Fmtnews, Tokmat

Fmtnews, Tokmat

Rakyat perlu tentukan masa depan negara, bukan elit politik, kata Tok Mat

Timbalan presiden Umno berkata, itu sebabnya BN dan PAS mencadangkan Parlimen dibubarkan untuk memberi laluan kepada pilihan raya umum bagi membentuk kerajaan baru.

25.2.2020

Timbalan presiden Umno berkata, itu sebabnya BN dan PAS mencadangkan Parlimen dibubarkan untuk memberi laluan kepada pilihan raya umum bagi membentuk kerajaan baru. FMTNews TokMat

Timbalan presiden Umno berkata, itu sebabnya BN dan PAS mencadangkan Parlimen dibubarkan untuk memberi laluan kepada pilihan raya umum bagi membentuk kerajaan baru.

-February 25, 2020 10:22 PMMohamad Hasan berkata, cadangan BN dan PAS untuk membubarkan Parlimen dan mengadakan PRU ialah jalan terbaik untuk demokrasi berfungsi sebaiknya.PETALING JAYA: Timbalan Presiden Umno, Mohamad Hasan berkata, Barisan Nasional dan PAS mencadangkan Parlimen dibubarkan untuk mengadakan pilihan raya umum kerana masa depan negara serta kestabilan politik perlu ditentukan rakyat, bukannya elit politik.

“Cadangan ini amatlah munasabah, wajar dan sangat sesuai untuk menyelesaikan kemelut politik pasca kejatuhan Pakatan Harapan.“Kembali kepada rakyat untuk mendapatkan mandat adalah jalan terbaik untuk demokrasi Malaysia berfungsi sebaiknya.“Semoga dilimpahkan rahmat taufik dan hidayah daripada Allah buat semua demi mendapatkan keputusan terbaik buat sekalian rakyat Malaysia,” katanya dalam kenyataan malam ini.

Terdahulu, BN bersama PAS dan Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) mencadangkan Parlimen dibubarkan untuk memberi laluan kepada pilihan raya umum bagi memilih kerajaan baru selepas menolak cadangan kerajaan perpaduan yang dicadangkan Dr Mahathir Mohamad.

Setiausaha Agung Umno, Annuar Musa dilaporkan berkata, ahli Parlimen Umno menyuarakan sokongan kepada Mahathir untuk membentuk kerajaan baru tanpa DAP, ketika mereka menghadap Agong Ahad lalu.Bagaimanapun, katanya, mereka menarik balik akuan bersumpah (SD) menyokong Mahathir kerana tidak bersetuju dengan cadangan perdana menteri sementara itu memilih ahli Parlimen secara berseorangan untuk membentuk “kerajaan perpaduan” tanpa pembangkang.

Beliau berkata, pembentukan kerajaan baru harus dibuat berasaskan parti, bukannya individu yang dipilih Mahathir.

Read more: Free Malaysia Today

Maaf TERBAIK Tok Mat, kalau U yg dicadangkn jdi PM rasanya mungkin jadi dn rakyat gembira. Kita kena terima hakikat ramai org masih ragu bila najib zahid n ku nan yg kehadapan UMNO diam!!! Sapa pun x kesah..yg penting bersih..xdak court kes..sprm..kalau yg masih pending court tu sedor2lah diri..cermin2le diri tu..rakyat x nak kamu dah..next leaders plzzz

Cai ph berani ke kalau PRU semula..jangan sembang je kencang tetapi kencing..terimalah kenyataan ph kecundang separuh jalan..kencing sampai lencun, berak sampai cirit. You fail. Now you talk about us the people. F off. Komplot dah gagal, diam sajalah, tak tahu malu? sabar lah tok tokmatn9 ...buat lah keja pembangkang tu dulu elok2... next PRU korang lawanlah mcm mana pun...

Bagilah org baru dlm politik negara. Buang elit politikus. Asyik2 muka tu je Byk duit akan dibazirkan utk PRU ini. Tapi itulah rakyat suka sistem demokrasi dan suka mengundi, jdi kalau dah bubar dan kena undi balik, ptutnya tak bising2. Namun itulah Politik harini, lebih kpd kepentingan blok2 tertentu. Sblm nak PRU, boleh tahu apa manifesto BN?

