• 📰 voetbalzonenl
  • 75 sec. here
  • News: 33%

Lille OSC gaat na een 1-4 zege op FC Lorient weer aan kop in de Ligue 1

met 1-4 te sterk, mede door een schitterende vrije trap van Jonathan Ikoné. De overwinning is een welkome opsteker voor Lille, dat donderdag op bezoek bij Ajax een 1-2 achterstand moet zien goed te maken in de strijd om een plek bij de laatste zestien in de Europa League. Sven Botman begon in de basis en deed de volledige wedstrijd mee.

Lille leek in de beginfase van het duel weinig naweeën te hebben overgehouden aan de nederlaag van donderdag en trok tegen de nummer achttien van de Ligue 1 direct ten aanval. Dit leidde na een kwartier spelen tot het eerste moment van opwinding, toen Xeka het vijandelijke doel voor de eerste keer onder vuur nam. De middenvelder legde aan van een meter of dertig, maar zag zijn inzet een meter over het doel van Matthieu Dreyer gaan. Amper vijf minuten later was het wel raak.

Lorient had tot dat moment weinig in te brengen, maar rechtte al snel de rug. Jérôme Hergault draaide de bal vanaf de linkerkant van het veld voor het doel en zag tot zijn verbazing dat niemand de bal beroerde, waarna het leer bij de tweede paal binnenviel: 1-1. Lille trok het initiatief vervolgens weer naar zich toe en leek tien minuten voor rust opnieuw de voorsprong te pakken, ware het niet dat een rake kopbal van Ikoné uit een rebound werd teruggevlagd wegens buitenspel.

In de tweede helft viel er beduidend minder te genieten voor beide doelen en bleef Lille het betere van het spel houden. Desondanks was het de thuisploeg die de eerste kans liet noteren. Julien Laporte kreeg zijn hoofd tegen de bal uit een scherp aangesneden vrije trap vanaf de rechterkant van het veld, maar moest toezien hoe Mike Maignan eenvoudig redde. Vijf minuten later werd het duel in het slot gegooid door Ikoné, die een vrije trap voor zich opeiste op de rand van de zestien.

/  🏆 16. in NL

Nieuwe tik voor Lille en Sven Botman: duur puntenverlies in Ligue 1Lille OSC ligt sinds donderdag uit de Europa League en heeft nu ook voor de tweede keer in drie competitieduels puntenverlies geleden
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Erik ten Hag verschuift Daley Blind tegen Lille opnieuw van positieDe opstelling van Ajax voor het duel met Lille OSC is bekend! ajalil ajax uel

Lille OSC kan titel ruiken na simpele zege tegen onthutsend zwak NiceLille OSC zaterdag een nieuwe stap richting het kampioenschap in Ligue 1 gezet

‘Brobbey had na duel met Lille OSC opvallende boodschap voor Raiola’Lees verder

Lille OSC heeft titel voor het grijpen na pijnlijke misstap PSGParis Saint-Germain heeft zondagavond dure punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap heerlijk