Atlético Madrid boekt cruciale zege in strijd om Champions League-plek

• 📰 voetbalzonenl
  • 68 sec. here
  • News: 31%

Atlético Madrid heeft zondag een cruciale overwinning geboekt in de strijd om de vierde plaats in LaLiga

en passeerde de tegenstander op de ranglijst. Daardoor staat Atlético nu vierde met 48 punten, terwijl Betis met 46 punten op de vijfde plek staat. De nummer vier kwalificeert zich voor de groepsfase van de Champions League, terwijl de nummer vijf de Europa League in gaat.

Aan het begin en het eind van een spectaculaire eerste helft werd gescoord: Atlético greep de voorsprong na 74 seconden, waarna Betis in de vijfde minuut van de blessuretijd langszij kwam. Het openingsdoelpunt kwam voort uit een lage voorzet van Ángel Correa vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij vond João Félix, die was weggelopen bij Youssouf Sabaly en vanaf een meter of zes binnenschoot.

Omdat de eerste helft werd gekenmerkt door gedwongen wissels - Andrés Guardado, Sime Vrsaljko en Correa vielen allemaal geblesseerd uit binnen de eerste 27 minuten - werden vijf minuten aan blessuretijd opgeteld. Vlak voor het rustsignaal plaatste Tello de bal vanbuiten het strafschopgebied op fraaie wijze achter doelman Jan Oblak en zo profiteerde Betis optimaal van bal verlies van Héctor Herrera.

Betis kreeg loon naar werken. De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd, kon ondanks de vele onderbrekingen kansen creëren en begon met een goed gevoel aan de tweede helft. Na de pauze trok Atlético de wedstrijd echter naar zich toe. Een kopbal van Felipe belandde nog op de paal, maar vormde Félix het eindpunt van een rappe counter. De eindstand werd bepaald door invaller Thomas Lemar, die rond de penaltystip werd gevonden door Antoine Griezmann en afrondde in de linkerhoek.

/  🏆 16. in NL

Real Madrid neemt afstand van Sociedad dankzij wondergoals Modric en CamavingaReal Madrid heeft zaterdagavond met 4-1 gewonnen van Real Sociedad.\u00a0De Koninklijke moest al vroeg een tegentreffer incasseren, maar boog de achterstand om na pegels van Eduardo Camavinga en Luka Modric.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Real Madrid laat in galavoorstelling werkelijk niets heel van Real SociedadReal Madrid heeft zaterdagavond een wervelende zege geboekt in LaLiga
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

PSV speelt met Heracles en neemt koppositie voorlopig over van AjaxPSV heeft de koppositie in de Eredivisie in ieder geval voor heel even overgenomen van Ajax. De Eindhovenaren hadden in eigen stadion geen kind aan Heracles Almelo en hadden eigenlijk ruimer moeten winnen dan ze uiteindelijk deden: 3-1.

'Coach van Fortuna zette ons even op scherp, lekker om hem op zijn plek te zetten'PEC Zwolle-captain Bram van Polen kan zijn geluk niet op, nu de Blauwvingers niet meer laatste staan in de Eredivisie. PEC versloeg Fortuna Sittard zondagavond en was extra gemotiveerd door uitspraken van Sjors Ultee. Dan heb je de 12e begroting en dan kun je: a) niet rekenen, want je hebt nog steeds de meeste verliespunten en b) ben je blij dat je niet laatste staat. Wat een loser, die Van Polen

Real kent probleemloze aanloop naar Champions League-kraker tegen PSGDe Spaanse koploper wint in LaLiga met 4-1 van Real Sociedad. Woensdag wacht de return tegen Paris Saint-Germain in de Champions League.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »