Bale schiet Wales vanaf penaltystip in slotfase naast Verenigde Staten

• 📰 NOSsport
  • 48 sec. here
  • News: 22%

De Verenigde Staten en Wales spelen in hun eerste wedstrijd op het WK in Qatar met 1-1 gelijk. Timothy Weah is de doelpuntenmaker van de VS, Gareth Bale maakt het doelpunt van Wales.

De Verenigde Staten en Wales zijn het WK gestart met een gelijkspel. In het Ahmad Bin Ali stadion stond de VS lange tijd met 1-0 voor, maar schoot Gareth Bale, die in de Amerikaanse competitie speelt, acht minuten voor tijd vanaf de penaltystip de gelijkmaker binnen.

Niet veel later sloeg de Welshe fans opnieuw de schrik om het hart, toen de Amerikaanse spits Josh Sargent liet zien een snoeiharde kopbal in huis te hebben. Hennessey hoefde dit keer echter geen redding te brengen, want de bal belandde op de paal.De VS had het betere van het spel in de eerste helft en dat werd in de 36ste bekroond met een doelpunt van Timothy Weah. Op aangeven van Christian Pulisic tikte de zoon van de Liberiaanse president en voormalig stervoetballer George Weah de 1-0 binnen.

Uit de hoekschop die volgde kon Kieffer Moore richting doel koppen. Turner zat dit keer mis, maar de inzet van invaller Moore scheerde net over de lat. De VS, dat met wisselspeler DeAndre Yedlin slechts één speler in de selectie heeft met WK-ervaring, creëerde niet veel kansen meer.De Verenigde Staten leken verdedigend overeind te blijven, maar met nog acht minuten reguliere speeltijd te gaan ging het alsnog mis.

/  🏆 12. in NL

Bale redt punt voor Wales tegen Verenigde Staten bij WK-rentree na 64 jaarDankzij een rake strafschop van Gareth Bale heeft Wales maandag bij zijn eerste wedstrijd op een WK voetbal sinds 1958 met 1-1-gelijkgespeeld tegen de Verenigde Staten. Wales herstelde zich bij het groepsduel in Al Rayyan van een erbarmelijke eerste helft.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Zie die ontlading: Bale maakt gelijk, iedereen bij Wales wordt gekGareth Bale is de naam! De linkspoot zet Wales in de slotfase op gelijke hoogte tegen de Verenigde Staten en zie de ontlading bij zowel de spelers als de supporters!
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Wales sleept gelijkspel uit het vuur tegen VS: Bale de grote manDe Verenigde Staten en Wales hebben maandagavond met 1-1 gelijkgespeeld. De Amerikanen namen vroeg de voorsprong, maar kregen laat in de tweede helft alsnog de gelijkmaker om de oren. Sterspeler Gareth Bale nam de treffer voor zijn rekening.\u00a0

China en Rusland uit de gratie: handel Europa-VS groeit weer forsDe toestand in de wereld zorgt ervoor dat oude handelsbanden tussen de Verenigde Staten en Europa weer worden aangehaald. Alleen betalen de consumenten zich suf aan accijnzen, heffingen en invoerrechten uit de VS. En de EU is nog steeds verwikkeld in quasi handels embargo’s. Handelsbanden aanhalen, my aas. Dat komt alleen omdat de euro weer eens is gedevalueerd. Ja de VS is nu de grootste exporteur van LNG aan Europa, tegen mooie prijzen! 😂
Bron: trouw - 🏆 9. / 63 Lees verder »

Het WK-programma van morgen: Oranje keert terug op mondiaal podiumNa acht jaar is het weer zover: de mannen van het Nederlands elftal beginnen maandag aan het WK voetbal. Oranje speelt om 17.00 uur in het Al Thumama Stadium in Doha tegen Senegal. In groep B spelen Engeland, Iran, de Verenigde Staten en Wales hun eerste wedstrijden op dit eindtoernooi.

President Biden belt met Amerikaanse WK-selectie: "Coach, I'm ready to play"De Amerikaanse selectie heeft een telefoontje gekregen van Joe Biden in aanloop naar de start van het WK. De president van de Verenigde Staten stak de selectie van bondscoach Gregg Berhalter een hart onder de riem.