Neelofa, Fipper, Exploit

Neelofa, Fipper

Neelofa accused of ‘exploiting religion’ with launch of RM79 ‘Muslim-friendly’ slippers | Malay Mail

Neelofa accused of ‘exploiting religion’ with launch of RM79 ‘Muslim-friendly’ slippers

7/4/2021 10:16:00 AM

Neelofa accused of ‘exploiting religion’ with launch of RM79 ‘Muslim-friendly’ slippers

PETALING JAYA, April 7 — Malaysian social media users are accusing entrepreneur Neelofa of religious exploitation after she released “Muslim-friendly” slippers with local footwear brand Fipper . Neelofa , whose full name is Noor Neelofa Mohd Noor, previously posted an Instagram story of a...

Wednesday, 07 Apr 2021 03:07 PM MYTBY TAN MEI ZISocial media users have criticised Neelofa for allegedly exploiting religion to make money. — Pictures via Instagram/neelofa and Fipper websiteSubscribe to ourTelegramchannel for the latest updates on news you need to know.

New deputy minister to be sworn in tomorrow | The Malaysian Insight More orderly Ramadan bazaars in 5-6 days - Zuraida Five B.1.1.7 variant Covid-19 cases in M'sia - Health DG

PETALING JAYA, April 7 — Malaysian social media users are accusing entrepreneur Neelofa of religious exploitation after she released “Muslim-friendly” slippers with local footwear brand Fipper.Neelofa, whose full name is Noor Neelofa Mohd Noor, previously posted an Instagram story of a presentation for the Fipper x TheNoor by Neelofa slippers on April 5.

The presentation’s claims that the slippers are “Muslim-friendly” led to backlash on Twitter with users questioning what exactly makes a pair of slippers wearable in Islamic terms.“Neelofa is selling ‘Muslim-friendly’ rubber slippers. So did rubber slippers before this contain swine blood or what?” asked one Twitter user. headtopics.com

“Maybe it won’t be long before there will be vintage hats that are shariah-compliant,” another user remarked sarcastically. neelofa jual selipar getah yang “muslim friendly”selipar getah biasa selama ni celup swine blood kot— bart (@bartbhrdn) 

  Read more: Malay Mail »

Health Ministry: Nine new Covid-19 clusters, four from workplaces

PUTRAJAYA: The Health Ministry has identified nine new Covid-19 clusters in the country, of which four are workplace outbreaks.

Saya punya pun muslim friendlyyyyyyy 🔥✨ NUR/NOR/NOOR disebut sebanyak 43 kali dalam quran yg membawa 3 makna: • chy fizikal (boleh dilihat, disentuh) • chy hakiki (petunjuk, yg boleh difahami) • chy makrifat (boleh dihayati, dijiwai) Surah ke-24 juga diberi nama An-Nur nk tunjukan pentingnya cahaya dlm hdp.

Jesús used slippers toi Just 'muslim friendly' flip-flops? Why not throw in some 'sin purifying' toner/cleanser and turning them into a bundle? I mean go big or go home miss ' EntRePrEnEuR'. She thinks doing this stunt will make everyone forgets about her recent covid escapades. Selipar kalis rentas daerah

Bila brand kafir dapat idea gunakan agama Islam & celebrity yg kemaruk keuntungan, ni jadinya. Shame on you fipper What....🤔 Napa lah korang baik hati bg die ni free marketing. She's so smart tho (or manipulative🙄) Cer pikir kalau die just tulis selipar je ade ke org nk amik kisah exp fans die lah but by adding just A TERM ha heboh satu malaysia🤦‍♀️

Stop la menggunakan agama untuk buat marketing bodoh mcm ni. Whats wrong with u la Neelofa ? U hone crazy? Ew dont sapot this lady come sapot me instead Just like the politicians? Slippers to reach the legendary Sky Kingdom. How about Muslim Friendly Bra,Panties n Underwear,Thongs,G-string,Jockstrap,Bikini n such?Got ah😈😈😈

Why eh u guys take it out of proportion sgt? Muslim friendly tu just a snippet of product launch presentation out of the many slides. But this one jugak u guys cherry pick and make viral! Dia x label pun the slipper as muslim friendly. Gelabah la netizen ni Mcm barang kau je yang 'Muslim-friendly' padahal hampir semua produk atas dunia ni 'muslim-friendly'. Fikirlah dulu sebelum nak ada tagline. Kau ni duduk dekat Malaysia negara Islam.

Jgn mudah percaya pada 'nama dan titik' kerana semua itu hanya dusta belaka. Dia tutup kes dia rentas negeri dengan selipar ni pulokk dahh. Kapitalis kelantan so apa kelebihan dan kebaikan slipper ni berbanding slipper yang lain? 🤔 Kalau nak taksub pun agak² la. . Selipar Tat Seng lagi best ainsdk__ ain taknak beli ke? Ke asadi lagi best 🥺

If nobody stop this shit, it’s not impossible she will come out with ‘Muslim-friendly’ dildo. In the name of Money semakin banyak bersyukur, semakin banyaklah kebahagiaan kita perolehi Non muslims cannot wear that will bite you, I mean bite your pocket.A RM15 slipper turned into RM 79 muslim friendly slipper.Muslims got suckered.

