Ekonomi, Harga Makanan

Ekonomi, Harga Makanan

Malaysia hadapi 'stagflasi', kata Najib | The Malaysian Insight

Malaysia hadapi 'stagflasi', kata Najib

17/4/2021 10:23:00 AM

Malaysia hadapi 'stagflasi', kata Najib

Ekonomi negara seakan dalam 'stagflasi' iaitu inflasi tinggi berterusan, pengangguran tinggi dan permintaan tidak stabil, katanya.

MALAYSIA kini menghadapi “stagflasi” disebabkan oleh kadar inflasi tinggi, pengangguran dan ekonomi tidak stabil, kata bekas perdana menteri Najib Razak.MelaluiFacebook, beliau berkata ekonomi Malaysia telah mencapai tahap yang tidak diingini oleh kebanyakan negara.

Briged Al-Qassam lancar serangan balas Zionis - Utusan Digital Actress Scha Elinnea denies having a sugar daddy after buying Mercedes-Benz she’s been saving up for since 15 | Malay Mail Korban pulang beraya, demi Harimau Malaya | Harian Metro Read more: TheMalaysianInsight »

Covid-19: 4,765 new cases bring total to 453,222

PUTRAJAYA: Malaysia recorded 4,765 new Covid-19 cases on Wednesday (May 12), the Health Ministry confirmed.

Malaysia is facing ‘stagflation’, says Najib | The Malaysian InsightRising cost of goods, unemployment, slow economy all taking toll on society, says ex-PM

10 ways to lure foreign investors back to Malaysia, says Najib | The Malaysian InsightConvicted former PM offers blunt response to jibe from fellow Umno lawmaker Shahidan Kassim. How about 10 ways to pay your debt so you dont end up in sg buloh or kajang Why would anyone want listening a thief We lure them here but you get out of here. What a joke.

Mengapa Umno, pemimpin BN masih bersama kerajaan gagal, soal Najib | The Malaysian InsightBekas perdana menteri itu berkata mereka lebih mementingkan kedudukan berbanding melindungi kepentingan rakyat. Sebab dia korupt macam.....tengok cermin dulu Mungkin nak beli sesuatu diidamkan dalam hati, manusia tak pernah puas Pernah dgr x birds of a feather flock together? Semua org yg gagal sekumpulan..

Najib patut tolong, bukan kritik kerajaan, kata Shahidan | The Malaysian InsightBeliau juga meminta kerajaan Perikatan untuk terbuka menerima pandangan dan cadangan pihak lain. Dan sey mintak tolong kek ko suh midin bubar atau bukak pintu parlimen boleh? klu ok kami benarkan DSNR tolong kerajaan yg tengah nazak ni! klu tak ko dgn. katak² tu pandai²lah yo😁😁 Sebenarnya sesetengah orang patut pupus..., kata sesetengah orang. kerajaanberjaya

Najib tahu RM42 juta dana SRC masuk akaun, kata pendakwa | The Malaysian InsightPenafian Najib sama sekali tidak benar, Pendakwa Raya V Sithambaram beritahu Mahkamah Rayuan.