Aziz Bari: Agong can choose to dissolve Dewan Rakyat'To avoid appearing to be taking sides and amid the speculations about the govt, it would be best to dissolve.' Shhh. Diam And Rakyat can choose to rebel and protest on the streets !! Smpi bila Rakyat nak dibodohkan oleh pelacur2 politik ?! Pengkhianat Negara !!! Not the Agong can choose to dissolve Dewan Rakyat. The Agong must choose to dissolve Dewan Rakyat. Otherwise it's an insult to the Malay Rajas who implement the Federal Constitution of Malaysia. jezlai

I thought you wanted backdoor government so that it is easy to capture Federal government without going through election? Now election matters after failed coup...hypocrisy at highest level Setuju, lagi 3 tahun.... Seperti Tun kata, kita rakyat tak mau elit politik kaki songlap,perasuah,kleptokrasi Dan Orang kena Tuduh OKT,lebai palsu naik Mercedes,pelari duit berjuta keluar negara.Ini yg ada dlm Umno Dan Pas yg Tun Dan rakyat tak mau.Berkokok kuat tapi bontot penuh Taik.u can go to hell

Setuju sgt2! Pemimpin dah letak jwtn, biar kekal camtu. Usah la ulangi insiden sama yg penoh beremosi: umum letak jwtn, pas pujuk rayu, tarik balik. Aik!! Kamu lah elite politic tu, yg skrang cakap mau PRU sebab komplot kamu tak terjadi. Tunggu d Sheraton 🤣🤣 lagi tu, mau form gov semburit. Waktu kamu tunggu d Sheraton? did u think of the rakyat kah?

Yang nak buat kerajaan pintu belakang dia, dah tak jadi nak kena bubar parlimen pulak.. Menyisahkan je Umno ni, kecik2 taknak mampus. rakyat dah pilih masa pru 14. keputusannya rakyat tolak BN 🤦🏻‍♂️ Sekarang korang kena belajar sikit mengenai perlembagaan dari SPDA. What a shame!

Rakyat akan hukum Azmin jadi pengkhianat, kata pemimpin PKRAbdullah Sani Abdul Hamid memberi amaran rakyat akan menghukum 'pengkhianat' kerajaan PH yang diberikan mandat untuk memerintah negara. FMTNews AbdullahSani PKR Azmin PakatanHarapan 😂 korang dah hukum dia awal lagi... Si kitul lah... Kartel la.. Bila dia rasa kepala dia nk kena penggal tak kan dia nk diam. Nasib la.. Politik mmg macam ni. Akhirnya Rakyat akan Buat pilihan. Kjaan mana depa nak. Azmin pun bakal kena tendang . Langkah Kajang vs Langkah Sheraton? pengkhianat adalah azmin dan madey. kena tahu tu semua

setelah agenda personal tak berjaya, baru nk ingat rakyat. Cdgn bodo Elit atau bangsawan. Puak2 ni dah kaya dah. Dorg tak peduli rakyatpun... Rakyat dah tentukan di PRU14, apa lagi kor nak? setelah pintu belakang tak berjaya dimasuki, barulah terfikirkan rakyat Ai tokmatn9 semlm bukan main gah lagi statement AnnuarMusa mampu bentuk kerajaan? Alih2 lepas jumpa YDA terus nak bubar parlimen. Rakyat dah lama bubar BN! Rakyat nak perompak2 masuk penjara!

Yup. Rakyat berhak tntukan. Setiap 5 thn skali. So 2018 baru ni rakyat dah putuskan menolak Umno BN. So tnggulah 5thn slps tu. Buat la PRU semula, adil.. Cilaka punya penyamun Sapa nak terima kesemua MP umno tu kesemuanya sekarang pulak tu. Kan banyak perasuah2 dan kleptokrat dalam tu. Dah tau takkan nak ambil juga kan. Tapi as usual bagi reason DAP la kan..

Will the rakyat, accept this backdoor-government?COMMENT | This magnitude of no-shame politics would derail all possible plans for a truly multicultural social evolution. make online survey as usual me.. Yes.. NO

Muka2 penyamun tak ada kawan lagi dari sabah dan sarawak penyamun2 dlm umno menunjukkan keyakinan tanpa segan silu Ada yang masih tak faham rakyat dah tentukan , yang korang rampas tu ingat baik sangat kot , banggang banggang ni . Rakyat dah tentukan, kamu yang tak boleh terima kekalahan Based on the past couple of day's comments on socmed that's what ph & their supporters been asking for but now they've made a u turn. Typical ph i guess..

