده است؛ نامشخص.
کنفدراسیون فوتبال آسیا روز ۲۴ تیر سال جاری در دستورالعملی به تمامی فدراسیونهای فوتبال در قاره آسیا اعلام کرد که از این پس هیچ رقابتی در سطح دوستانه، باشگاهی داخلی، باشگاهی بینالمللی و ملی در هیچ کشوری برگزار نخواهد شد مگر اینکه بازیکنان، مربیان و تمامی پرسنل اجرایی باشگاهها و مسابقه آزمایش «پیسیآر» (PCR) (تست کرونا) داده باشند.
فدراسیون فوتبال ایران همان روز به چهار باشگاه در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا اعلام کرد که باید نتیجه تست کرونای تمامی کادر خود را تا ۷۲ ساعت پیش از پرواز به شهر دوحه، تقدیم هیات اجرایی این مسابقات کرده باشند.
در عین حال، دولت قطر هم تصمیم گرفته است به محض ورود تیمها به این شهر، از تمامی اعضای تیمها تست کرونا بگیرد. این تستها در مرکز «اسپایر» دوحه گرفته خواهند شد.
حالا سوال این جا است که اگر طی همان ۷۲ ساعت که نتیجه تست به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال میشود و به شکلی دقیقتر، طی پنج روزی که بازیکنان و مربیان تست کرونا دادهاند، به این ویروس آلوده شوند، چه سرنوشتی در انتظار باشگاهی که باید وارد رقابتهای لیگ قهرمانان شود، خواهد بود. به صورت نمونه، اگر تست کرونای دو بازیکن پرسپولیس مثبت اعلام شود، طبق قوانین قطر، تمامی کاروان این تیم باید به مدت ۱۴ روز قرنطینه شوند.
اتفاق ناخوشایند حتی برای کشور قطر هم رقم خواهد خورد. با توجه به این که مسابقات باید بدون حضور تماشاگران برگزار شوند، امیدواری این کشور برای تامین هزینههایش متوجه حق پخش تلویزیونی رقابتها خواهد بود. در صورتی که فقط دو تیم به دلیل کرونا وارد قرنطینه شوند، هشت بازی از مجموع مسابقات گروهی برگزار نخواهد شد؛ این یعنی از دست رفتن هشت درآمد حق پخش تلویزیونی مسابقات.
آنچه مسلم است، کنفدراسیون فوتبال آسیا قصد دارد لیگ قهرمانان باشگاههای این قاره را با هر هزینهای برگزار کند. این مهمترین و معتبرترین برند تبلیغاتی کنفدراسیونی است که میخواهد زودتر از اروپا از سد بحران مالی کرونا عبور کند.