Wajah mirip penjenayah, lelaki ditahan polis 5 kali dalam 3 hari - Utusan Digital

Sekali pandang, memang serupa

7/12/2021 5:01:00 PM

Sekali pandang, memang serupa

Wajah mirip penjenayah, lelaki ditahan polis 5 kali dalam 3 hari

Seorang penjenayah dikenali sebagai Zhu Xianjian berjaya melarikan diri dari sebuah penjara di wilayah Jilin, Timur Laut China pada Oktober lalu.Ekoran itu, pihak berkuasa menawarkan ganjaran sebanyak 700,000 yuan (RM465,054) untuk sebarang maklumat berkaitan keberadaan banduan tersebut yang membawa kepada penahanan.

Is It Real? When Everyone Looked At The Photo They Worried

Global Times melaporkan kisah lelaki dari bandar Baicheng itu yang ditahan polis sebanyak lima kali hanya kerana wajahnya seiras dengan Xianjian.Satu rakaman video memaparkan wajah lelaki berkenaan yang memakai jaket berwarna biru dengan gambar Xianjian di penjara.

Tidak dapat dinafikan, wajah kedua-dua individu itu kelihatan hampir serupa.Gambar Xianjian dan ganjaran wang tunai ditawarkan oleh pihak berkuasa menjadi tajuk utama berita di stesen televisyen seluruh wilayah Jilin sehingga lelaki itu menjadi tumpuan orang ramai. headtopics.com

Read more: Utusan Malaysia »

Covid-19: Transition to endemic phase to be announced within two to three weeks, says Hisham

KUALA LUMPUR: The transition from the pandemic to endemic phase of Covid-19 in Malaysia might be announced within the next two to three weeks, says Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Nk tau beza cuma 1 aje iaitu cp jari. Cp jari mnusia tak sama. Nasib kau la pelanduk 2 serupa. Harap bersabar la ye

Jangan gadai kebebasan sekali lagi - Utusan DigitalJangan gadai kebebasan sekali lagi

Tembusi pasaran 20 negara manfaatkan pemasaran digital - Utusan DigitalMELATIH lebih 30,000 ejen dan mempunyai pengguna di pelbagai negara menerusi penggunaan kaedah berkenaan.

Selepas kecewa tak dapat makan daging babi ketika Piala AFF, Vietnam kini mampu tersenyum - Utusan Digital'Sebagai contoh, Vietnam suka makan daging babi, sehingga hari ini kita semua perlu makan ayam. Saya rasa penganjur harus lebih fleksibel dan menyusun makanan dengan lebih tepat,' katanya. balik makan kucing la sial Pigi lah makan babi.... Jgn ikut sgt mknn dia, nnti hbis semua KOTOQ.......

DAP gesa Pusat peruntuk dana RM3b stabilkan kenaikan harga barang - Utusan DigitalHarga barangan yang semakin mahal kini disebabkan bekalan yang tidak mencukupi di pasaran selain kos pengangkutan yang meningkat antara lima hingga enam kali ganda berbanding sebelum ini. Siapa yang pandai main harga untung sakan Semoga inisiatif yg kerajaan berikan dpt membantu mengurangkan beban rakyat. Terima kasih YAB PM ismailsabri cjbulankedua aspirasikeluargamalaysia Dah jd pembangkang, gesa la kerajaan itu ini..ms ko berkuasa, ko bg rakyat 30hinggit je. Skrg masuk toilet pun kn bayar..klu tak.. itulah yg kencing sepah sana sini 😑

Pengadu roti canai RM4 belum tampil, premis gagal dikesan - Utusan Digital“Siasatan awal mendapati, aduan ini hanya diambil daripada ‘hear and say’ iaitu cakap-cakap orang dan tiada bukti ditemukan seperti resit atau lokasi sebenar premis.'

Kes Najib: Zoom atau mungkin dipenjara, kata panel tiga hakim - Utusan Digital'Saya nak permohonan ini didengar secara online. Jadi kami akan beri masa kepada pihak-pihak untuk persediaan. Gagal berbuat demikian, kami (mahkamah) akan buat keputusan sewajarnya.' mmg dah sah dah tu kedalam.. 🤣🤣🤣 Betul ! Sokong ! Bukan zaman batu ! Dah 5G ! Buat Zoom / Google Meet .. Tahniah siapa yg dapat idea 💡 macam tu . Jgn jadi mcm Donald Trump dah le , kang tiba2 positive Covid 😅