علی باقری خوشبین است که دور بعدی مذاکرات وین دور نهایی باشد اما کشورهای اروپایی میگویند زمان زیادی باقی نمانده است. هماهنگکننده مذاکرات وین میگوید برای رسیدن به توافق باید تصمیمهای سیاسی سختی گرفته شود. مرحله جدید دور هفتم مذاکرات احیای برجام در وین روز جمعه ۲۶ آذر (۱۷ دسامبر) بار دیگر برای چند روز متوقف شد. سه کشور اروپایی طرف توافق در بیانیهای گفتهاند این وقفه به درخواست ایران بوده است.
مذاکرهکنندگان هستهای جمهوری اسلامی از مذاکرات روزهای اخیر در وین ارزیابی متفاوتی از مقامهای اروپایی دارند که بخشی از آن احتمالا برای مصرف داخلی و مقابله با انتقادها از انعطاف در برابر کشورهای غربی بیان میشود.
علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه و سرپرست هیئت مذاکرهکننده جمهوری اسلامی میگوید مذاکرات در چند روز آینده ادامه مییابد و این دور میتواند دور آخر گفتوگوها باشد.به گزارش خبرگزاری ایسنا باقری کنی گفته است: «طبیعی است طرف مقابل اگر دیدگاههای ما را بپذیرد، ما در کوتاهترین زمان ممکن میتوانیم به توافق برسیم.»
مذاکرات احیای برجام میانه فرودین در دولت حسن روحانی آغاز و شش دور آن تا اواخر خرداد ماه برگزار شد. دور هفتم مذاکرات پس از چند ماه وقفه با حضور تیم جدید مذاکرهکننده دولت ابراهیم رئیسی هشتم آذر ماه شروع شد.تیم دیپلماسی دولت رئیسی بارها دستاوردهای شش دور مذاکرات در دولت قبلی را زیر سوال بردهاند و خواستار تغییر پیشنویسهای مورد توافق در پایان دور ششم شدهاند. headtopics.
صلیبچیها راه انحراف و سودجویانه را به پیش گرفتند میخواهند از بی پشتوانگی حکومت فرقه فارسیسم امتیاز بگیرند حکومت جاهلیت شئونیزم فارسی فرقه فارسیسم اشغالگر ایران همچنان به راه روش جهل و جاهلیت بازی با فکرها و فتنه سازیها ادامه می دهند هر دو طرف در حال خیانت به ایرانیان و بشریتند. اصلاً فرصتی باقی نمانده باشد اروپا و آمریکا چه کاری'میتوانند'بکنند؟ البته دوباره بدون انجام تعهدات غربی دوربین در کرج لاپای ایران کردند یا اینکه مردم ایران نباید بدانند غربیها چه تعهداتی برای اختلاسگران انجام داده اندکه دوربین نصب شد!؟ شفافیت نباشد Bagheri_Kani حدس بسیار است
حالاکاری بااینکه علی باقری مذاکره کننده خوبی هست یانه نداریم!!یامتن شمااشکال داره ویاکشورهای اروپایی طبق معمول حرف مفت زدن!!خب اونهامیگندزمان زیادی برای مذاکرات نمانده علی باقری هم گفته انشاالله دور بعدی،دور نهایی خواهد بود!!الان مثلا اروپاییهاحرف مهمتری زدن؟!بترسیم؟! 🤣 اره عمه مرحوم منم سال ۵۷ می گفت دوماه دیگه اینا گورشون گم می کنن... اونم خوشبین بود عین باقری!
مذاکرات احیای برجام در وین با مشارکت غیرمستقیم آمریکا انجام میشود
مرحله جدید دور هفتم مذاکرات احیای برجام در وین روز جمعه ۲۶ آذر (۱۷ دسامبر) بار دیگر برای چند روز متوقف شد. سه کشور اروپایی طرف توافق در بیانیهای گفتهاند این وقفه به درخواست ایران بوده است.
مذاکرهکنندگان هستهای جمهوری اسلامی از مذاکرات روزهای اخیر در وین ارزیابی متفاوتی از مقامهای اروپایی دارند که بخشی از آن احتمالا برای مصرف داخلی و مقابله با انتقادها از انعطاف در برابر کشورهای غربی بیان میشود.
علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه و سرپرست هیئت مذاکرهکننده جمهوری اسلامی میگوید مذاکرات در چند روز آینده ادامه مییابد و این دور میتواند دور آخر گفتوگوها باشد.به گزارش خبرگزاری ایسنا باقری کنی گفته است: «طبیعی است طرف مقابل اگر دیدگاههای ما را بپذیرد، ما در کوتاهترین زمان ممکن میتوانیم به توافق برسیم.»
مذاکرات احیای برجام میانه فرودین در دولت حسن روحانی آغاز و شش دور آن تا اواخر خرداد ماه برگزار شد. دور هفتم مذاکرات پس از چند ماه وقفه با حضور تیم جدید مذاکرهکننده دولت ابراهیم رئیسی هشتم آذر ماه شروع شد.تیم دیپلماسی دولت رئیسی بارها دستاوردهای شش دور مذاکرات در دولت قبلی را زیر سوال بردهاند و خواستار تغییر پیشنویسهای مورد توافق در پایان دور ششم شدهاند.
