'Saya dahaga publisiti? Sangat kelakar...' - Aliff Syukri

Rap, 'Abam', 'Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman'

#Rap Aliff berkata, kunjungan ke rumah keluarga Nurhidayah di Sabak Bernam semalam adalah untuk memberikan zakat dan sumbangan selain bertanya khabar.

Rap, 'Abam'

20.2.2020

Rap Aliff berkata, kunjungan ke rumah keluarga Nurhidayah di Sabak Bernam semalam adalah untuk memberikan zakat dan sumbangan selain bertanya khabar.

“KEDATANGAN saya dialu-alukan. Saya bukan main terjah saja. Sebelum bertanya soalan, saya sudah minta izin termasuk nak rakam dan siarkan secara langsung di Facebook dan Instagram,

" kata usahawan terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman berhubung status dimuat naik pelawak, Ali Puteh yang mendakwa dirinya sengaja mengambil kesempatan terhadap balu Allahyarham Abam, Siti Nurhidayah Mohd Ali. Aliff berkata, kunjungan ke rumah keluarga Nurhidayah di Sabak Bernam semalam adalah untuk memberikan zakat dan sumbangan selain bertanya khabar selepas kehilangan suami tercinta pada 10 Februari lalu. Bagaimanapun, Aliff meluahkan rasa kecewa apabila niat baiknya itu disalah erti Ali Puteh sehingga dirinya menerima pelbagai kecaman dan ugutan daripada orang ramai. "Saya tidak tahu menahu masalah yang berlaku dalam keluarga mereka. Saya juga tidak burukkan dan sebut nama sesiapa dalam video itu. Saya hanya nak berikan zakat dan sumbangan. "Balu arwah memang tahu saya dan pasukan nak datang. Dia siap sediakan makanan lagi. Kalau nak tahu, sebelum rakaman dan siaran langsung itu dibuat, Nurhidayah terlebih dahulu bercerita situasi yang dilalui. "Jadi, apabila dia (Ali) hina cakap saya dahagakan publisiti, ia sangat kelakar. Saya sudah lama terkenal. Saya kaya bukan sebab saluran YouTube. Jadi, saya tidak perlu mencipta atau sengaja mengambil kesempatan orang lain bagi tujuan kandungan YouTube," katanya. Sehubungan itu, Aliff berkata buat masa sekarang dia tidak mahu mengulas panjang mengenai status dimuat naik Ali kerana dia dalam merancang untuk mengambil tindakan sususlan. "Kalau betul tak puas hati, datang bersemuka dengan saya. Bukan dengan cara nak hina. Tujuan saya hanya nak membantu. Apa yang berlaku adalah di luar jangkaan saya. Sekarang ini nampak saya pula yang bersalah dan punca kepada apa yang berlaku. "Apa pun, tunggu sidang media saya yang akan dibuat esok. Saya akan jelaskan segalanya. Berhenti menghina dan menyalahkan saya," katanya. Berita berkaitan: Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 20 Februari 2020 @ 6:12 PM Berita Berkaitan Read more: Harian Metro

Bergantung pada Niat nya Jaga2 belut letriikk Jadi bahan fitnah je dia ni.. Moga brtaubatlah.. Bikin panasss.. Ingt neraka tu lagi panas Tak payah buat video, ahli keluarga arwah tak suruh buat video. Pegi ziarah cukup, bukan buat video. Atas asnaf yg mana layak terima zakat? Ada hikmah disebalik viralnya kisah ni

Sudah gaharu cendana pula..pura2 inda tau pula😂😂😂 Pulak dah. Nk buat baik pun susah.. Sepatut nya doakan kebaikan berpanjangan.. dalam isu ziarah ni aku tak mau masuk campur. tapi kalau video2 sebelum ni, JELAS TERPAMPANG KAU GILA PUBLISITI & POPULARITI. ko la pencetus keluarga ni bergaduh.. bodoh punya alifsyukri .. cari publisiti murahan!

Jual harta Tabung Haji keputusan saya, kata Mujahid | The Malaysian InsightMenteri Hal Ehwal Agama nafi peranan Lim Guan Eng berhubung penjualan empat hotel.

Betoi org ckp tu...klu derma diam2 ja yg p sibuk tanya masalah harta org dh kenapa mangkuk wooii...cerita baru sebelah pihak hg dh kelam kabut war war kt netizen... Kau mmg terkenal ujub riak dan takbur... So motif agak jelas kat sini...nk nafikan ape... Dah mmg perangai dia mcm. Tu Yg ni sekor lg. Statement bajet suci jer. Bg zakat konon haha

Org yg dahagakan publisiti x rasa dia dahagakanya. Sama spt org bodoh x rasa yg dia tu bodoh kahkah berubah la sebelum terlambat ' Saya tak masuk ajl? Sengat kelakar.. ' - alep syoksendiri Diva AA tak tahu lagi cite ni mampus dia “POKeMAKK” semua nnt. aku nasihatkan kepada artis malaysia...kalau ada artis yang kembali ke rahmatullah...ko buat sign board besar..larang jutawan sorang ni datang..nanti takut harta spender koyak korang pun dia tanya kat keluarga waris korang.. KitaBaikRamaiSayang datogenglgbt

Kalau tak cari publisiti, kenape siap tanye berapa org da viewer? 😏 Mmg pun

Saya dihalang jumpa suami, kata wanita dakwa sebagai isteri Samy Vellu | The Malaysian InsightMerriam Rosaline Edward Paul dakwa dihalang daripada bertemu suaminya oleh keluarga bekas presiden MIC itu.

