ایرج پزشکزاد، روانکاو پارانویای ایرانی

23/10/1400 07:19:00 ب.ظ

پزشکزاد چه وقتی ایران بود و چه وقتی در مأموریت‌های کاری در خارج از کشور و چه وقتی در تبعید به سر می‌برد، به فارسی می‌نوشت و در غنای ادبیات آن سهم داشت.

پزشکزاد چه وقتی ایران بود و چه وقتی در مأموریت‌های کاری در خارج از کشور و چه وقتی در تبعید به سر می‌برد، به فارسی می‌نوشت و در غنای ادبیات آن سهم داشت. این اظهارات ایرج پزشکزاد، نویسنده مطرحی که روز چهارشنبه درگذشت، در گفت‌وگو با روزنامه لیبراسیون...

این اظهارات ایرج پزشکزاد، نویسنده مطرحی که روز چهارشنبه درگذشت، در گفت‌وگو با روزنامه لیبراسیون چاپ پاریس، هسته اصلی رمان «دایی جان ناپلئون» را بیان می‌کند. او، چه وقتی ایران بود و چه وقتی در مأموریت‌های کاری در خارج از کشور و چه وقتی در تبعید به سر می‌برد، به فارسی می‌نوشت و در غنای ادبیات آن سهم داشت.

ایرج پزشکزاد سال ۱۳۰۶ در تهران به دنیا آمد؛ پدرش پزشک و مادرش از شاهزادگان دوران قاجار بود: «عاقبت یک روزی حوصله پدرم بعد از شش سال خدمت در این شهر و آن شهر سر رفت. برگشتیم. از خدمت دولت کناره گرفت و در تهران مطب باز کرد. در نتیجه اولین آشنایی من با قبیله پرجمعیتم که از سه سالگی دیگر ندیده بودم و نمی‌شناختم، در سن حدود نه سالگی اتفاق افتاد.»

در آن دوران، پاتوق پزشکزاد کافه فردوسی واقع در ضلع جنوبی خیابان استانبول تهران بود. در آن کافه بود که پزشکزاد با بسیاری از شاعران و نویسندگان و روزنامه‌نگاران آن زمان ایران آشنا شد: «یک روز ما، به دنبال حمله گروه سومکا به کافه فردوسی پناه برده بودیم.

ادامه مطلب:
RadioFarda‌|‌راديو فردا »

کنگره آمریکا مهم‌ترین لایحۀ اصلاح قوانین حمل اسلحه در دهه‌های اخیر را تصویب کرد

جو بایدن در پیامی اعلام کرد: «پس از ۲۸ سال انفعال، اعضای دو حزب کنگره گرد هم آمدند تا به درخواست خانواده‌ها در سراسر کشور پاسخ دهند و قانونی را برای رسیدگی به آفت خشونت با سلاح تصویب کنند.» ادامه مطلب >>

Loading news...
Failed to load news.

چه گروهی مسئول حملات نژادپرستانه به پناهجویان در ترکیه است؟ - BBC News فارسیحضور یک گروه کوچک و حاشیه‌ای ترکیه در حملات نژاد‌پرستانه توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است. این گروه نژاد‌پرست موسوم به 'اخوت آتامان' پس از گزارش مجموعه‌ای از حملات به مهاجران در ترکیه مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است. ArrestMohsenRezaei ترکای خر!!

در دیدار احمد مسعود با طالبان در تهران چه گذشت؟برخی رسانه‌های خبری در افغانستان به نقل از نزدیکان جبهه مقاومت ملی اعلام کردند که نمایندگان این جبهه در مذاکرات دو روزه با هیات طالبان در تهران بر تشکیل «دولت انتقالی» در کشورشان تأکید کرده‌اند.

دادگاهی در آلمان مقام امنیتی سابق در دولت بشار اسد را به حبس ابد محکوم کردنزدیک به یک سال پس از محکومیت یک مأمور امنیتی سابق دولت سوریه در دادگاهی در آلمان، این دادگاه یک شکنجه‌گر دیگر را به جرم «جنایت علیه بشریت درجنگ داخلی سوریه» به حبس ابد محکوم کرد. 👌👌👌

اعتصاب سراسری در لبنان در اعتراض به بحران عمیق اقتصادی | DW | 13.01.2022مردم لبنان در اعتراض به بحران سنگین اقتصادی حاکم بر لبنان دست به اعتصاب سراسری زدند. فروشگاه‌ها و بانک‌ها تعطیل شده‌اند. در پی بسته شدن مسیرهای خیابانی در بسیاری شهرها توسط معترضان، رفت‌وآمدها دچار اختلال شده است. بله مردم لبنان اعتراض کنند و حتماً دولت محبوب سعودی آمریکایی به یاریشان خواهد آمد نتیجه دخالت وتفکر حکومت ایران درهمه جا جنگ فقر وبدبختیه .وعامل همه اینها روسیه وچینه که ایرانو بجان خاورمیانه انداختن

نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه: شانس ماکرون در برابر پکرس در دور دوم۵۰ به ۵۰ استامانوئل ماکرون که هنوز به‌طور رسمی نامزدی در انتخابات آتی را اعلام نکرده است در نظرسنجی‌های اخیر با یک ریزش ۳ درصدی بین ۲۲.۵ تا ۲۳ درصد آرا را از آن خود خواهد کرد ولی کماکان پیشتاز دور اول خواهد بود.

سرهنگ پیشین سوری به جرم جنایت علیه بشریت در آلمان به حبس ابد محکوم شداین سرهنگ پیشین سوری در دوران حضور خود در رژیم بشار اسد، نقش پررنگی در شکنجه و آزار زندانیان و مخالفان سیاسی بر عهده داشته است.