Patut nya dia kena letak kt semua masjid n surau so org ramai boleh pakai buat keluar masuk toilet . Baru muslim friendly hahaha Lawa jugak design dia 😍 I'll support Alif Shukri or DSV over her anytime at this point. 👎🏻👎🏻👎🏻 Mencanak2 pulak kes2 berkaitan dgn seleb2 dkt news now days.. tv3 tak nk ke cover utk slot 999 ... 🙄

Is this fipper without neelofa not muslim friendly? drzul_albakri ? SanjeevanSS Lepas ni saya nak jual slipper bag utk simpan slipper tak kena taik kucing takut nanti tak Muslim friendly. Simpankan slipper anda tanpa was was. juga agama sama macam PAS.. Kebodohan yg tak terkata Not so muslim wallet friendly😂

😂😂😂 Beli je la kasut selipar dekat kedai eco bru rm2, pegi surau/masjid berapa langkah pahala sama je 😌 Sorry my Muslim friend, no more Adidas, Nike etc...they don’t do halal slipper yet umm, just don't buy? easy what, wallet-friendly also Tapi ada je yang bodoh pekat akan beli selipar ni. Jealousy? With such how can Malay entrepreneurship be encourage?

asrulmm 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Tak yah comment, tak yah rt tak yah buat pape. Ignore jee. Kang nanti claim free marketing lagi Dah merchandise utk muslim app , xkan nak kata babi friendly pulak Wtf why so stupid la, alas kaki pun nak muslim friendly? Apa lagi yang nak muslim friendly. For that rm79 muslim friendly which dungu wana buy?

mari tgk berapa ramai manusia2 penyokong tegar dia beli laaaa...baru tahu ke ? Cam bodoh I wonder how's a 'Non Muslim friendly' slippers looks like then? Maybe Walaun2 can define it clearly I guess? Hope to gugel some dalil, perhaps any slippers with a rocket symbol cud be one of the main criteria 😎 Genuinely want to know what makes this a 'Muslim-friendly' slippers? Too lazy to Google. If I Google, her products ads will haunt me wherever I go....

Create havoc, free marketing. Kalau pakai selipar ni, auto ada saham masuk syurga ke? SIAPA BELI DIA BODO. You hear me Apalah nak Jual selipar pun guna Nama agama, Aku tak kisah pakai selipar apa pun selipar Muslim ke kafir ke, janji selesa dan bukan dari kulit babi kat mana yang muslim friendly tu? Selipar bila dipakai akan bawa ke syurga 😂😂

Hebat lah.. Bata been selling open sole sandal since 1930 or any other brands xpenah pun promote sandal open sole as “muslim friendly”. Dtg selebrity bonarrr ni jual selipar “muslim “socks” friendly huhuhu zac_yrahcaz Alhamdulilah konfem masuk syurga, bak kata parti ajaran sesat (PAS) Ketahian apakah Lepas ni apa pulak? Bikini ‘muslim-friendly’ kot? (sacarstic)

Harga dah dekat ngan Adidas, Nike, Puma🤦 Tunggang selagi boleh tunggang dik oi 😂 I bought the similar muslim frindly slippers at Ah Chong shop for RM15 only Selipar dia ada tanda halal kot... Lps ni buat baju, seluar, setokin etc yg MuslimFriendly PASPusat tolong dia!! nazriomar71 Jangan mengata, kalau tak nak beli, just ignore...

She is clever buy the buyer not clever ! Berhenti retweet semua cerita tentang dia Takde nun ha ke. Hahaaa nak concur semua business la tu Is it anti dirt so Muslim can wear it during prayer? If so then ok Otherwise it just abuse of Islamic term. this slipper better lahhh...comfort pon comfort bagi kaki sebesar gajah mcm aku ni....paling penting tahan lasak yee selipar ni

Jual selipar mesra muslim, tapi harga yahudi. Psr mlm just rm10.00 iamjoelee Robbing daylight Hahahahaha Jeezy12Kyle Waiting for her to launch 'Muslim-friendly' money to buy those 'Muslim-friendly' slippers. But you can't accuse her of not being an opportunist. She should just join PAS.....birds of a feather.....selling religion for $$$ profits.

Psychopath ...... X abis² ngan penunggang pun*ek gini....nak wat camner kan, kutu² kelab penunggang dlm negara pun mmg bersepah cam sampah merata kan...🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️ Tak lain tak bukan, free marketing. Tak memasal produk dia dapat naik nama. Rasanya boleh dah kot stop kita cakap pasal dia. Cer try semua buat bodoh je apa dia buat. Kita diamkan

bila nak habis cerita fake bitch ni Siapa la yg bangang nak beli ni...🤣🤣🤣 Ada ke yg nak beli You’ll never walk in sin again. 'Muslim-friendly' slippers can have multiple meaning 😂 People. Please don't blame her. She's what she is, an entrepreneur. She just seized the opportunities because she saw there's a market. There's a saying, 'A sucker is born every minute'. It's no difference from PAS using religion in their politics. And it's effective.

Strategy marketing with create issues Gila babi sggh lah She can't be that stupid isn't it What a shame. Soon Muslim friendly underwear? Rubbish penunggang agama? i mean the movie 🙂 What next? Earbuds? Toilet paper? razaliain Yang suami dia tak bagi ceramah kt dia ke? Aduuhh..punah.. Bodoh😡 Makin lama makin tenat Malaysia. Tukang jahanamkan Malaysia terlalu ramai. Dulu lebai lebai PAS aje, sekarang celebrity pun ikut tunggang agama. Hancurrr.

Shariah compliant lingerie got or not? Tapi akan ada bodoh yang pi beli jugak. Ini selipar yang ahli syurga pakai,ahli neraka pakai crocs. Pakai selipar ni rasa ringgan seperti boleh terbang😝 slippers pun kena🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ lepas dapat anugerah dari kerajaan tunggang agama.semakin menjadi2 dia menungang

penunggang dan yg kene tunggang..🤣🤣🤣🤣😜😜 muslim friendly what? Sejak kawin dengan lebai penunggang agama free product marketing for her