‘Saya bersumpah setiap sen sumbangan sumber duit halal’ - Utusan Digital

‘Saya bersumpah setiap sen sumbangan sumber duit halal’

17/10/2021 6:31:00 AM

Uncle Kentang membuat pengakuan itu dalam Facebook beliau bagi menjawab dakwaan beberapa pihak yang mendakwa bahawa segala hasil sumbangan diterima aktivis untuk semua bantuan dijalankan selama ini adalah bersumberkan hasil bertentangan undang-undang…

‘Saya bersumpah setiap sen sumbangan sumber duit halal’

Uncle Kentang membuat pengakuan itu dalam Facebook beliau bagi menjawab dakwaan beberapa pihak yang mendakwa bahawa segala hasil sumbangan diterima aktivis untuk semua bantuan dijalankan selama ini adalah bersumberkan hasil bertentangan undang-undang negara.

Maszlee formally joins PKR S'wak among earliest states to get 5G rollout next year, says Annuar Musa AirAsia KL-Kuching tickets drop below RM200 after Sarawak authorities approve more flights

Beliau menegaskan setiap sen duit bantuan adalah hasil sumbangan orang ramai.“Saya dengan ini bersumpah dan mengaku bahawa duit sumbangan yang saya terima adalah halal dan tidak lain dari yang tak halal. Jangan jadi kekok dan tanya saya adakah duit sumbangan yang saya terima itu halal atau tidak atau perkhidmatan ambulan kita beri adakah dari hasil halal atau sumbangan halal.

“Saya mengaku dan bersumpah segala usaha yang kita buat adalah halal. Tatkala makcik sakit dan tak mampu naik ambulan untuk rawatan, mananya manusia yang halal itu pergi bantu beliau,” katanya.Menurut Uncle Kentang, beliau sedih dan penat apabila usaha selama ini dipertikaikan oleh segelintir pihak. headtopics.com

Sejak kebelakangan ini, tular bahawa sumbangan wang diterima Uncle Kentang untuk semua program kebajikan adalah hasil duit aktiviti bertentangan undang-undang kerana berkaitan dengan salah seorang individu yang pernah berhadapan Akta Pengubahan Wang Haram.

Read more: Utusan Online »

PM: Efforts to contain Covid-19 starting to bear fruit

KUALA LUMPUR: The focus of the government to curb the spread of Covid-19 pandemic is beginning to see its benefits as a result of the cooperation of all parties as well as the implementation of effective strategies, says Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Yang menolong dikutuk yg merompak dipanggil bossku Bila buat baik mmg akan ada org tak suka. Teruskan buat kebaikan uncle kentang. Teruskan bos ,, jgn mengalah kami tetap sokong ,,,,, Siapa yang buat tuduhan atau kutukan tu? Tunjukkan diri kalau berani. Bila orang berjasa ,,, jgn buat fitnah,, berdosa walau pun dia begitu , beliau tidak memilih agama untuk membantu dgn ikhlas

Waspada tolong ada makna Hahahaha.. Sama mcm klo tanya DAP dia sokong komunis tak.. . 🤣🤣🤣🤣🤣 Hurm apalh . Nk buat baik pun kna kecam,kesian uncle tu ,rata rata dia bntu adlh org melayu...dan dia x pernah kira bngsa pun,dia mngkin bgus bila satu team dgn UEL.sabar jer lh uncle. Cakap semua boleh cakap..

Baik ada makna tu...dialog apa tu ya... Klu yg buat tuduhan tu beri sumbangan atau buat apa yg uncle ini buat maka berbaloilah juga nk pertikaikan tapi rasanya x de...dok pot pet jerr

Saya lebih tahu guna Ronaldo – Solskjaer - Utusan Digital“Saya pengurus, saya menguruskan pemain. Saya menguruskan kelab, namun sudah tentu kita berasa senang hati jika melihatnya beraksi di atas padang kerana dia sentiasa memberikan yang terbaik dan lebih banyak kita menggunakan khidmatnya, kita akan menjadi…

uncle kentang terbaik, teruskan usaha uncle Saya harap uncle kentang terus maju dlm politik.. PRK Semenyih aritu pun dpt 725 undi.. hampir hilang wang pertaruhan. Cuba lagi Uncle Macam ebit Lew pula.... Audit la NGO Tu kalau berani Apa lah korang tuduh bukan bukan.. dah korang tak bantu lagi mau kecam org..

Don worry uncle. Pemimpin kat sini dah biasa buat sumbangan duit tak halal. Nak risau ape. edisi_siasatmy wah..dia sudah sumpah maaa... 😇

Perolehan Kumpulan CTOS Digital meningkat 15.8 peratus - Utusan DigitalPerolehan Kumpulan CTOS Digital meningkat 15.8 peratus

Lelaki cacat tangan masak nasi goreng guna robot - Utusan DigitalNak seribu daya, kalau malas memang seribu dalih

Manickavasagam diberi penghormatan negara - Utusan DigitalManickavasagam diberi penghormatan negara

Rumah meletup akibat semburan deodoran - Utusan DigitalBerhati-hati nak pakai deodoran selepas ni, pastikan tiada sumber api

Belanjawan 2022 tumpu pulih, bangunkan negara - Utusan DigitalBelanjawan 2022 tumpu pulih, bangunkan negara Tolong bantu usulkan dilanjutkan pengecualian byrn duti setem & etc untuk pembeli rumah pertama seperti yang ada skrg. Tapi akan tamat hujung tahun ni. Umur dh 30an pun masih xdpt beli umah. Nak ganti pintu pagar rumah org tua kt kampung pun cecah RM4-6k tzafrul_aziz