اتهام حمایت عبدالکریمی از سلطنت‌طلبی، توهین به اندیشه است/ نباید به کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها نگاه تنگ‌نظرانه داشت/ برخورد دانشگاه آزاد با رویکرد اصلی نظام در تقابل است/ گل به خودی زدیم

  • 📰 ilnanews
  • ⏱ Reading Time:
  • 216 sec. here
  • 5 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 90%
  • Publisher: 53%

ایران اخبار اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

در گفت وگو با ایلنا مطرح شد؛ اتهام حمایت عبدالکریمی از سلطنت‌طلبی، توهین به اندیشه است/ نباید به کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها نگاه تنگ‌نظرانه داشت/ برخورد دانشگاه آزاد با رویکرد اصلی نظام در تقابل است/ گل به خودی زدیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، نامه اخیر محمد مهدی طهرانچی که برای تجدیدنظر در خصوص حکم اخراج عبدالکریمی تدوین شده بود نیز تا امروز نتوانسته است جوهر قلم انتقاد از این تصمیم را خشک کند. این نامه در حالی نگاشته می‌شود که بیژن عبدالکریمی در آخرین صحبت خود با ایلنا گفت که روز گذشته مانع از ورود او به دانشگاه آزاد شده‌اند. ظاهرا حکم اخراج این استاد فلسفه سر جایش باقی است و هنوز تصمیم عملی در این مورد اتخاذ نشده است.

رحمتی گفت: وقتی در مورد اساتید دانشگاه و به طور خاص اساتید فلسفه صحبت می‌کنیم، بخصوص اساتیدی که در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می‌کنند، باید دقت شود که چنین اساتیدی به دلیل ماهیت کاری‌شان ممکن است نوعی نگاه انتقادی نسبت به آنچه که در محیط اطرافشان می‌گذرد، داشته باشند. به طور کلی آنچه که اساتید فلسفه را از سایرین متمایز می‌کند، این است که نباید انتظار داشته باشیم پیرو جمع باشند. ما از یک استاد فلسفه، همرنگیِ با جماعت را انتظار نداریم.

این استاد دانشگاه ابراز داشت: من در این سال‌ها که بیشترین حجم تدریس را در دانشگاه آزاد داشته‌ام، می‌دانم که چگونه اساتیدی مثل آقای دکتر عبدالکریمی توانسته‌اند که فضای بحث و نظر، تفکر، پیشرفت و همچنین دغدغه‌مندی فکری را در دانشگاه آزاد، هم ایجاد کنند و هم ارتقاء ببخشند. لذا باید دانشگاه آزاد قدر این استاد و اساتید مثل ایشان را بداند. سال‌ها می‌گذرد که استادی با این ویژگی‌ها تربیت شود.

این استاد فلسفه تصریح کرد: گیاهِ علم در بستر آزادی رشد می‌کند و محصول می‌دهد. ایراد اصلی این نوع رویکردهای تند در این است که فرصتِ نقد و بررسی همه جانبه و منصفانه‌ی افکار و اندیشه‌ها را از ما سلب می‌کند و به جای فضایی همدلانه و در عین حال نقدانه‌ی علمی، جَوی مملو از تشویشِ خاطر و کینه و قهر تولید می‌کند که موجب ناامیدی اهل علم می‌شود؛ ناامیدی که برای جامعه خطرناک است.

این استاد فلسفه تصریح کرد: تعبیر یکی از دوستان ما در قبال حکم اخیر بسیار زیبا بود. ایشان گفتند که انگاری با این حکم آقای عبدالکریمی، از نظام جمهوری اسلامی اخراج شد و نه دانشگاه؛ این تعبیر ایشان به جهت همدلی آقای عبدالکریمی با نظام است. وظیفه روشفکر نقد است تا از این مسیر توجه را به کاستی‌های جامعه جلب ‌کند. اگر نقد نباشد، جامعه مثل یک مرداب می‌ماند.

رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ‌ایران افزود: نباید اصرار داشته باشیم که اهل فلسفه سخنان معمولی و ساده بر زبان آورند. فیلسوف با آدم‌های معمولی متفاوت است و متفاوت سخن می‌گوید. جای تعجب دارد که انگ سلطنت‌طلبی به آقای عبدالکریمی می‌زنند. اگر می‌گفتند که ایشان سکولار است، شاید مقداری در این باب مکث می‌کردیم و موضوع را بررسی می‌نمودیم که بر چه اساسی این مساله مطرح شده است. ولی تهمت سلطنت‌طلبی به هیچ عنوان در جایگاه ایشان نخواهد بود. افق دید آقای عبدالکریمی اصلا در چنین سطوح نازلی نیست.

زکیانی ادامه داد: قرار نیست به خاطر برداشت‌های نادرست و برخوردهای شخصی‌تان با یک استاد دانشگاهی برخورد کنید. مشخصا این برخورد، هم سنخ با دانشگاه جمهوری اسلامی نیست. بلکه برخورد، یک برخوردِ شخصی است. نهادهای فرهنگی و امنیتی باید فکر کنند و با فکر رفتار کنند. تصمیم اتخاذ شده به هیچ وجه سنجیده نیست. در دو دهه‌ی اخیر مُد شده که کلام برخی افراد را ضد امنیتی می‌کنند و نهایتا با او برخورد می‌شود. به اعتقاد من یکی از ضد امنیتی‌ترین تصمیمات، همین تصمیم اخیر است.