Dan2 promote suruh tengok channel youtube dia. Hampehhh! memey pun.. Dato mmg sakai glamer tp utk kes kali ni, TERIMA KASIH SBB TERBONGKAR CERITA SEBENAR 😭 Eyyy semak je datang kampung aku. Kaya tapi bodo nak matey. Cari publisiti.. Gi mam lah sana. Semak jee Ok lah tu, Kalu tidak semua tak cerita, pi sokong si ali tu buat ape, hati batu ke..

Tanah kubur masih merah tapi dah macam2...Semoga Allayarham Abam tenang disana. Aliff Syukri adalah punca. Sibuk nak interview soal harta. Dah nama gila publisiti tetap gila. Ko dan Sajat sama je... Zakat? Atas asnaf apa? Fake, he is thinking about his business only. He does not want people to forget his name.

Dah jadi Baitulmal lah pulak agih Zakat Warganet do your job!!

Saya akan hentikan politik perkauman, kata Anwar | The Malaysian InsightBeliau juga mahukan jadikan Malaysia sebuah demokrasi matang apabila alih jawatan perdana menteri.

Bro aliff relax we support you Dah tu ko rakam dan published kenapa? Kalau betul nak tlg, tak payah sebar kat youtube bagai... tak ajak mat sajat ke Kalau ikhlas berzakat dan menghulurkan sumbangan tu baguslah tapi kalau nak menunjuk berzakat tu, dah macam riak Mana ada dahaga publisiti, gersang publisiti mungkin🤣. Vdeo abg terlajak laris best! Sy nak menang iphone🤣🤣🤣

Well dia memang kaki capub cuma kali ni ada silver linings, kebetulan telah kantoikan perangan ali tak kisah , jnji alif x mkn hrta anak yatim Of course Dato'. U mmg dahagakan publisiti. Jika betul untuk bg zakat n sumbangan, x perlu upload video apa bagai n x perlu tanya soalan sensitif. I think u already matured to think what can u do n what u can't.

‘Saya di sini bro, datang secepat boleh, maafkan saya tidak berpeluang solat jenazah, cium dahi buat kali terakhir’Zul Ariffin terkilan tidak dapat ziarah arwah Ashraf buat kali terakhir selepas tersangkut dalam kesesakan lalu lintas di Jakarta dan lokai pusara agak jauh dari bandar. FMTNews FMTOhsem ZulAriffin

Yes u dahaga kdg tu ada le juga dahaga publisiti 😪

'Saya minum sikit saja'langkawi “Saya minum sikit saja”. Itu antara alasan seorang lelaki berusia 45 tahun ketika ditahan kerana memandu di bawah pengaruh alkohol dalam Op Mabuk di Jalan Kelibang di sini, semalam. Mnum sikit xpe,x smpi tahap mabuk lg. Lain kali minum arak yg free alkohol.. Nauzubillah..ckit ke byk ke..jika org Islam..hnya setitik shj..amalan slama 40hari xdtrma oleh Allah swt...

Pramoedya Ananta Toer dan cerpen MelayuBahasa Melayu pernah sangat berpotensi untuk menjadi bahasa sastera dunia setanding bahasa Jerman dan Perancis. FMTNews BahasaMelayu FaisalTehrani PramoedyaAnantaToer LinguaFranca Betul ke ni?



Vivy Yusof mohon maaf

Hanya balas dengan emoji sedih

Bersih concerned over politicians plastering their faces on Covid-19 relief items

Bazar Ramadan, Aidilfitri di Kedah dibatalkan

Politicians should halt their cheap publicity stunts

Terima kasih 'lembaga putih'

Mujahid: Catch Covid-19 and put in bottle? I don't know whether to laugh or cry

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

20 February 2020, Thursday News

Previous news

AG rejects ex-spy chief's representation on RM50.4 mil CBT charge

Next news

Wang RM5 juta untuk 'RM'
Pocong tolong jaga kampung 'Terima kasih bantu saya' Hadi appointed as special envoy to Middle East Putrajaya appoints PAS’ Hadi Awang as ‘minister-level’ special envoy to Middle East | Malay Mail Susu tepung pun sudah memadai Hadi Duta Khas PM ke Timur Tengah Experimental Covid-19 drug to be introduced in Malaysia Ketepatan kit ujian Covid-19 dari Korea 56.6 peratus Tony Fernandes says AirAsia seeking government loan, not bailout | Malay Mail 'Bukan Facebook saya' - Erra Fazira Hadi appointed as PM's special envoy to Middle East Hulu Terengganu paling patuh PKP
Vivy Yusof mohon maaf Hanya balas dengan emoji sedih Bersih concerned over politicians plastering their faces on Covid-19 relief items Bazar Ramadan, Aidilfitri di Kedah dibatalkan Politicians should halt their cheap publicity stunts Terima kasih 'lembaga putih' Mujahid: Catch Covid-19 and put in bottle? I don't know whether to laugh or cry 142 positif Covid-19, 108 discaj hari ini 'Saya bersyukur menjadi seorang muslim' - Williams Azmin, Ismail Sabri to chair special committee to balance MCO and economy Cadang tuduh wanita maki polis 'Lupakan bazar Ramadan' - Sultan Johor