Go Ahead Eagles vecht zich met tien man terug tegen PEC en pakt punt in IJsselderby

• 📰 NOS
  • 26 sec. here
  • News: 14%

De IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles eindigt in een gelijkspel (1-1). De Deventenaren spelen bijna de hele tweede helft met tien man.

PEC Zwolle en Go Ahead Eagles delen de punten na de eerste IJsselderby van dit seizoen . De thuisploeg zal het slechtste gevoel overhouden aan het gelijke spel, want PEC speelde bijna de hele tweede helft met een man meer, omdat Eagles-verdediger Jamal Amofa vlak na rust zijn tweede gele kaart kreeg.

Zij misten de rommelige eerste minuten van de wedstrijd waarin Eagles-aanvaller Oliver Edvardsen net naast schoot. Daarna nam PEC het initiatief. Dit leidde tot meerdere goede mogelijkheden. Nadat er een streep was gezet door de goal van de Eagles leek het van kwaad tot erger te gaan voor de Deventenaren. Twee minuten na de pauze kreeg Amofa zijn tweede gele kaart. Weer vijf minuten daarna kwam PEC op voorsprong. Geboren Zwollenaar Eliano Reijnders rondde een een-tweetje met Lennart Thy beheerst af.

/  🏆 5. in NL

Geen sfeeractie en alcohol bij IJsselderby: 'Jammer dat paar mensen het verkloten'PEC Zwolle en Go Ahead Eagles spelen om 12.15 uur de IJsselderby.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Go Ahead zonder coach René Hake in IJsselderby tegen PEC ZwollePEC Zwolle en Go Ahead Eagles maken zich op voor de IJsselderby in het\u00a0MAC\u00b3PARK Stadion. De Deventenaren moeten het wel zonder Ren\u00e9 Hake stellen. De trainer ontbreekt vanwege priv\u00e9-omstandigheden. Assistent Dennis van der Ree neemt de honneurs waar.\u00a0
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Fraaie PEC-aanval in IJsselderby: Reijnders scoort tegen tien man Go AheadGo Ahead Eagles moet kort na rust met tien man verder na een domme tweede gele kaart voor Amofa en niet veel later slaat PEC Zwolle al toe. Na een fraaie aanval slaat Eliano Reijnders toe: 1-0.

IJsselderby onbeslist: PEC maakt nauwelijks vuist tegen tiental Go AheadPEC Zwolle is er zondag niet in geslaagd om de IJsselderby te winnen. De ploeg van trainer Johnny Jansen incasseerde een gelijkmaker tegen tien man van Go Ahead Eagles: 1-1.

PEC voert de druk op in IJsselderby • Later FC Twente tegen AjaxIn dit liveblog blijf je op de hoogte van vier duels in de eredivisie.