Rap, 'Tudung', 'Sharifah Shahira', 'Perintah Kawalan Pergerakan'

Rap, 'Tudung'

Sharifah Shahirah kini bertudung

#Rap Sharifah Shahirah berkongsi sudah mengenakan tudung sejak hari pertama PKP dilaksanakan.

8/4/2020 2:14:00 PM

Rap Sharifah Shahirah berkongsi sudah mengenakan tudung sejak hari pertama PKP dilaksanakan.

PELAKON, pengacara dan penyampai radio popular, Sharifah Shahirah berkongsi sudah mengenakan tudung sejak hari pertama Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

“Ditambah pula apabila PKP dilaksanakan. Pada mulanya saya bernazar, jika wabak ini ada penawar saya nak pakai tudung. Terlalu banyak dugaan Allah berikan sekarang.“Tapi, saya fikir semula kalau tak ada penawar, takkan saya tak pakai tudung. Jadi, saya bulatkan hati dan berniat untuk terus pakai.

Audio leak - 'Muhyiddin' moots enticing Umno defectors with minister, GLC posts COMMENT | Is Najib the future of Umno? 'Kita boleh putuskan rantaian Covid-19 sedikit masa lagi'

“Lagipun, sebelum PKP saya memang pakai ‘on-off’ dan suka-suka saja. Sekarang, saya sudah pakai dengan betul. Tapi, saya tidak boleh terus menjadi sempurna. Saya masih dalam proses belajar dan memperbaiki diri,” katanya kepada Harian Metro.Shiera yang juga penyampai radio Suria FM berkata, keputusannya itu mendapat sokongan suami, anak-anak, ahli keluarga dan rakan.

Shiera berkata, dia tetap berkawan dan menghormati orang lain.“Suami tak cakap apa. Dia sentiasa menyokong saya. Walaupun ada ketika dia terlupa saya sudah bertudung. Macam anak perempuan pun, dia siap cakap nak pakai tudung juga.“Begitu juga rakan-rakan yang sangat menyokong. Malah, ada siap bagi tudung. Azah pun siap tanya adakah betul saya sudah bertudung. Insya-Allah, saya tetap berkawan dengan semua orang.

“Saya masih Shiera yang sama dan saya tetap menjadi diri sendiri. Cuma, saya cuba untuk menjadi lebih lemah lembut. Kalau menjerit saya cepat-cepat beristighfar,” katanya.Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 8 April 2020 @ 7:06 PM Read more: Harian Metro »

alhamdulillah Ape nak heran bapok pun bertudung... Menutup aurat sebaik2 tuntutsn dlm beragama itu yg terbaikk... Alaaaa pelan2....ayat ni baik ko mkn taik. Pundek Tak lama lagi saya akan bertudung kembali 😂 Ahamduliah...hidayah tu allah yang yang bagi...semoga terus berjaya dunia n akhirat...amin Alhamdulillah

Alhamdulillah... tutup aurat kan satu kewajipan ... so ......... Alhamdulillah.. Moga istiqamah kak Adanya hikmah disetiap ujian Allah kepada hambaNya. Semoga Istiqamah dalam perjuangan. Sedikit demi Sedikit. Tahniah. Dia nak bertudung taknak bertudung tu hak dia. Tu pun nak diberitakan. Ni ke level Harian Metro?

Mesej yang cuba disampaikan, 'takpa tak bertudung dan berpakaian seksi, janji bila dah tua nanti kita pakai tudung. Bila org tanya jawab lah sudah sampai hidayah tuhan' Metro ni dah tak de cete ke. Pasal tudung org je. BuletinJohore Alhamdulillah Alhamdulillah. Semoga Allah tetapkan hati Sharifah Shahirah. Aameen.

alhamdulillah Dia ni en setiap tahun ABPBH mengandung. Patut bagi award Anugerah bintang beranak paling popular Kita kena puji ke kena menggelabah ni? Alhamdulillah Bertudung dlm rumah ka? Alhamdulilah alhamdulillah Ekonomi negara rancak kembali dgn berita penting sebegini... Patot start dri darjah 1 dh wajib pakai.. Bukan dh tua sbb corona baru nak pakai

Alhamdulillah Nenek aku pun bertudung....so? Bertudung ke. Terlanjang ke.. Ada aku kesah. Alhamdulilah Alhamdulilah☺️ Alhamdulillah tenang hati suami. Mujur metro keluarkan berita ni.. Klu tak rakyat tak tahu Pkp sapa nak tengok hang hahaha Alhamdulillah, semoga terus istiqomah sampai bila² Alhamdulillah... Semoga istiqamah.. InsyaAllah

Alhamdulillah. Jgn tamat pkp bukak balik..bertudung ni wajib,perintah dr Allah..bukan dr kerajaan 👍

Thailand lanjut sekatan penerbangan antarabangsa hingga 18 AprilSehingga kini, Thailand mencatatkan 2,220 kes positif Covid-19 dengan 26 kematian. FMTNews Covid19Thailand

Pakej rangsangan: Suntikan langsung kerajaan meningkat kepada RM35 bilionSecara keseluruhann Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin kerajaan kini berjumlah 18% KDNK. FMTNews TengkuZafrul

More gov't help for SMEs and 9 news from yesterdayKINI ROUNDUP | Key headlines you may have missed yesterday, in brief.

Putrajaya, Rembau, Jasin disenarai zon merah Covid-19 | The Malaysian InsightIni menjadikan jumlah daerah kesihatan yang diklasifikasikan sebagai titik panas jangkitan Covid-19 kini menjadi 21.

Two more buildings put under lockdown and 9 news from yesterdayKINI ROUNDUP | Key headlines you may have missed yesterday, in brief. What lockdown the build let the virus spread like in a cruise? Are no they suppose to test and separate the infected one?

Sepang, Kota Samarahan kini zon merah Covid-19Sepang kini mempunyai 46 kes, manakala Kota Samarahan dengan 42 kes. FMTNews Sepang Covid19