'Foodpanda', 'Mogok', 'Sayantan'

'Foodpanda', 'Mogok'

'Saya tidak teragak-agak'

#KualaLumpur Penunggang Foodpanda mula mencari syarikat penghantar pesanan lain untuk kerja.

9/10/2019 4:00:00 AM

KualaLumpur Penunggang Foodpanda mula mencari syarikat penghantar pesanan lain untuk kerja.

KUALA LUMPUR: “Dengan kenyataan yang dikeluarkannya, saya tidak akan teragak-agak untuk mogok sama jika skim itu dilaksanakan di Lembah Klang.

Mael, 38, antara penunggang yang kesal selepas Pengarah Urusan Foodpanda Malaysia Sayantan Das mengeluarkan kenyataan syarikat perkhidmatan penghantaran makanan itu tiada masalah dengan mogok penunggang terhadap skim pembayaran baru mereka.Menurut Mael, skim pembayaran baru itu secara jelas tidak sesuai dilaksanakan lebih-lebih lagi buat penunggang yang melakukan penghantaran makanan secara sepenuh masa.

'Banduan' kucing lolos dari penjara kawalan ketat AirAsia to resume Malaysia-Singapore flights Bersediakah hotel kembali jadi pusat kuarantin?

“Kami hanya mampu hantar paling banyak tiga pesanan dalam sejam. Itupun jika pesanan memang banyak iaitu pada awal bulan serta waktu makan tengah hari dan malam.“Selebihnya mungkin satu pesanan dalam sejam malah kadangkala dua tiga jam membuang masa cuma untuk menunggu satu pesanan yang tak masuk-masuk,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Seorang lagi penunggang dikenali sebagai Ijat, 23, mengakui terguris dengan kenyataan Sayantan dan menyifatkan pengarah urusan itu sebagai tidak menghargai penat lelah penghantar makanan untuk syarikatnya.Katanya, untuk mendapat satu pesanan pun bukan mudah, apatah lagi jika penghantar baru perlu tunggu penghantar lain tolak syif untuk membolehkannya mendapat pesanan.

Menurutnya, skim baru itu tidak patut dilaksanakan.“Jika dia berterusan angkuh, kita lihatlah nanti bagaimana agaknya kalau dia sendiri yang perlu hantar makanan dalam keadaan hujan lebat sambil menjaga makanan yang dipesan.“Saya sedang pertimbangkan untuk bekerja dengan beberapa syarikat lain antaranya Grabfood, Dahmakan, Bungkusit, Lazada dan Shopee,” katanya.

DR Mahathir‘Itu bukan pendirian kerajaan’KUALA LUMPUR: Kenyataan Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mengenai syarikat penghantaran makanan dalam talian, Foodpanda, kelmarin, bukan pendirian kerajaan, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.Perdana Menteri berkata, kenyataan terbabit pendapat peribadi Syed Saddiq dan tiada sebarang perbincangan diadakan di peringkat kabinet mengenai perkara itu.

“Itu pendapat dia (Syed Saddiq), dia tidak bincang dalam Kabinet (dan ia) bukan pendirian kerajaan, mungkin dia ada sebab kenapa membuat kenyataan tersebut,” katanya kepada pemberita di lobi Parlimen di sini, semalam.Dr Mahathir ditanya mengenai kenyataan Syed Saddiq kelmarin dalam catatan media sosial Twitternya sikap keangkuhan bukan jalan penyelesaian bagi menyelesaikan isu berkaitan Foodpanda.

Syed Saddiq turut meminta supaya hanya menyokong syarikat korporat yang adil kepada pekerja dan pengguna.Kenyataan Syed Saddiq terbabit susulan Pengarah Urusan Foodpanda Malaysia, Sayantan Das yang berkata, syarikat itu akan mengekalkan skim pembayaran baharu untuk ‘rider’ di luar Lembah Klang. -BERNAMA

Ismail Sabri: Face masks must be worn in markets, tourist spots, cinemas (updated) 'Samseng' Nepal dah kena cekup Covid-19: Peniaga santan lapor polis dakwa difitnah

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 9 Oktober 2019 @ 5:50 AM Read more: Harian Metro »