مصلح گفت: باید با افراد برخورد قانونی کرد نه شخصی. اگر این مساله و رویکرد در جامعه از بین برود، مطمئنا آینده‌ای برای مردم و کشور و دانشگاه و جوانان نمی‌توان متصور بود. حداقل تقاضایی که در این مرحله داریم، روشن شدن اصل ماجرا است.، تصمیم اخیر مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی را به هیچ وجه قابل پذیرش ندانست و از تصمیم‌گیرندگان آن انتقاد کرد.

اکرمی گفت: شخصیت آقای دکتر عبدالکریمی برای ما آشناست. می‌دانیم که ایشان سخنی نگفته که مصداق عبور از ارزش‌ها باشد. ایشان از افراد دغدغه‌مند هستند. برخلاف بسیاری از اساتید دانشگاهی و اهل فلسفه که با رسانه‌ها کمتر صحبت می‌کنند، ایشان مدام در ارتباط با رسانه‌ها هستند و با نهادها و افراد گوناگون تعامل دارد. فردی دلسوز و یکی از سرآمدان این رشته محسوب می‌شوند. به عقیده من آقای دکتر عبدالکریمی یکی از شاگردان بزرگ سقراط محسوب می‌شوند. برخورد با ایشان اصلا پسندیده نیست.

وی گفت: جای تاسف است که میزان تحمل ما بخصوص در علم بسیار ناچیز است. نباید در باب انتقاداتِ شجاعانه، هراس داشته باشیم. شخصا آن چنان که می‌دانم، دکتر عبدالکریمی بیش از همه اساتید دغدغه‌ی ایران و جامعه اسلام را دارد. این موضوعی نیست که قابل بیان باشد. در نشست‌هایی که با ایشان داشته‌ام، به کسانیکه که ابراز می‌کردند ایران دچار ناکامیابی‌های بزرگی شده است، می‌گفتند همه جامعه اینطور است. ولی به گفته ایشان مهم این است که دغدغه ایران و آینده ایران را داشته باشیم.

وی گفت: در وهله اول باید این سوال را عنوان کنیم که آیا در مورد چنین مواردی، این استاد است که از دانشگاه اخراج می‌شود یا اینکه دانشگاه است که از وجود چنین استادی بی‌بهره می‌ماند؟ به عقیده من دانشگاه خود را از وجود تفکر بی‌نصیب می‌کند؛ هر چند که در سطح فردی، یک استاد هم فاقد حق و حقوقش می‌شود. ولی واقعیت صورتبندی این است که مسئولان کشوری و دانشگاهی و نهادهای مختلف باید بدانند که اساتید دانشگاه، کارمند ساده نیستند؛ بلکه این افراد کسانی هستند که دارای دکترین‌اند و چشم اندازی دارند.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 10. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاه ها در ابتدای مهر ماه منتفی استرییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با استناد به توضیحات وزرای وزیر علوم و بهداشت و سرپرست وزارت آموزش و پرورش در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: مدارس و دانشگاه ها در ابتدای مهرماه به صورت غیرحضوری خواهد بود.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

برگزاری مراسم پیاده‌روی جاماندگان اربعین در تهران منوط به نظر ستاد ملی کرونا استاستاندار تهران در مورد برگزاری مراسم پیاده روی جاماندگان اربعین گفت: بعد از بررسی های کارشناسی در شورای فرهنگ عمومی و ستاد کرونای استان و نهایتا کسب تکلیف از ستاد ملی کرونا تصمیم گیری خواهد شد.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

شیوع کووید۱۹ باعث کاهش امید به زندگی در ایتالیا شده استبر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی دولت ایتالیا، تا روز دوشنبه بیش از ۷۹ میلیون دوز انواع واکسن‌های کرونا در این کشور تزریق شده و ۷۱.۶۵ درصد از افراد بالای ۱۲ سال کاملاً واکسینه شده‌اند.
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »

استولتنبرگ: جهان در حال تبدیل شدن به مکان خطرناکتری است
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »

سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان: رابطه با طالبان مشروط به رعایت حقوق زنان استسفیر اتحادیه اروپا در افغانستان تاکید کرد که احترام طالبان به حقوق زنان و دختران یکی از شرایط ایجاد روابط با اتحادیه اروپا است. - خبرگزاری آناتولی
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »

بایدن: تا به رسمیت‌شناختن طالبان مسیری طولانی در پیش استجو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در نشست با خبرنگاران پس از بازگشت از تعطیلات آخر هفته در «دیلاویر» گفت که تا به رسمیت‌شناختن طالبان به عنوان دولت رسمی این طولانی رو موقع خروج انجام میدادی این وضع کسشعری حاکم نبود در ضمن بزودی به رسمیت میشناسیش خواب آلو این ارزو را خودت با حزبت به گورمیبری شیران پنچشیر پیروزاند
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »