Omstreden slachthuis in Tielt mag niet uitbreiden van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA)

19-01-22 18:26:00

Omstreden slachthuis in Tielt mag niet uitbreiden van Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) #vrtnws

Vrtnws

Omstreden slachthuis in Tielt mag niet uitbreiden van Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vrtnws

De uitbreiding van het Exportslachthuis in Tielt van 1,5 miljoen geslachte varkens per jaar naar 2,4 miljoen komt er niet.

Artikel van Radio 2Bart Segers16 minHet provinciebestuur keurde de aanvraag eerder wel goed, maar minister van Omgeving Zuhal Demir weigert ze nu in beroep. Het slachthuis in Tielt werd in 2019 veroordeeld voor dierenmishandeling nadat undercoverbeelden opdoken van mishandeling van varkens. Maar minister Demir zegt dat ze weigert omdat het bedrijf geen maatregelen neemt om de geurhinder te beperken en niet voldoet aan de regels voor geluid- en milieueffecten.

"Een fantastische beslissing voor de leefbaarheid van onze buurt."In juni 2021 kreeg het slachthuis een omgevingsvergunning van het provinciebestuur. Maar dierenrechtenorganisatie GAIA, Natuurpunt en de West-Vlaamse milieufederatie gingen in beroep bij de minister. En ook buurtbewoners protesteerden, zoals Ludwig Vandaele: "Dit is een hele opluchting voor onze buurt. Het betekent minder lawaai-, geur- en verkeershinder. "

Lire la suite: VRT NWS »

Met de kennis van toen … was PFOS geen groot probleemOp basis van wat de experts zeiden en met de kennis van toen vonden ministers Joke Schauvliege (CD&V) en Ben Weyts (N-VA) dat het niet nodig was om pro... 'i know nothing...i'm from Barcelona' Joke heeft nooit problemen...... Men moet de groene burgemeester van zwijndrecht op het matje roepen, hij heeft nooit iets ondernomen. Het is de burgemeester die bedrijfsvergunningen aflevert en weer kan intrekken.

Antwerp Airport trekt aanvraag voor eeuwigdurende vergunning inDe uitbater van de luchthaven van Deurne heeft zijn aanvraag voor een eeuwigdurende vergunning ingetrokken. Dat meldt het Departement Omgeving van de Vlaam...

Jan Jambon: ‘Hopelijk wat anomalieën in maatregelen wegwerken’Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hoopt dat het Overlegcomité vrijdag wat ‘anomalieën’ binnen de huidige coronamaatregelen kan wegwerken. Dat zei... Anomalieën? De afschaffing van CST dus - als je de_NVA gisteren mag geloven, dat spreekt. Als hij ontslag neemt is alvast één grote anomalie weg gewerkt

Minister Van Quickenborne over vrijlating Dave De Kock na dodelijke mishandeling van peuter: “Een absurde situatie”Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zegt dat justitie vandaag al beter uitgerust is om ex-gedetineerden beter op te volgen dan toen D... Sinds de zaak van moordenaar Dutroux Marc gingen ze justitie hervormen en straffen voor misdadigers zwaar maken en laten uitzitten en nu zegt joint minister Vincent Van Quickenborne dat er iets moet veranderen open vld was toen OOK aan de macht ! Hij moet ontslag nemen Nog altijd is er niets geleerd toen met de gruwelijke affaire van Dutroux!

DPG Media Privacy GateDit is geen pandemie meer, maar een plandemie!! Heel die tijd hebben ze ons duizendmaal bedrogen en belogen! Geen passjesmaatschappij?! Jawel, en iedereen blijven boosteren, Dat belooft voor de volgende prikken die al klaarliggen maar ni met den deze!

Van Quickenborne: ‘Hadden we toen systeem van terbeschikkingstelling gehad, was Dave De Kock wel opgevolgd’Dat Dave De Kock niet werd opgevolgd na zijn gevangenisstraf, roept veel vragen op. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wijst erop da... Bottom line, 'den doener' het niets gedaan. Clown. Had je die gevolgd kon die nog dat kind vermoorden of een ander. Het gaat niet over volgen maar over de lakse wetten hier en de lakse uitspraken voor zware criminelen. Als ik ooit eens 5 minuten tijd heb ....

Debra-Meat in Tielt mag van de Vlaamse regering niet uitbreiden.Op basis van wat de experts zeiden en met de kennis van toen vonden ministers Joke Schauvliege (CD&V) en Ben Weyts (N-VA) dat het niet nodig was om proactief en breed te communiceren over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht.Deurne - De uitbater van de luchthaven van Deurne heeft zijn aanvraag voor een eeuwigdurende vergunning ingetrokken.Vandaag om 08:02 hrt Foto: Eric de Mildt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hoopt dat het Overlegcomité vrijdag wat ‘anomalieën’ binnen de huidige coronamaatregelen kan wegwerken.

Het slachthuis had een omgevingsvergunning gevraagd om van 1,5 miljoen geslachte varkens per jaar naar 2,4 miljoen te gaan, maar volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) voldoet de aanvraag niet aan de regels voor milieu- en geluidseffecten. Artikel van Radio 2 Bart Segers 16 min Het provinciebestuur keurde de aanvraag eerder wel goed, maar minister van Omgeving Zuhal Demir weigert ze nu in beroep.00 uur Joke Schauvliege verdedigde haar keuzes in 2017. Het slachthuis in Tielt werd in 2019 veroordeeld voor dierenmishandeling nadat undercoverbeelden opdoken van mishandeling van varkens. Vandaag om 10:39 Afgelopen zomer rees veel protest toen duidelijk werd dat de luchthaven haar huidige milieuvergunning wou omzetten in een eeuwigdurende vergunning. Maar minister Demir zegt dat ze weigert omdat het bedrijf geen maatregelen neemt om de geurhinder te beperken en niet voldoet aan de regels voor geluid- en milieueffecten. "Een fantastische beslissing voor de leefbaarheid van onze buurt.’ Of dat een amateurgezelschap wel een opvoering kan houden voor een gezelschap van 200 toeschouwers, maar dat repeteren dan weer niet toegelaten is.

" In juni 2021 kreeg het slachthuis een omgevingsvergunning van het provinciebestuur. LEES OOK. Maar dierenrechtenorganisatie GAIA, Natuurpunt en de West-Vlaamse milieufederatie gingen in beroep bij de minister. En ook buurtbewoners protesteerden, zoals Ludwig Vandaele: "Dit is een hele opluchting voor onze buurt. Het betekent minder lawaai-, geur- en verkeershinder. “Het Departement Omgeving is door LEM Antwerpen nv in kennis gesteld dat ze de vraag tot omzetting van de milieuvergunning van bepaalde duur in een vergunning van onbepaalde duur volledig intrekt”, meldt Brigitte Borghmans van het Departement Omgeving. " Dierenrechtenorganisaties GAIA en Animal Rights noemen de geweigerde uitbreiding heuglijk nieuws voor dierenwelzijn en leefmilieu. ‘Dat zijn een aantal zaken die we hopelijk vrijdag kunnen corrigeren.

Meer weten over .