Syarikat melayu muslim buat lah pulak perkhidmatan ala food panda ni. Boleh anak2 melayu berkerja Carilah rezeki di mana2asal rezeki yang halal dan memberi manfaat kepada masyarakat...moga dimurahkan rezeki dan dimudah urusan semuanya Brother2 Rider rezeki tuhan bagi jangan risau.... hatikental goodjob

dh ada alternatif lain dh,,PAKAI HELMET,NAIK MOTOR,PI BELI SENDIRI LA..bru pdn muka dia 2... Boikot food panda Its time now for the Bumiputra to set up better and fairer companies. hari ni x nampak food panda lagi beraturnkat luar mall...berderet grab food da selalunyaa warna pink pink ni lepak sebelom bergerak..harini semua hijau ley hihihihi

‘Jika dia berterusan angkuh, kita lihatlah nanti bagaimana agaknya kalau dia sendiri yang perlu hantar makanan dalam keadaan hujan lebat sambil menjaga makanan yang dipesan’ - Ijat / Rider — Rezeki itu Allah yang beri. Usah gusar! UninstallFoodpanda BoycottFoodpanda Boikot food panda 👍👍👍👍 FXK FOODPANDA 😠

Switch jer product muslim...orang berlagak jangan diberi muka...patutnya ceo ni patut jaga tulangvbelakang syarikat ni... Pergi JAHANAM dengan kau punya 50% OFF! Aku tak hadaplah hanat. unsubscribed boycottfoodpanda Dah ada alternatif lain, BungkusIT Its time now for the Bumiputra to set up a better and fairer companies.

‘Saya bertanggungjawab dengan kekalahan ini’LONDON 7 Okt. - Ole Gunnar Solskjaer menyedari tanggungjawab besar yang perlu digalas selepas Manchetser United tewas 0-1 kepada Newcastle dalam saingan Liga Perdana Inggeris.

A kitchen of one's own in Kuala Lumpur: How a young entrepreneur went from unemployed to living her dream | Malay MailKUALA LUMPUR, Oct 8 — Whenever I visit Taipei, there’s nothing I look forward to more than a dan bing or two for breakfast. These Taiwanese egg crêpe rolls can be stuffed with all manner of delicious fillings, from ham to pork floss. Alas, a well-made dan bing can be hard to come by in KL......

'Tolong doakan anak saya' - Abby Abadi“DOAKAN anak saya ya,” kata pelakon Abby Abadi mengenai keadaan anaknya, Muhammad Danial Firman Faizal yang kini berusia 11 hari. AllahUAkbar.... Ya Allah Ya Tuhanku....Engkau Berikan Kesihatan Bayi INI(Abby Abadi)Semoga Semboh/Pulih...Aamiin Allah..tiada daya dan upaya kami melainkan hanya Mu ya ALLAH MAHA PENYEMBOH MAHA PEMBERI MAHA BERKUASA

'Saya jaga kedai saja'sungaibuloh Kebanyakan premis berkenaan dimiliki oleh warga Bangladesh yang menyewa lesen dari warga tempatan dengan harga RM500 sebulan. ‘Saya jaga kedai saja’ ni ayat lazim yg diucapkan warga asing dlm berniaga. Sebenarnya menyewa dari org tempatan yg kebanyakan Melayu yg bermaruah. Tak kan melayu hilang di bumi bangladesh Sita kan semua dan hantar balik warga asing . jangan di benar masuk lagi

‘Pidato adalah jiwa saya’ – MunirahKUALA LUMPUR 8 Okt. &8211; Meletakkan pentas pidato sebagai jiwa dalam menyampaikan pandangan serta idea berkaitan isu-isu semasa, Munirah Muhamad, 21, mengakui perkara tersebut menjadi kekuatan buat dirinya bagi merangkul Juara Pidato Kenegaraan Peringkat Kebangsaan 2019.

Ahmad Maslan nafi terima wang 1MDBKUALA LUMPUR 7 Okt. - Ahli Parlimen Pontian, Datuk Seri Ahmad Maslan tampil menegaskan bahawa beliau bukan antara individu yang didakwa menerima wang berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).