ایران در میان ۱۷۷ کشور از لحاظ شاخص آزادی اقتصادی در «جایگاه ۱۷۰» قرار گرفت

26/11/1400 08:36 ب.ظ

بنیاد هریتیج می‌گوید اقتصاد ایران تا قبل از انقلاب یکی از پیشروترین اقتصادهای منطقه خاورمیانه بود، اما تحت تاثیر «مدیریت غلط، تحریم‌های بین‌المللی و سرکوب حکومتی» تضعیف شده است.

بنیاد هریتیج می‌گوید اقتصاد ایران تا قبل از انقلاب یکی از پیشروترین اقتصادهای منطقه خاورمیانه بود، اما تحت تاثیر «مدیریت غلط، تحریم‌های بین‌المللی و سرکوب حکومتی» تضعیف شده است. نسخه چاپی بنیاد آمریکایی «هریتیج» در گزارش جدید خود از افت ۴.۸ پله‌ای شاخص آزادی اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال قبل از آن خبر داد.

بر اساس این گزارش که روز سه‌شنبه ۲۶ بهمن منتشر شد، ایران در میان ۱۷۷ کشور جهان از لحاظ شاخص آزادی اقتصادی در جایگاه ۱۷۰ قرار دارد و امتیاز آن از این حیث ۴۲.۴ است.

این نهاد آمریکایی کشورها را از لحاظ شاخص آزادی اقتصادی میان صفر (بدترین) تا ۱۰۰ (بهترین) امتیازبندی می‌کند. ایران بعد از کشورهای کره شمالی، ونزوئلا، کوبا، سودان، زیمبابوه، بوروندی و اریتره بدترین وضعیت آزادی اقتصادی را در میان ۱۷۷ کشوری دارد که بنیاد هریتیج وضعیت آن‌ها بررسی کرده است. البته وضعیت چند کشور دیگر مانند افغانستان، لیبی، یمن، سودان جنوبی، عراق و یمن نامشخص است.

این نهاد آمریکایی ۱۲ معیار را برای سنجش آزادی اقتصادی کشورها در نظر گرفته است؛ از جمله آزادی سرمایه‌گذاری که امتیاز ایران تنها پنج است، در حالی که متوسط امتیاز جهانی ۵۷ است. همچنین امتیاز ایران از لحاظ آزادی مالی نیز ۱۰ است، در حالی که متوسط جهانی این شاخص ۴۹ ارزیابی شده است. headtopics.

ادامه مطلب:
RadioFarda_ »

اگر سپاه همت کند هفت پله باقی هست

افزایش اختلال‌ها در اینترنت ایران؛ وزیر ارتباطات: از افغانستان جلوتریمبا افزایش انتقادها از افزایش اختلال اینترنتی و کندی سرعت اینترنت در ایران، وزیر ارتباطات جمهور اسلامی، سرعت اینترنت در ایران را بیشتر از افغانستان اعلام کرد. این موقع ها معیار مقایسه شون آمریکای جهان خوار نیست معیار های بین المللی تغیر کرده و به معیار افغانی تغییر پیداکرده! چون این وزیر ارتباطات نیست، وزیر قطع ارتباطات است!! واقعاً خنده‌دار است

اختصاصی العربیه؛ جزئیات مهم از پرونده تیم جاسوسی ایران در ترکیهپس از بازداشت اعضای تیم جاسوسی ایران برای ترور یائیر گلر، بازرگان دو تابعیتی ترک - اسرائیلی در استانبول، «العربیه» به اطلاعات مهم دیگری از این پرونده

نگرانی از گردش همزمان دلتا و اُمیکرون در ایران

موضوع ایران از محور‌های مذاکرات نخست‌وزیر اسرائیل در بحرین | DW | 14.02.2022سفر بنت به بحرین تحت‌اشعاع افزایش تنش‌های منطقه‌ای است. آمریکا و ایران یکدیگر را به حمله به کشتی‌های تجاری در خلیج فارس متهم می‌کنند. موضوع دیگر حمایت جمهوری اسلامی از شورشیان حوثی‌ در یمن و حملات موشکی اخیر علیه امارات است. کاش در مورد۷سال حمله بز امان و محاصره م دم مظلوم یمن هم صحبت می‌کردند. بویژه حمایت همه جانبه از حمله به یمن توسط اسراییل

قدردانی لاوروف از ابتکارات ایران در تماس تلفنی با امیرعبداللهیانسرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص روند روابط دوجانبه و برخی مسائل مورد اهتمام مشترک در عرصه منطقه ای و بین المللی از جمله روند مذاکرات وین گفتگو و تبادل نظر کرد. میشه این به اصطلاح ضرورت بر توجه به حقوق (حقوق را طرف مقابل یک‌بار تعریف کنه؟یگ بار هم طرف خودی تعریف کنه؟برداشت ها و تعاریف از حقوق با توجه به جغرافیای سیاسی فرق می کنه،اگه وزارت امورخارجه جوابگو باشه و از طرف مقابل هم بخواد من ایرانی به حقوقم واقف می شم انشالله دو طرف درک کنند.

ایران از توقیف 2 فروند شناور در خلیج فارس خبر دادرئیس کل دادگستری هرمزگان از توقیف 2 فروند شناور حامل 15هزار لیتر سوخت قاچاق توسط نیروی دریایی سپاه ایران در خلیج فارس خبر داد. - خبرگزاری آناتولی