Kajang, 'Parti Liar', 'Pkp', 'Perintah Kawalan Pergerakan'

Kajang, 'Parti Liar'

PKP: Seronok berparti ya?

#kajang Keseronakan 19 individu mengadakan parti liar di sebuah unit kondominium di Kajang, terbantut apabila mereka ditahan polis, semalam.

4/4/2020 4:58:00 PM

kajang Keseronakan 19 individu mengadakan parti liar di sebuah unit kondominium di Kajang, terbantut apabila mereka ditahan polis, semalam.

KESERONOKAN 19 individu mengadakan parti liar di sebuah unit kondominium di Taming Jaya, Kajang , terbantut apabila mereka ditahan polis dalam serbuan di kediaman itu, semalam.

“Hasil pemeriksaan dilakukan di kediaman terletak di tingkat 15 itu mendapati terdapat 14 lelaki dan lima wanita berusia antara lingkungan 20-an hingga 30-an sedang asyik berhibur dengan muzik serta meminum minuman keras di ruang tamu.“Siasatan awal mendapati premis kediaman itu disewa secara harian daripada pemilik oleh seorang daripada individu berkenaan dengan bayaran RM140 sehari,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Majlis 33 saat COMMENT | Well, Muhyiddin, is it all worth it now? MP SPEAKS | How long will Parliament be hijacked?

Ahmad Dzaffir berkata, siasatan lanjut juga mendapati kebanyakan mereka datang dari kawasan Gombak, Taman Impian Ehsan dan Bandar Tun Hussein Onn.“Berdasarkan keterangan diambil, tujuan mereka berkumpul di kediaman itu adalah semata-mata untuk berkumpul dengan rakan, selain berhibur bersama.

“Siasatan juga mendedahkan kumpulan ini melakukan kutipan antara mereka sebanyak RM20 hingga RM30 setiap seorang bagi menampung pembayaran kediaman yang disewa,” katanya.KUMPULAN individu yang ditahan menyertai parti liar. FOTO Ihsan PolisBeliau berkata, tindakan mereka berkumpul untuk berhibur melanggar peraturan mengikut Seksyen 6 (1) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988.

“Namun, siasatan terhadap mereka diklasifikasikan mengikut Seksyen 268 Kanun Keseksaan dan Seksyen 22(b) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988.“Semua suspek dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang dan direman selama empat hari bermula hari ini hingga 7 April ini untuk siasatan lanjut,” katanya.

Dalam perkembangan berasingan, beliau berkata, seramai 66 individu, termasuk lima wanita ditahan dengan 36 kertas siasatan atas pelbagai kesalahan direkodkan di daerah ini bagi tempoh pertama fasa 1 Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula 18 hingga 31 Mac lalu.

“Kami memberi keutamaan dan perhatian dalam isu perlanggaran arahan PKP. Justeru, orang ramai dinasihatkan supaya mematuhi peraturan ditetapkan pihak berkuasa sepanjang pelaksanaan arahan itu,” katanya.Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 4 April 2020 @ 9:55 PM

Read more: Harian Metro »

Knp laaaaaaa ketegaq sgt 🥴🥴🥴 How stupid.... make them work in d hospital as cleaner for a week as punishment... let them c how our FRONTLINES fighting day n night to safe ppl... jerryyap2 Car Junk Dah terlampau aktif sangat bg diorg kerja cuci tempat awam. Tempat2 yg kotor byk sampah tu suruh cuci. Dah penat sgt2 nnti tau la diorg balik umah tido diam2.

Denda kerja amal dekat hospital. Apa2 jer perangai. tunfaisal Majlis peguam patut bukak rumah mereka untuk mereka berhibur..hak asasi pelanggar PKP Bagi lama sikitdok dlm Kalaulah mereka ni tinggal dekat india mati aku rasa kena sebat sorang sorang ahahahahaa Pundek bodoh bangkai Bangsat. Anjirrr Eeyhhhhhh🤬🤬🤬

Tu belum gay party lagi tu.... hahaha Yg ni semua elok kena sebat kt punggung! Nanti dah sakit menyusahkan orang 🤨 PKP dalam jail pula lepas ni ya.. Hidayah milik Allah swt.. moga bermanfaat.. Allahuakbar Kesian Speechless 😑 Cettt... Bodo sampah anak haram Ujikaji utk virus dah ada tu, jgn membazir...spesis hidup pn xguna

Degil Sgt kaaann..pergi hantar dorang dkt hospital sg Buloh tu.. Jadi sukarelawan jge pesakit covid19..Baru tau rasa. ☺️☺️ Buat penuh jail..mnyusahkn org Kata bangang satgi marah pulak nie klo kne lokap rugi plak duit nk bg mkn kt diorg nie.. bleh ar jdik tukang cuci kt spitl & balai polis kajang .. bg kje amal skit anat2 nie jnis x fhm bahasa

Jangan dok bg keluaq.. Biaq dok dalam tu.. Nak PP sangat kann.. 😔 hey budak kajang ni DonImrano2 Apa ni zullicious tak jaga kawasan ke 19 individu bakal bekas banduan.. Cerah masa depan . Bebal betul ek masing masing. Duduk rumah diam diam la woi. Online party je. Dj spin dari rumah Padan muka bangang sangat 🌚

