Ajax ziet doelpuntenmaker uit voorbereiding transfervrij naar Italië vertrekken

• 📰 voetbalzonenl
  • 23 sec. here

Jay Enem zet zijn carrière voort bij Venezia FC in de Serie B

weten. Enem zou in eerste instantie zonder contract bij Jong Ajax aansluiten, maar had nu de mogelijkheid om een meerjarig contract in Venetië te tekenen. De negentienjarige spits sluit spoedig aan bij het eerste elftal van de Italiaanse club, die in het afgelopen seizoen degradeerde uit de Serie A.

De Amsterdammers ontvangen nog wel een opleidingsvergoeding voor Enem, maar krijgen geen transfersom aangezien hij niet onder contract stond. Enem speelde sinds juli 2016 voor Ajax, dat hem destijds overnam van AZ. Vorig seizoen debuteerde de spits bij het beloftenelftal van de Amsterdammers als profvoetballer. In de wedstrijden tegen FC Dordrecht en FC Volendam kwam Enem als invaller in de ploeg. In totaal speelde hij elf minuten voor Jong Ajax.

/  🏆 16. in NL

Klaassen moet Ajax-teamgenoot Taylor teleurstellen: 'Hij is van mij, sorry'Davy Klaassen houdt gemengde gevoelens over aan de Ajax-overwinning bij Fortuna Sittard. De middenvelder is uiteraard blij met de drie punten, maar baalt ook van het mindere spel en zijn reserverol. Klaassen laat zich eveneens uit over Burak Yilmaz, die bij zijn Fortuna-debuut direct scoorde tegen Ajax.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Invallers helpen Ajax aan winst op Fortuna Sittard na zwakke eerste helfti
Bron: AT5 - 🏆 1. / 68 Lees verder »

Wát een entree: Burak bekroont debuut met schitterende vrije trap tegen AjaxWát een manier om te debuteren in de Eredivisie! Burak Yilmaz kreeg tegen Ajax twintig minuten speeltijd van Sjors Ultee en opent gelijk zijn doelpuntenrekening. Met een werkelijk fantastische vrije trap brengt hij Fortuna Sittard terug in de wedstrijd.

Ajax boekt ondanks scorende Yilmaz moeizame zege bij Fortuna SittardAjax is het nieuwe seizoen in de Eredivisie zaterdag begonnen met een zwaarbevochten overwinning. De regerend landskampioen won dankzij een sterke tweede helft met 2-3 bij Fortuna Sittard, waar Burak Yilmaz zijn debuut opluisterde met een doelpunt. Moet de titel niet zijn: 'Ajax boekt zege na moeizaam optreden van VAR' Burak had eerder in spel moeten komen, 1 assist en 1 doelpunt tegen Ajax is knap werk van de KING Jammer
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Veerkrachtig Ajax wint nipt in Sittard, unieke mijlpaal Tadic, droomdebuut YilmazAjax had het een helft heel lastig in Sittard, maar de Amsterdammers hebben de eerste overwinning van het nieuwe seizoen te pakken. In de tweede helft liep het namelijk een heel stuk beter bij de landskampioen. Ajax won uiteindelijk met 2-3, terwijl Dusan Tadic een prachtige mijlpaal bereikte en Burak Yilmaz een droomdebuut kende.