RKC Waalwijk wint degradatiekraker: 'Iedereen heeft alles gegeven'

• 📰 omroepbrabant
  • 79 sec. here
  • News: 35%

"Maar veilig zijn we nog zeker niet, er kan van alles gebeuren", aldus spits David Min.De wedstrijd van het jaar werd het door veel supporters genoemd. Op het spel stond de zestiende plek op de ranglijst, oftewel de plaats net boven de degradatiestreep. Het Mandemakers Stadion was tot aan de laatste stoel gevuld. De wedstrijd begon knallend met minutenlang vuurwerk buiten het stadion.Op het veld was de thuisploeg het eerste half uur het gevaarlijkst.

Na de openingstreffer was het Vitesse dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Het kreeg voor rust twee grote kansen, maar Etienne Vaessen bewees maar weer eens zijn waarde. De doelman speelde overigens zijn tweehonderdste wedstrijd in het shirt van RKC Waalwijk.De 1-1 viel na zo'n tien minuten spelen in de tweede helft. De Amerikaan Paxten Aaronson stoomde op aan de rechterkant en verschalkte Vaessen. Tien minuten later een vergelijkbare situatie, maar nu ging de bal net naast.

De Arnhemse storm ging echter liggen toen de thuisploeg uit het niets op 2-1 kwam. Vitesse-verdediger Ramon Hendriks ging in de fout en schonk een grote kans aan Reuven Niemeijer. De middenvelder liet voor de tweede keer deze avond de supporters juichen. In de slotfase golfde het spel heen en weer. Het bleef billenknijpen voor RKC Waalwijk, maar de voorsprong werd niet uit handen gegeven. Sterker nog, toen doelman Room in de slotminuut met een corner mee naar voren ging, scoorde invaller Michiel Kramer uit de counter de 3-1. En daarmee pakte RKC Waalwijk drie zeer welkome punten.Doelpuntenmaker Min was na afloop uiteraard erg tevreden met de winst."Iedereen bij de club merkte dat het een heel belangrijke wedstrijd was.

Volgende week zaterdag gaan de Brabanders op bezoek bij Excelsior. Bij een overwinning op de Rotterdammers klimt RKC Waalwijk een plekje. Die vijftiende plek betekent aan het einde van het seizoen rechtstreekse handhaving."We moeten op deze manier doorgaan en punten pakken. Winst volgende week is opnieuw erg belangrijk."

/  🏆 14. in NL

Feyenoord-spitsen hebben moeite om te scoren tegen RKC WaalwijkFeyenoord had tegen RKC Waalwijk ontzettend veel kansen nodig om tot een doelpunt te komen. Trainer Arne Slot blijft echter optimistisch dat de doelpunten snel zullen komen voor zijn spitsen.
Bron: VI_nl - 🏆 6. / 63 Lees verder »

Vitesse verliest van RKC Waalwijk en blijft onder de gevreesde streep staanVitesse is nog dieper in de problemen gekomen. De ploeg van trainer Edward Sturing verloor het 'zespuntenduel' met RKC Waalwijk met 3-1. David Min zette de Waalwijkers al snel op voorspong. Na rust zorgde Paxten Aaronson voor de gelijkmaker, waarna de Arnhemmers gingen drukken. De treffer viel echter aan de andere kant via Reuven Niemeijer.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

RKC Waalwijk wint duel Vitesse en verkleint zorgen om degradatieIn de strijd tegen degradatie heeft RKC Waalwijk heel goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Henk Fraser klopte in een uitverkocht Mandemakers Stadion directe concurrent Vitesse met 3-1. Het gat met de Arnhemmers is nu opgelopen tot vijf punten, waardoor de Waalwijkers wat meer lucht hebben.
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

Derksen: ‘Ik proef in de voetbalwereld dat iedereen een hekel aan hem heeft’De door Jasper Cillessen gestopte strafschop tegen RKC Waalwijk van vrijdagavond, die opnieuw moest worden genomen, is onderwerp van gesprek van Vandaag Inside. Johan Derksen denkt dat weinig mensen medelijden hebben met de 34-jarige keeper, vooral vanwege diens vermeende onsympathieke karakter.

RKC wint ontzettend belangrijke degradatiekraker: Vitesse nog dieper in problemenRKC Waalwijk heeft drie ontzettend belangrijke punten weten te pakken in de degradatiekraker tegen Vitesse. De ploeg van trainer Henk Fraser won in eigen huis met 3-1. Daarmee is het gat naar Vitesse opgelopen tot vijf punten.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Vitesse moet nog meer vrezen: RKC wint degradatiekraker en slaat gatLees meer