این درخواست نه تنها با مخالفت سه کشور اروپایی طرف توافق روبرو شد، که روسیه که ایران آن را متحد استراتژیک خود میخواند، نیز به آن روی خوش نشان نداد.به گزارش خبرگزاری ایسنا علی باقری میگوید سه کشور اروپایی در تمام مذاکرات دور هفتم از پذیرش درخواست ایران برای تغییر در پیشنویس توافق شده در دور ششم خودداری کردهاند اما در نهایت پذیرفتهاند"نگاه ایران در مواردی که مدنظرش بود" وارد دو سند مبنای ادامه مذاکرات شود.
هفته گذشته انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده مذاکرات وین گفته بود نمایندگان جمهوری اسلامی از مواضع خود عقب نشینی کرده و پذیرفتهاند که توافقهای دور ششم مبنای ادامه گفتوگوها باشد.
خبرهای مربوط به این عقبنشینی با انتقادهای شدیدی از سوی برخی اصولگرایان تندرو که ظاهرا با دولت ابراهیم رئیسی و تیم جدید مذاکرات همراهاند روبرو شده است.کشورهای اروپایی طرف توافق هستهای (بریتانیا، فرانسه و آلمان) روز جمعه در بیانیه مشترکی وقفه در مذاکرات را درخواست ایران عنوان کردند و آن را اقدامی ناامیدکننده خواندند.
مذاکرهکنندگان این سه کشور روز جمعه گفتهاند در آخرین مرحله مذاکرات در شبانهروز گذشته پیشرفتهای فنی به دست آمده اما با این پیشرفتها گفتوگوها فقط به دور ششم نزدیک شدهاند.
کشورهای اروپایی در بیانیه مشترک تاکید کردهاند که آنها همراه با روسیه و چین بر این نظر بودهاند که پیشنویسهای مورد توافق در دور ششم مبنای دور هفتم مذاکرات باشند.
به گفته علی باقری ظاهرا بر همین اساس و با وارد کردن برخی دغدغههای تیم جدید مذاکرهکننده ایران به پیشنویسهای دور ششم، موارد اختلاف قبلی همچنان وجود دارند و"چندتایی هم به آنها اضافه شده است".
کشورهای اروپایی ابراز امیدواری کردهاند که جمهوری اسلامی در موقعیتی باشد که هر چه سریعتر به ادامه مذاکرات بازگردد و با تعامل سازنده مسیر حرکت به جلو را هموار کند.این کشورها هشدار دادهاند که برای رسیدن به توافق و احیای برجام چند هفته بیشتر فرصت باقی نمانده و به همین دلیل ضرورت دارد که تلاش برای دستیابی به یک توافق هر چه جدیتر در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان انریکه مورا روز جمعه در یک نشست خبری تاکید کرد که برای رسیدن به توافق نه چند ماه که چند هفته بیشتر فرصت نمانده و طرفها باید آماده گرفتن تصمیمهای سیاسی سخت باشند.این خبرگزاری به نقل از دیپلماتهای اروپایی گزارش داده که احیای توافقی که هدف آن جلوگیری از دست پیدا کردن جمهوری اسلامی به بمب اتمی بوده ممکن است چند هفته دیگر کاملا بیفایده باشد.
این نگرانی به خصوص با توجه با افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده ایران با غلظت ۶۰ درصد عنوان میشود که برای رساندن آن به سطح مورد نیاز برای تولید بمب اتمی زمان زیادی لازم نیست.به گزارش خبرگزاری رویترز یک مقام ارشد دولت جو بایدن در همین زمینه میگوید آمریکا معتقد است زمان لازم برای دستیابی جمهوری اسلامی به بمب اتمی"بسیار کوتاه" است.
برخی کارشنانن"زمان گریز" ایران برای تولید بمب اتمی را تا چند ماه برآورد کردهاند. مقام ارشد دولت آمریکا که نخواسته نامش فاش شود به این دوره اشارهای نکرد اما گفت کوتاه بودن آن"هشدارآمیز" است.
جمهوری اسلامی ادعا میکند هدفش ار برنامههای هستهای استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی است، اما برخی شواهد و پنهانکاریهای این کشور که در سالهای گذشته بسیاری از آنها برملا شده باورپذیری این ادعا را دشوار میکتد.
در همین حال برخی کارشناسان معتقدند فاصله جمهوری اسلامی تا دستیافتن به بمب اتمی به آن کوتاهی که برخی مقامهای آمریکایی و اسرائیلی میگویند نیست و هدف برخی اقدامهای تهران مانند غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم میتواند امتیاز گرفتن و کاهش تحریمهایی باشد که اقتصاد آن را به مرحله فروپاشی کامل نزدیک کرده است.