Sumpah mereka jd tong sampah Letak mereka vaksin microchip senang nak control. Kingsman Buat parti liar yer..lps ni ikat dpa ni sajikn pd anjing liar pulak kta tgk jauh mna “liar”nya mereka ni 😂 Ini semua level masalah Otak sanasuki_mizmax on what ground tak ajak i? ShahrulHamdan ok tak tu? Ambik budak2 nie buat bahan eksperimen vaksin covid19,mesti on

Dah la kawasan merah dok cabar dgn covid-19 budak² bengong ni Bongoknyaa Btol2 memanfaatkan arahan duduk umah ye engkorang.. org duduk umah tu jaga diri sendiri, engkorang gi bantai bwt parti liar ye.. korang ni patutnya kena kurung ramai2, lepaskan anjing liar yg ade rabies 2 3 ekor.. Knp bodoh sgt sampai tak faham bhs

callmeazik Take note pls azimzaimaziz hahaa Hukum mereka jadi tong sampah ‼️ Bodoh mcm kayu masing2 Makan dadah jelah tahu haih melayu yang ini pun perlubuat aktiviti jugak ke? Demi nafsu,, kan dah rugi masok jail.. Ada rekod n tittle dah. Benda sedap ni sekejap jerrr dikkkk. Rugi rugiiiii budak budak taman aku ni. kesian nama kajang jugak yang buruk. balakong still clean kahkahkah

baru la seronok cm gini Hahaha zaman nak melepak pesta minum arak dah berlalu. Zaman ikut perangai nafsu babi 🐷🐽🐗 dah berlalu....kembali ke pangkal jalan. Stay In Jail. 😂 Awesome Alahai bangangnya. asl kena tangkap kes parti ja byak melayu 😹 boleh pulak seronok time macamni , bodoh lah Setuju..bagi depa buat kerja pembersihan di hospital dan klinik kesihatan..

tolong sumbat mereka dalam zoo negara, dalam kandang harimau.. macam tak berbaloi bagi hidup.. memalukan family menyusahkan negara check murni discovery bandar sri permaisuri Saya cadangkan hukuman mereka ni jadi frontliners untuk beberapa hari sebab nampak sangat mereka dah bosan duduk rumah. Penjara..pastikan mereka semua dikenakan hukuman yg berat..otak tkde gamaknya..

Lahh nnnasyikinnr. Asal kau survive ni? Bersin kan ajaaa buat pp ni hahaha Jangan penjara dah crowded tu...suruh ja buat servis komuniti. Cleaner, tailor, mcm2 blh srh bt.. Amboiii rakyat Malaysia ke x ni......isk isk isk....org ckp berjanggut dah...xhadam²....jgn kt parti liar parti jinak pun xbuleh....paham

parti Yahudi nii.. dasar bongok Ni orang panggil kepala bapak. Kalau kat sabah/sarawak kena rotan yg ni elok buh penerajang sorg satu. Rsnye kalu tahap gni... Kena tmbah 1 lg hukuman duk frontliner tlg kes covid Stay in jail, not stay at home Yg ni elok bagi buat kerja amal.....dah alang2 ramai kan.. Huhu

Benak sungguh mereka ni....... pastikan mereka dipenjara!

Putrajaya digesa pertimbangkan kehidupan selepas PKPKerajaan harus memastikan keadaan kembali normal, berjalan lancar sebaik PKP tamat. FMTNews PKP Covid19 Ekonomi MEF

Ibu hamil kongsi pengalaman bersalin ketika PKPMereka tiada peneman dalam bilik bersalin, tiada peneman di dalam wad pada waktu siang mahu pun malam dan tiada pelawat pada pagi atau petang. FMTNews Covid19 PKP

Tiada gaji, makanan bagi sesetengah pekerja asing ketika PKPKetua komuniti Bangladesh dan wakil Kedutaan Filipina menceritakan penderitaan dialami rakyat mereka. FMTNews Covid19 PekerjaAsing PKP That's their problem because of being Illegal! Multiple Amnesty given to go back but DEGIL now asking help! Deserve it & rot in hell! Can't respect the law, so no rights for you Illegals! So many LEGAL workers have zero complaints because they are legal & taken care by Employer

Tiada lagi kata nasihat, PKP kini masuk 'fasa keras' | The Malaysian InsightSepanjang PKP, seramai 4,189 individu ditahan dengan 1,449 daripadanya didakwa di mahkamah. Keras tu mcm mana..pukoi org ka

MKN nafi PKP Tahap TigaMAJLIS Keselamatan Negara (MKN) menafikan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Tahap Tiga akan dilaksanakan bermula 15 April hingga 15 Mei depan. Screenshot dulu Mcm meminta pulak yeee yang buat fake news ni Lahanat bangsa pemalas...dasar couch potatoes.kalau t20 lehla chill2 papa mama ada.

Dua premis beroperasi ketika PKPJABATAN Tenaga Kerja (JTK) Melaka menerima 396 aduan dan pertanyaan pelbagai isu daripada majikan, pekerja serta wakil syarikat sepanjang tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga semalam.