Ajax-trainer Steijn na afgang tegen Feyenoord: 'Blij dat dit afgesloten is'

• 📰 NUsport
  • 44 sec. here
  • News: 21%

Ajax ging in de Klassieker tegen Feyenoord over twee dagen kansloos met 0-4 onderuit. Trainer Maurice Steijn is blij dat het erop zit en kijkt vooruit. 'Moeten de ploeg weer bij elkaar rapen voor RKC'

Steijn probeerde met een aanvallende wissel - aanvaller Chuba Akpom in plaats van verdediger Anass Salah-Eddine - de 0-3-achterstand in het restant van de Klassieker om te buigen.

"We wilden iets forceren in het begin. Maar je krijgt meteen een doelpunt tegen en dan is het 0-4 en dan weet je wel dat de wedstrijd definitief gespeeld is. Het was natuurlijk al een hele zware opgave", zei Steijn bij"Wij wilden daar waar het kon voetballen, maar daar kwamen we heel weinig aan toe en dan ga je het proberen met lange ballen. Maar dat was te weinig vandaag."

Ajax leefde onrustig toe naar het restant van de wedstrijd. Zondag na het eerste deel van de Klassieker werd technisch directeur Sven Mislintat ontslagen. Vlak voor de wedstrijd op woensdag werd bekend dat Pier Eringa terugtreedt als rvc-voorzitter. "Ik ga niks zeggen over alles wat er gebeurd. Ik ben blij dat we dit nu kunnen afsluiten en we gaan ons richten op RKC. We moeten de ploeg weer bij mekaar rapen. We moeten door en we gaan ook door."

/  🏆 2. in NL

LIVE: Ajax en Feyenoord spelen restant Klassieker, Steijn heeft plan klaar liggenFeyenoord moet woensdagmiddag een 0-3 voorsprong tegen Ajax zien vast te houden. De Klassieker, die afgelopen zondag in minuut 55 definitief gestaakt werd, wordt om 14.00 uur in een lege Johan Cruijff Arena afgewerkt. In het liveblog van VoetbalPrimeur mis je niets!
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Feyenoord wint ook restant klassieker in lege Arena • Steijn hoopt op rust bij AjaxIn dit liveblog houden we je op de hoogte over het restant van Ajax-Feyenoord. Er staan nog 35 minuten op de klok bij een 0-3 tussenstand.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Feyenoord-coach Slot trots op 'historische' 0-4 • Steijn hoopt op rust bij AjaxIn dit liveblog houden we je op de hoogte over het restant van Ajax-Feyenoord. Er staan nog 35 minuten op de klok bij een 0-3 tussenstand.

Ajax, Feyenoord en FC Volendam niet blij met besluit KNVB over uitspelen KlassiekerVerslaggever Jeroen Stekelenburg is op De Toekomst en gaat in op de het uitspelen van de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op woensdag.