PSV dankzij ingevingen invallers Mario Götze en Donyell Malen pas in slotfase langs Vitesse

• 📰 omroepbrabant
  • 66 sec. here
  • News: 30%

Een flink gewijzigd PSV heeft in het eigen Philips Stadion een belangrijke overwinning geboekt op Vitesse: 3-1. De Eindhovenaren begonnen met maar liefst 6 wijzigingen aan het duel met de nummer 5 van de Eredivisie, maar hadden na rust toch Donyell Malen en Mario Götze nodig om de drie punten in Eindhoven te houden. Welke 3 zaken vielen op?

De vele wisselingen in vergelijking met afgelopen donderdag legde Schmidt uit met als reden de fysieke gesteldheid van zijn spelers. Toch moesten de spelers die allereerst rust kregen, uiteindelijk toch nog opdraven. En die spelers gaven de Eindhovenaren nieuw elan in de tweede helft en nog belangrijker: ze zorgden voor de belangrijke doelpunten. Zowel Malen als Götze waren trefzeker en door die goals wist PSV die 0-1 achterstand volledig om te buigen.

De ingevingen van topspelers als Malen en Götze kwamen goed van pas voor PSV. Waar de Eindhovenaren voor de rust bijna rijp waren voor de slacht, zorgde de wissels er na rust voor dat er een heel ander PSV op het veld stond. Schmidt koos er dus voor om niet te starten met deze namen, maar ergens rijst de vraag waarom PSV niet juist met deze namen kan beginnen om juist goed van start te gaan in plaats van telkens de achtervolging in te moeten, wat ook weer veel energie kost.

Naast dat PSV zoekende was in het 'nieuwe' systeem, was het ook vooral zeer slordig aan de bal. Veel passes kwamen niet aan en op bepaalde momenten werden er verkeerde keuzes gemaakt. Maar ook tegenstander Vitesse grossierde in foutieve passes, wat er voor zorgde dat de wedstrijd op en neer golfde.Tijdens het foutenfestival in de eerste helft mocht PSV niet mopperen dat het de rust in ging met een achterstand van ‘maar’ 0-1.

PSV creëerde zelf dus wat kansen, maar gaf ze ook wel weer makkelijk weg. Ook kreeg Vitesse in eerste instantie nog een penalty na 38 minuten, maar besloot arbiter Kuipers zijn eigen beslissing terug te draaien nadat de VAR hem naar het scherm riep. De vrije trap die volgde leverde ook nog eens het nodige gevaar op, maar Mvogo en de paal hielden PSV op de been.

/  🏆 14. in NL

Mislukt experiment breekt PSV niet op dankzij Malen en GötzePSV heeft zondag op de valreep drie punten overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen Vitesse psvvit
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Johan Derksen is na zwak optreden kritisch op ‘kutje’ Mario GötzeMario Götze heeft Johan Derksen in zijn eerste seizoen in de Eredivisie nog niet kunnen overtuigen Derksen is een loser. Kijkt hij wel eens een wedstrijd van PSV? Man man man

PSV-coach Schmidt: ‘Van der Kuijlen beste spits die PSV ooit heeft gehad'Heel PSV rouwt nog om het overlijden van icoon Willy van der Kuijlen. Maar de focus van PSV-trainer Roger Schmidt en de selectie moet ook gericht zijn op het behalen van de tweede plaats. PSV vervolgt die strijd met het duel in eigen huis, mét fans, tegen FC Groningen. “We willen de fans wat laten zien.”
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

De Graafschap staat met een been in de Eredivisie na zege op Jong PSVDe Graafschap heeft maandagavond een eenvoudige zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie