Voor het eerst in 200 jaar duikt wolf in Vlaams-Brabant op

20-01-22 13:50:00

Rond het jaar 1800 was het de laatste keer dat er nog wolven gespot zijn in Vlaams-Brabant.

Dieren

Rond het jaar 1800 was het de laatste keer dat er nog wolven gespot zijn in Vlaams-Brabant.

In Heverlee bij Leuven is eind vorig jaar een wolf gespot. Dat meldt Jan Loos van Welkom Wolf donderdag. Het is de eerste keer in tweehonderd jaar dat er een wolf in Vlaams-Brabant wordt opgemerkt.

. © Getty ImagesDe wolf werd op 30 december 2021 gezien toen hij het kruispunt van de Geldenaaksebaan met de Meerdaalboslaan (de N25) in Heverlee overstak. Het dier kwam om 6.07 uur 's ochtends van het Researchpark in Haasrode en verdween in de richting van de Ambachtenlaan en Heverleebos. Het gaat met zekerheid om een 'zwerver', een jongvolwassen wolf die het nest verlaten heeft en op zoek gaat naar zijn eigen territorium en een partner.

Het meldpunt Welkom Wolf kreeg een video van de gebeurtenis doorgestuurd, maar die belandde in de spamfolder van de mailbox van de organisatie. Daardoor is het nieuws nu pas bekend geraakt.De melding komt niet geheel onverwacht. Op 19 december werd in Tielt-Winge, een gemeente in het oosten van Vlaams-Brabant, een dode ree met een duidelijke halsbeet aangetroffen, zowat 'de handtekening' van een wolf. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek onderzoekt nu de DNA-stalen die ter plaatse verzameld werden. Het is nog niet duidelijk of de ree in Tielt-Winge in verband te brengen is met de gespotte wolf in Heverlee.

Lire la suite: Knack »

😡👎

Vlaams mode-icoon Ghislaine Nuytten (67) overledenHet Vlaamse mode-icoon Ghislaine Nuytten is dinsdag overleden. Dat melden Humo en VRT NWS woensdag. Nuytten stierf op 67-jarige leeftijd aan een hartstilst... Dat bewijst nog maar eens hoe dodelijk die zogenaamde vaccins zijn. De gevaccineerden beginnen nu in alle landen bij bosjes te sterven. Je krijgt steeds meer de indruk dat die spuiten er alleen toe dienen om mensen kapot te spuiten. Met veel dank aan Beke en Vandenbroucke!!! Een prachtige, klassevolle dame, veel te vroeg heengegaan ....ik herinner me haar alsof het gisteren was. Veel sterkte aan de familie en vrienden.

Vlaams mode-icoon Ghislaine Nuytten (67) is overledenNuytten was het eerste Vlaamse internationale topmodel. Ze presenteerde in de jaren 80 en 90 modeprogramma's op de toenmalige BRT. Tussen al de bagger en de shit op Twitter weten blijkbaar velen niet hoe ze hierop moeten reageren. Wel ... Heel veel sterkte en medeleven voor familie en nabestaanden. Dat bewijst nog maar eens hoe dodelijk die zogenaamde vaccins zijn. De gevaccineerden beginnen nu in alle landen bij bosjes te sterven. Je krijgt steeds meer de indruk dat die spuiten er alleen toe dienen om mensen kapot te spuiten. Met veel dank aan Beke en Vandenbroucke!!! Jammer, veel te jong. RIP. Sterkte aan familie en vrienden.

Omstreden slachthuis in Tielt mag niet uitbreiden van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA)De uitbreiding van het Exportslachthuis in Tielt van 1,5 miljoen geslachte varkens per jaar naar 2,4 miljoen komt er niet.

Al meer dan 100 kandidaat-gidsen voor vernieuwd Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in AntwerpenAl meer dan 100 kandidaat-gidsen voor vernieuwd Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen vrtnws

Schilderij van 'miraculeus genezen' meisje uit 17e eeuw komt na 370 jaar thuis in Sint-Godelieveabdij in BruggeHet Agentschap Toerisme Vlaanderen kocht voor het eerst een kunstwerk terug en brengt het terug naar de plaats waar het ontstond: de Brugse Sint-Godelieveabdij.

