Lobbyregister Kamer trekt steeds minder nieuwe organisaties aan

Vorig jaar hebben 22 nieuwe organisaties zich ingeschreven op het lobbyregister van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Kamer Van Volksvertegenwoordigers

17-01-22 14:24:00

Vorig jaar hebben 22 nieuwe organisaties zich ingeschreven op het lobbyregister van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Vorig jaar hebben 22 nieuwe organisaties zich ingeschreven op het lobbyregister van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Dat werd maandag vernomen bij de dienst Burgerschap. De lijst telt nu 163 lobbyisten.

Het lobbyregister was een initiatief van de werkgroep Politieke Vernieuwing en ging begin 2019 van start. Bedoeling is om zo bij te houden wie in het federaal parlement lobbywerk doet, al zijn er geen gevolgen voor wie zich niet registreert. Beoogde organisaties en personen zijn onder meer advocatenkantoren, sectorfederaties, ngo's en vakbonden.

Het lobbyregister ging in 2019 van start met 108 lobbyisten. 'Bij de lancering hebben we heel wat gecommuniceerd over het lobbyregister', zegt Katrien Coessens, hoofd van de dienst Burgerschap.Toch nam hierna de groei wat sneller af. In 2020 sloten 32 organisaties zich aan, vorig jaar liep dat cijfer nog terug tot 22 nieuwe lobbyisten.

Lire la suite: Knack »

Uniek proefproject in Nieuwpoort: Noordzeewater, zoet én brak water worden gezuiverd tot drinkwaterUniek proefproject aan IJzermonding: 'Noordzeewater, maar ook zoet en brak water zuiveren tot drinkwater' vrtnws Waar de 'experten'zo goed in zijn:symptoombestrijding. Droogte ontstaat door monocultuur in landbouw. Een andere oplossing:zilte groententeelt.

DPG Media Privacy Gate

DPG Media Privacy GateZonder echte wetenschap zullen nooit echte oplossingen komen. 2021.VIII Demystifying the atmospheric greenhouse effect: toward a new physical paradigm in climate science Nikolov & Zeller (NZ) (Extended) Model NikolovScience En vandaag nog spreken onze beleidsmakers over “ voortschrijdend inzicht” ,wijlen Tindemans noemde hen ooit “ een bende fantasten” …

'De manier waarop we voedsel produceren wakkert nieuwe epidemieën aan'Dat er steeds meer epidemieën door virussen en bacteriën opduiken heeft alles te maken met de manier van voedsel produceren door de agro-business, meent arts en auteur Staf Henderickx. Ik begrijp niet dat men artsen aan het woord laat voor virusinfecties bij dieren.Zouden de dierenartsen aan het woord gelaten worden voor de kankerbehandeling bij mensen ? Waar zouden ze die foto genomen zijn? Zeker niet in België… Ben nog steeds op zoek naar de feiten die de mening staven

DPG Media Privacy GateWat een wereld! Geef ons direct wettige verdedigingsmiddelen! Geef ons onze wapens terug! De politiek kan ons niet meer verdedigen! Dan mogen we het zelf doen! Deze wereld is goed naar de haaien en massale illegale oorlogsvoering is de voornaamste oorzaak. Willekeurig iemand voor een aankomende metro duwen, 77 jarige vrouw vermoorden in een ziekenhuis..de wereld is gek aan het worden.

Belgische overheid trekt beschermwal op bij verzekeraar AgeasHet overheidfonds Fpim koopt een belang van 6,3 procent in verzekeraar Ageas over van de Chinese verzekeraar Ping An. De overheid helpt zo de grootste verz... En nu het Zilverfonds opnieuw activeren met die 600 Mio? Ageas kan dit perfect doen renderen. Voiraleer de buitenlanders dit op hun manier doen : BNP, Engie,....