Okay noted now go to work ! dia ni ada kerusi ke dalam parlimen? penting ke suara dia? Ahad lepas geng hang dengan geng lebai kata lagu lain, la ni hang kata lagu lain pulak. Siapa elit sebenarnya. Org2 umno lah yg elit. Semua kabel. Melayu elitis adalah Jenis mrk ini. Anak semua overseas. Business class etc. Jgn nak tipu rkyt.

UMNO jangan fikir dia saja mahu mendominasi kuasa dan pembuat keputusan berdasarkan ahli yang ramai tapi kalau BODOH buat apa.Jika PRU UMNO atau BERSATU rakyat akan pilih BERSATU.

Rakyat tunggu dan lihat...RAKYAT sedang menunggu dan melihat perkembangan politik tanah air hari ini bagi mencari jawapan terhadap desas-desus berhubung pengaturan semula landskap politik negara. Memalukan Meragukan 😇 politik tidak pernah menyatukan apa yang berlaku andai tidak bercanggah perlembagaan, maka apa lagi nak dikata...

Yang kelompok elit mengacau demokrasi tu korang la umno pas Malam sheltox hari tu xdak plak mintak bubar Better use that $$ to help those in need than a pilihan Raya. My heart goes out to those who are struggling each day. Take care and may things goes smoothly for them. Aik, yg Muafakat Nasional bagai tu tk ada pula fikir mcm ni?

Tunggu la PRU akan dtg , tu pun susah nak buat ke Tun said, Umno is dead. Eh? Tukar lagi? Man-up ler. Sikit backbone pun takde. 🐓💩 tokmatn9 NajibRazak Najib, Zahid, H2O, Kuli, KJ mrk bukan elit? Masa kleptokrat dan penunggang agama berpakat dengan si kitol nak jatuhkan kerajaan ada tak fikir pasal rakyat?

Kalau korang ni betul fikir pasal rakyat, korang tak kisah pun untuk wujudkan kerajaan perpaduan. Tak payah bagi alasan dap tu. Baru la memang betul untuk rakyat. Jangan gunakan nama rakyat untuk kemahuan parti dan diri sendiri.

Kemelut politik jejas ekonomi, usaha majukan rakyat, kata Guan Eng | The Malaysian InsightPeletakan jawatan perdana menteri, kerajaan Pakatan Harapan yang dianggotai oleh empat parti, secara praktikalnya lumpuh. Nnti dpat kuasa blik fokus kat ekonomi. Jngn cucuk sngt sentimen perkauman

Ckp lah dgn jujur. Sebenarnya UMNO mengharapkan utk menambahkan bilangan kerusi. Tk kisahlah buang duit negara dan rakyat pun... They did. They voted you out before. Wei Bodoh, kau ni majority? Rakyat voted in 2018 for PH. PH is given 5 years to run the country. Who the hell are you to ask them to dissolve the parliament? Kau ingat ni Bapak kau punya negara?

You know it well, they won’t get anywhere with both UMNO-PAS vote banks combined. Public sentiment is at all time low with crises plaguing the nation. Any election would just lead to another landslide victory in Bumi majority seats. Majoriti rakyat dah tentukan pada PRU14!! Bongok Engkau mimpi Kalau berani implemen la dasar politik baru yg tiada parti atau “non partisan”. Itu baru betul takda politik elitis.

Baru ingat rakyat ke?

Bertenang, jangan spekulasi, KPN beritahu rakyatTindakan akan diambil terhadap mana-mana orang yang menyebarkan berita tidak benar. FMTNews BeritaPalsu HamidBador Jho Low mana? Pasal video Azmin terlibat dalam skandal Haziq bukan palsu antara yang bakal digantikan... PDRMsia perlukan KPN yg lebih berwibawa dan tak menjadi bahawa lawak jenaka rakyat dan masyarakat antarabangsa



Hanya bayar harga juadah sahaja

Gaza perlukan anda!

Tudung patuh syariah

PKP dilanjut atau tidak?

Samseng sungguh maki, tampar polis...

Semoga temui sinar baharu

Sesi persekolahan ditangguh sehingga pulih Covid-19

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

26 February 2020, Wednesday News

Previous news

Singapore eases hiring rules for Chinese workers in more sectors

Next news

'ADUN AMANAH masih setia'