Jong Ajax geeft tegen FC Eindhoven in blessuretijd eerste zege uit handen

• 📰 NUsport
  • 49 sec. here
  • News: 23%

Jong Ajax heeft de eerste overwinning van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie maandag vlak voor tijd uit handen gegeven. De ploeg van trainer Dave Vos speelde in Amsterdam met 1-1 gelijk tegen FC Eindhoven.

Onder toeziend oog van interim-directeur Jan van Halst, die zondagavond hard ingreep bij Ajax door technisch directeur Sven Mislintat te ontslaan, schoot Jayden Banel in de 38e minuut fraai raak van buiten het strafschopgebied. Anass Salah-Eddine gaf de assist, nadat hij een dag eerder nog namens de hoofdmacht mocht invallen in de bij een 0-3-stand gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord.

In de tweede helft werd een doelpunt van Gabriel Misehouy afgekeurd, waardoor een tweede Amsterdamse goal uitbleef. FC Eindhoven leek ook niet meer te gaan scoren, maar sloeg in de 92e minuut toe via een rake vrije trap van Ozan Kökçü. De middenvelder vuurde de bal achter doelman Diant Ramaj, die in de basis stond bij Jong Ajax.

Ramaj kwam afgelopen zomer voor 5 miljoen euro naar de Johan Cruijff ArenA, maar de Duitser heeft zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax nog niet gemaakt. Jay Gorter krijgt ondanks de blessure van Gerónimo Rulli de voorkeur in het eerste elftal. Woensdag zit Ramaj vermoedelijk weer"gewoon" op de bank bij het eerste van Ajax, dat dan de resterende 35 minuten uitspeelt van de zondag gestaakte Klassieker tegen Feyenoord. Het duel met FC Volendam is daardoor verplaatst.

Zowel Ajax als FC Volendam is het niet eens met het besluit van de KNVB. De Amsterdammers beraden zich op juridische stappen.

/  🏆 2. in NL

- Live: Jong Ajax - FC Eindhoven, Maandag 25 september 2023De complete wedstrijdpagina van Jong Ajax tegen FC Eindhoven (Eerste Divisie) op Voetbalzone. Met een voor- en nabeschouwing, opstellingen, scoreverloop, teamanalyse en reacties van onze bezoekers.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Jong Ajax verrast enigszins met basiself: één naam speelde ook tegen FeyenoordLees verder

Ajax wordt gekraakt: 'Je kunt niet slecht spelen tegen dit Ajax'Lees meer
Bron: VI_nl - 🏆 6. / 63 Lees verder »

Jong Ajax geeft eerste competitiezege in absolute slotfase uit handenLees verder