Pendakwaan akan buktikan semua kesalahan Syed Saddiq berniat jahat, tidak jujur | The Malaysian Insight

21/6/2022 6:30:00 AM

Pendakwaan akan buktikan semua kesalahan Syed Saddiq berniat jahat, tidak jujur

Pendakwaan akan buktikan semua kesalahan Syed Saddiq berniat jahat, tidak jujur

Ahli Parlimen Muar itu berdepan empat pertuduhan berkaitan pecah amanah dan pengubahan wang haram.

× Salin URL Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, 29, yang memakai kemeja batik biru tiba di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur kira-kira 9 pagi.Deputy Public Prosecutor Datuk Wan Shaharuddin Wan Ladin, who led the prosecution team, said his team would rely on a combination of direct evidence, circumstances, and documents in proving the case against the accused.A KUALA LUMPUR (June 20): The trial of Muar MP Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, who faces four charges of criminal breach of trust (CBT), misappropriation of funds and money laundering of RM1 million belonging to Bersatu Youth wing (Armada), will begin at the High Court here on Monday (June 20).BERNAMAPIX KUALA LUMPUR : The trial of Muar MP Syed Saddiq Syed Abdul Rahman (pix), who faces four charges of criminal breach of trust (CBT), misappropriation of funds and money laundering of RM1 million belonging to Bersatu Youth wing (Armada), will begin at the High Court here tomorrow.

– Gambar The Malaysian Insight oleh Afif Abd Halim, 21 Jun, 2022.PIHAK pendakwaan dalam kes Syed Saddiq Syed Abdul Rahman yang berdepan empat pertuduhan berkaitan pecah amanah dan pengubahan wang haram akan membuktikan kesemua kesalahan yang didakwa dilakukan Ahli Parlimen Muar itu adalah berniat jahat dan tidak jujur."We will also not use the presumption under Section 409A of the Penal Code in proving our case against the accused later,” he said while reading the prosecution’s opening statement on the first day of the trial before High Court Judge Datuk Azhar Abdul Hamid.Timbalan Pendakwa Raya Wan Shaharuddin Wan Ladin yang mengetuai pasukan pendakwaan berkata pihaknya akan bergantung kepada kombinasi keterangan terus, ikut keadaan dan dokumentar dalam membuktikan kes terhadap tertuduh.Wan Shaharuddin said the prosecution would call 40 witnesses at the trial of the case.Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan.- Bernama MORE TO COME.Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!.Syed Saddiq, 29, was initially charged in the Sessions Court.

Read more:
The Malaysian Insight »
Loading news...
Failed to load news.

Panjang lagi perjalanan kes. Harap DPP bawa bukti berfakta, bukan andaian. Semoga YB kekal tabah dan terus berjuang ✊🏼 Jgn tunduk pada tekanan dan desakan mereka YB. Lawan untuk kebenaran. ✊🏼 Awal sgt DPP ni claim. Harap bawalah fakta dan bukti, bukan andaian semata. Kekal tabah YB, berjuang utk kebenaran. Jgn tunduk, Lawan. ✊🏼

segalanya lakukan kerana Allah teruskn Yb nak dakwa bagi bukti dulu,selagi tak sabit bersalah jgn suka2 kata org jahat dan tak jujur xbaik tau. Tak pe YB belum ada bukti jgn suka2 tuduh org jahat tidak jujur. Jalan tegak, berani kerana benar. Baik kita tunggu diorg kasi bukti dulu br boleh ckp YB jahat, tak jujur..

Jangan lemah yb, teruskan berjuang demi anak muda ✊ Macam mana boleh kata berniat jahat tapi tak ada bukti yang kukuh? Satu hari nanti kebenaran sebenar akan terbongkar jua.. semoga dipermudahkan urusan yb ss. teruskan pjuangan YB Teruskan karier politik YB dgn keadilan...proud of you YB

Prosecution to prove Syed Saddiq's offences malicious, dishonestKUALA LUMPUR: The prosecution in the case of Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, who faces four charges of criminal breach of trust (CBT), misappropriation of funds and money laundering, will prove that all offences allegedly committed by the Muar MP are of malicious intent and dishonest.

Kebenaran akan diperolehi juga. YB akan menang 👍🏻👍🏻

Syed Saddiq's criminal trial to begin on June 21KUALA LUMPUR (June 20): The trial of Muar MP Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, who faces four charges of criminal breach of trust (CBT), misappropriation of funds and money laundering of RM1 million belonging to Bersatu Youth wing (Armada), will begin at the High Court here on Monday (June 20).The trial will be heard before Judge Datuk Azhar Abdul Hamid at 9 am.'Six prosecution witnesses are expected to testify tomorrow,' said Deputy Public Prosecutor Datuk Wan Shaharuddin Wan Ladin, who will Muda2 dh masuk kluster mahkamah. Pun intended. Bangsat perangai Lagi sorang kluster mahkamah ha ha

Syed Saddiq’s criminal trial to begin tomorrow“Six prosecution witnesses are expected to testify tomorrow,“ said Deputy Public Prosecutor Datuk Wan Shaharuddin Wan Ladin. theSun theSundaily crime court SyedSaddiq

Syed Saddiq’s trial begins tomorrow | The Malaysian InsightForty prosecution witnesses expected to testify at hearing of Muar MP's criminal breach of trust case.

Politician Syed Saddiq’s CBT and money laundering trial tomorrow: What to knowKUALA LUMPUR, June 20 — Former youth and sports minister Syed Saddiq Abdul Rahman will head to the High Court here tomorrow to stand trial for the misappropriation of funds and... Staged just like 911 building demolition by dancing Israelis Ini fitnah jahat ni. Syed saddiq ni maksum orang nya, ingat lagi tak syed saddiq pernah main PS4 dalam opis KBS? Syed saddiq ni hambel orang nya. Memang fitnah lah kes ni Sudah2 la saddiq... Org dah tau sape ko sebernarnya... Tunku HRHJohorII , tolong halau opportunist ni dari Johor

Politician Syed Saddiq’s CBT and money laundering trial tomorrow: What to knowKUALA LUMPUR, June 20 — Former youth and sports minister Syed Saddiq Abdul Rahman will head to the High Court here tomorrow to stand trial for the misappropriation of funds and... Syaitan manusia menguasai kerajaan He is the only Malay hope...god bless him Everyone has a cut. The is no clean politician in the Malaysia.