Veerkrachtig Ajax wint nipt in Sittard, unieke mijlpaal Tadic, droomdebuut Yilmaz

• 📰 VoetbalPrimeur
  • 24 sec. here

Ajax had het een helft heel lastig in Sittard, maar de Amsterdammers hebben de eerste overwinning van het nieuwe seizoen te pakken : Ajax FortunaSittard

De openingsgoal schudde Ajax niet wakker. De ploeg van Schreuder had veel de bal, maar werd juist alleen maar slordiger. Spelers als Blind, Kenneth Taylor, Perr Schuurs, Steven Berghuis en Antony kwamen niet goed voor de dag. Fortuna rook daardoor bloed en kreeg een aantal goede kansen. Het team van trainer Sjors Ultee wist de score echter niet te verdubbelen.

Daardoor stond het bij rust nog steeds 1-0 voor de thuisploeg. Schreuder besloot in te grijpen: Berghuis en Schuurs bleven achter in de kleedkamer, Brian Brobbey en Davy Klaassen betraden het veld. Ajax kwam een stuk scherper en flitsender uit de kleedkamer. Drie minuten na rust stond het alweer gelijk. Taylor lepelde de bal in de zestien en die vloog er uiteindelijk ook in, nadat Klaassen probeerde te verlengen.Daarna ging het hard met de treffers.

/  🏆 20. in NL

Ajax boekt ondanks scorende Yilmaz moeizame zege bij Fortuna SittardAjax is het nieuwe seizoen in de Eredivisie zaterdag begonnen met een zwaarbevochten overwinning. De regerend landskampioen won dankzij een sterke tweede helft met 2-3 bij Fortuna Sittard, waar Burak Yilmaz zijn debuut opluisterde met een doelpunt. Moet de titel niet zijn: 'Ajax boekt zege na moeizaam optreden van VAR' Burak had eerder in spel moeten komen, 1 assist en 1 doelpunt tegen Ajax is knap werk van de KING Jammer
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

LIVE-discussie: Pasveer bij Ajax, Yilmaz op de bank, twee debutanten FortunaDe opstellingen voor het duel tussen Ajax en Fortuna Sittard zijn bekend. Aan de kant van Ajax heeft trainer Alfred Schreuder de nodige wijzigingen doorgevoerd in de verdediging. Bij Fortuna beginnen twee grote aankopen vanaf de bank aan het onderonsje.\u00a0
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Invallers helpen Ajax aan winst op Fortuna Sittard na zwakke eerste helfti
Bron: AT5 - 🏆 1. / 68 Lees verder »

Herstelwerkzaamheden behoeden Ajax voor puntenverlies; Yilmaz scoort fraaiAjax heeft op bezoek bij Fortuna Sittard na rust puntenverlies weten te voorkomen tijdens de seizoensopener
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Daar is-ie: Burak debuteert tegen Ajax en wordt luidkeels onthaald in SittardHet moment is daar: Burak Yilmaz is gedebuteerd voor Fortuna Sittard. De Turkse spits betreedt na zeventig minuten het veld tegen Ajax. Op dat moment kijkt Fortuna tegen een 1-3 achterstand aan.

Slot bespreekt verschillen met Ajax en PSV: 'Toen bleven we ook lang in de buurt'Arne Slot toont zich strijdlustig. De Feyenoord-trainer wil net als vorig seizoen de jacht op Ajax en PSV openen, al erkent hij dat de verschillen buiten het veld groot zijn.