Promovendus Heidenheim stunt bij Dortmund dankzij rake penalty in slotfase

• 📰 NUsport
  • 37 sec. here
  • News: 18%

Borussia Dortmund is vrijdag tegen zeer verrassend puntenverlies aangelopen in de Bundesliga. 'Die Borussen' gaven een 2-0-voorsprong weg tegen promovendus FC Heidenheim en incasseerden in de slotfase de gelijkmaker: 2-2.

Dortmund stond al na een kwartier met 2-0 voor dankzij treffers van Julian Brandt en Emre Can. Brandt opende in de zevende minuut de score door uit de draai fraai raak te schieten. Even later verdubbelde Can de voorsprong uit een penalty.

Dortmund, waarbij Donyell Malen een basisplaats had, leek een makkelijke avond tegemoet te gaan, maar na rust knokte Heidenheim zich terug. Eren Dinkçi zorgde na een uur spelen voor de aansluitingstreffer. Heidenheim ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en die viel acht minuten voor tijd. Tim Kleindient benutte een strafschop en bezorgde de bezoekers daarmee een zeer verrassend punt.

Voor Dortmund is het het tweede gelijkspel op rij. Vorige week kwam de ploeg van coach Edin Terzic niet verder dan 1-1 bij VfL Bochum. Door het gelijkspel tegen Heidenheim staat Dortmund met vijf punten uit drie wedstrijden zevende. Heidenheim pakte het eerste punt van het seizoen en klimt naar de twaalfde plaats.

/  🏆 2. in NL

- Live: Borussia Dortmund - Heidenheim, Vrijdag 1 september 2023De complete wedstrijdpagina van Borussia Dortmund tegen Heidenheim (Bundesliga) op Voetbalzone. Met een voor- en nabeschouwing, opstellingen, scoreverloop, teamanalyse en reacties van onze bezoekers.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

LIVE: Borussia Dortmund ontvangt Heidenheim in uitverkocht Signal Iduna ParkBorussia Dortmund ontvangt vrijdagavond in een uitverkocht Signal Iduna Park de nummer zestien van de Bundesliga: Heidenheim. De topclub uit Dortmund staat momenteel met vier punten uit twee duels op plek zes en wil maar al te graag klimmen in het klassement.\u00a0In de nieuwe live-omgeving van VoetbalPrimeur volg je de wedstrijd.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Dortmund heeft aan 2 doelpunten niet genoeg tegen promovendus en speelt gelijkLees verder

Dortmund loopt averij op tegen nieuwkomer HeidenheimTegen de gepromoveerde club uit Zuid-Duitsland geeft de nummer 2 van vorig seizoen in de Bundesliga een 2-0 voorsprong weg.
Bron: NOSvoetbal - 🏆 18. / 51 Lees verder »

Borussia Dortmund presenteert Duitse WK-sensatie als concurrent van HallerS\u00e9bastien Haller krijgt bij Borussia Dortmund concurrentie van\u00a0Niclas F\u00fcllkrug. De Duitse spits, die naam maakte op het WK in Qatar, komt naar verluidt voor dertien miljoen euro over van Werder Bremen. Dortmund heeft de transfer bevestigd via zijn offici\u00eble kanalen.