Zijn tanden kunnen je duizenden euro’s kosten: zo hou je steenmarters uit de buurt van je auto of huisPechverhelpers zien het aantal interventies voor marterschade aan auto’s jaar na jaar stijgen. Nu het ’s?nachts koud is, zoeken die roofdiertjes warme plek...

donderdag.BELGA Vandaag om 11:33 Nuytten werkte als model onder meer voor Giorgio Armani, Jean Paul Gaultier en Gianni Versace.Voormalig topmodel en presentatrice Ghilaine Nuytten is overleden.Debra-Meat in Tielt mag van de Vlaamse regering niet uitbreiden.

Het is de eerste keer in tweehonderd jaar dat er een wolf in Vlaams-Brabant wordt opgemerkt. . Later dook ze nog op in de jury van het programma “Topmodel”, op het toenmalige KanaalTwee. © Getty Images De wolf werd op 30 december 2021 gezien toen hij het kruispunt van de Geldenaaksebaan met de Meerdaalboslaan (de N25) in Heverlee overstak. Zij werkte onder andere voor Giorgio Armani, Jean-Paul Gaultier en Gianni Versace. Het dier kwam om 6..07 uur 's ochtends van het Researchpark in Haasrode en verdween in de richting van de Ambachtenlaan en Heverleebos. "Een fantastische beslissing voor de leefbaarheid van onze buurt.

Het gaat met zekerheid om een 'zwerver', een jongvolwassen wolf die het nest verlaten heeft en op zoek gaat naar zijn eigen territorium en een partner. Judit Verstraete. Het meldpunt Welkom Wolf kreeg een video van de gebeurtenis doorgestuurd, maar die belandde in de spamfolder van de mailbox van de organisatie. Daardoor is het nieuws nu pas bekend geraakt. De melding komt niet geheel onverwacht. Op 19 december werd in Tielt-Winge, een gemeente in het oosten van Vlaams-Brabant, een dode ree met een duidelijke halsbeet aangetroffen, zowat 'de handtekening' van een wolf. " Dierenrechtenorganisaties GAIA en Animal Rights noemen de geweigerde uitbreiding heuglijk nieuws voor dierenwelzijn en leefmilieu.

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek onderzoekt nu de DNA-stalen die ter plaatse verzameld werden. Het is nog niet duidelijk of de ree in Tielt-Winge in verband te brengen is met de gespotte wolf in Heverlee. Rond het jaar 1800 was het de laatste keer dat er nog wolven gespot zijn in Vlaams-Brabant. In de decennia daarna is de wolf in België, net als in de rest van West-Europa, uitgeroeid. De wolf werd op 30 december 2021 gezien toen hij het kruispunt van de Geldenaaksebaan met de Meerdaalboslaan (de N25) in Heverlee overstak.

Het dier kwam om 6.07 uur 's ochtends van het Researchpark in Haasrode en verdween in de richting van de Ambachtenlaan en Heverleebos. Het gaat met zekerheid om een 'zwerver', een jongvolwassen wolf die het nest verlaten heeft en op zoek gaat naar zijn eigen territorium en een partner. Het meldpunt Welkom Wolf kreeg een video van de gebeurtenis doorgestuurd, maar die belandde in de spamfolder van de mailbox van de organisatie. Daardoor is het nieuws nu pas bekend geraakt.

De melding komt niet geheel onverwacht. Op 19 december werd in Tielt-Winge, een gemeente in het oosten van Vlaams-Brabant, een dode ree met een duidelijke halsbeet aangetroffen, zowat 'de handtekening' van een wolf. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek onderzoekt nu de DNA-stalen die ter plaatse verzameld werden. Het is nog niet duidelijk of de ree in Tielt-Winge in verband te brengen is met de gespotte wolf in Heverlee. Rond het jaar 1800 was het de laatste keer dat er nog wolven gespot zijn in Vlaams-Brabant.

In de decennia daarna is de wolf in België, net als in de rest van West-Europa, uitgeroeid. Lees meer over: .