Decenniumdoelen hekelt armoedebeleid Vlaamse regering: 'Hebben de indruk dat armen worden bestreden en niet armoede'

Decenniumdoelen hekelt armoedebeleid Vlaamse regering: 'Hebben de indruk dat armen worden bestreden in plaats van armoede' #vrtnws

Vrtnws

20-01-22 14:16:00

Decenniumdoelen hekelt armoedebeleid Vlaamse regering: 'Hebben de indruk dat armen worden bestreden in plaats van armoede' vrtnws

De armoedeorganisatie ziet dat de coronacrisis en de woningcrisis er hard inhakken, maar dat de Vlaamse regering er geen antwoorden op heeft.

Decenniumdoelen hekelt armoedebeleid Vlaamse regering: "Hebben de indruk dat armen worden bestreden en niet armoede"De Vlaamse regering moet dringend werk maken van een ernstig en samenhangend beleid tegen armoede. Dat zegt Decenniumdoelen. De organisatie stelt vast dat de armoede in Vlaanderen rond de 10 procent blijft hangen. “En wij krijgen signalen dat het eigenlijk nog verslechtert in plaats van verbetert”, zegt voorzitter Anne Van Lancker. Dat komt onder andere door de coronacrisis, het tekort aan betaalbare woningen en het uitblijven van goede antwoorden van de Vlaamse regering op die vraagstukken.

Lire la suite: VRT NWS »

Met de subsidies die al die ' armoedeorganisaties ' toegestopt krijgen , zouden vele arme mensen kunnen geholpen worden ... mijn gedacht 🧐😝 . Bravo U duidt nu wie het zegt, het is toch al iets. “zegt Anne Van Lancker, sinds 2020 voorzitter van Decenniumdoelen en in een vorig leven socialistisch politica”

Hoe zit het in het sossenbastion Gent met de sociale woningen. Beschimmeld? Heeft robot Elke Decruynaere intussen al een communicatie-patch gekregen? Ja, wat mooi gezegd! Snoeien bij de armen!! Er wordt niets voor armoede gedaan! MAAR WIJ MOETEN ONZE DIESELWAGENS INRUILEN VOOR ELEKTRISCHE, ZODAT ZE IN DE BALKANLANDEN DAAR WEL MEE MOGEN RIJDEN!! HIER MOET DE LUCHT PROPER! DAAR HOEFT HET NIET!

En ondertussen landen er vandaag nog eens 70 straatarmen uit Afghanistan..... keep importing poverty onnozelaars. Misschien eens beginnen met te stoppen armoede massaal in te voeren. Hoe meer eters van een brood hoe kleiner de porties. Dat is toch geen hogere wiskunde. Het doel moet inderdaad zijn om mensen zo snel als mogelijk uit een sociale woning te krijgen. Daarvoor dienen er echter op alle domeinen veranderingen te komen om er voor te zorgen dat mensen met een tegenslag, na een tijdje, op eigen benen kunnen staan en daar ontbreekt het aan

Geen commentaar. De Regering legt de lat hoog en wil dat alle Vlamingen het beste van zichzelf kunnen geven, maar dat is enkel mogelijk in een warm en sociaal Vlaanderen. Staat in het regeerakkoord. Het is eerder een (w)ARM en A (sociaal) Vlaanderen nva + vld +cd&v... verwachten jullie nu écht dat die rechtse bendes iets gaan doen aan armoedestrijding? iedere cent die naar arme mensen gaat kan niet weggegeven worden aan hun superrijke vriendjes.. huts zou niet tevreden zijn!!!

Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijsinspecteurs gaan inspringenAl negentien scholen hebben aan de Vlaamse overheid gemeld dat ze tijdelijk sluiten, en dat zullen er in de komende dagen en weken meer worden, veelal door... Leraars afwezig, gevolg: kinderen hele dag in studie, op speelplaats, worden verdeeld onder andere klassen, en leren bijna niets meer! Zou het niet beter zijn dat men kwaliteit van het afstandsonderwijs opwaardeert, en/of kinderen (vanaf 5-6de lj) beter begeleidt naar zelfstudie. 19 scholen gesloten op 4000. Erger kan het eigenlijk niet worden.

Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijsinspecteurs gaan inspringenAl negentien scholen hebben aan de Vlaamse overheid gemeld dat ze tijdelijk sluiten, en dat zullen er in de komende dagen en weken meer worden, veelal door... Alle 19 ...? Leraars afwezig, gevolg: kinderen hele dag in studie, op speelplaats, worden verdeeld onder andere klassen, en leren bijna niets meer! Zou het niet beter zijn dat men kwaliteit van het afstandsonderwijs opwaardeert, en/of kinderen (vanaf 5-6de lj) beter begeleidt naar zelfstudie.

Eerste hulpvliegtuigen onderweg naar TongaVijf dagen na de vulkaanuitbarsting nabij de eilandengroep Tonga zijn de eerste hulpvliegtuigen vertrokken. Dat hebben de Australische en Nieuw-Zeelandse autoriteiten meegedeeld.

Activist Edward Leung vrijgelaten in HongkongEdward Leung, de 30-jarige activist en voorstander van de onafhankelijkheid van Hongkong, is na vier jaar gevangenisstraf vrijgelaten. Dat hebben de autori...

Corona was wél goed voor de Vlaamse export: productie van vaccins levert sterke cijfers opMede dankzij de productie van de coronavaccins kent de Vlaamse export een krachtig herstel dat zich voorlopig lijkt te bestendigen. Dat zegt Vlaams ministe... Een referentie kader voor de Overheid, om het verschil in te schatten met ondernemers die hun investeringsmiddelen in de fiscale paradijzen gingen parkeren. En daar draait het om… Kassa kassa voor de big pharma, bloeden voor de anderen

Koning Boudewijn- en Jan Breydelstadion bij slechtste stadions van EuropaWelke stadions worden het beste gewaardeerd door de supporters in Europa? Die vraag probeerde de Engelse financiële site money.co.uk te beantwoorden en twee Belgische stadions kwamen niet al te best uit het onderzoek.

Radio 2 Decenniumdoelen hekelt armoedebeleid Vlaamse regering: "Hebben de indruk dat armen worden bestreden en niet armoede" De Vlaamse regering moet dringend werk maken van een ernstig en samenhangend beleid tegen armoede. Dat zegt Decenniumdoelen. De organisatie stelt vast dat de armoede in Vlaanderen rond de 10 procent blijft hangen. “En wij krijgen signalen dat het eigenlijk nog verslechtert in plaats van verbetert”, zegt voorzitter Anne Van Lancker. Dat komt onder andere door de coronacrisis, het tekort aan betaalbare woningen en het uitblijven van goede antwoorden van de Vlaamse regering op die vraagstukken. Denny Baert 14 min Het uitblijven van een samenhangend armoedebeleid in Vlaanderen is het grote punt van kritiek dat Decenniumdoelen uit in de 14e Armoedebarometer. In dat document brengt het samenwerkingsverband van de grote vakbonden, ziekenfondsen en armoedeorganisaties sinds 2008 de armoede in Vlaanderen in kaart, met cijfers en onderliggende factoren die de armoede in onze welvarende regio veroorzaken. Anne Van Lancker, sinds 2020 voorzitter van Decenniumdoelen en in een vorig leven socialistisch politica, ziet met lede ogen dat de armoede in Vlaanderen rond de 10 procent blijft hangen. Maar achter dat cijfer vangt ze signalen op dat de situatie nog slechter wordt in plaats te verbeteren.