'گذر عاشقانه عمر'؛ روایت یک شوریدگی مستمر | DW | 15.01.2021

  • 📰 dw_persian
  • ⏱ Reading Time:
  • 81 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 36%
  • Publisher: 63%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

شور و خوش بینی در خاطرات خدیجه مقدم موج می‌زند. او شاهد مصادره انقلاب‌، دهه سیاه شصت، سرکوب‌ها و گسست‌های هولناک بوده اما ایمان به عدالت و اراده برای تغییر را از دست نداده است. مروری بر روایات و پای صحبت نویسنده کتاب.

نشر باران در سوئد، به تازگی خاطرات خدیجه مقدم، فعال حقوق زنان و محیط زیست را منتشر کرده است. کتاب گوشه‌هایی از تلاش‌های آرمان‌خواهانه نویسنده و همراهان او از دهه پنجاه شمسی تاکنون را پیش چشم می‌گشاید. روایت‌ها با ترتیب و توالی زمانی و موضوعی نقل نشده‌اند بلکه برش‌هایی از مشاهدات و تجریبات نویسنده از نشیب و فرازها و واقعیات روزگارند. راوی در مقدمه کتاب می‌گوید اگر تشویق دوستان و اطرافیان نبود، حرف‌ها و خاطرات او هم مثل هزاران زن دیگر در پستو می‌ماند.

خاطرات خدیجه مقدم هر چه شخصی‌تر باشند، صمیمانه‌تر و زلال‌تر می‌شوند. پدر عکس شاه را از کتاب‌های درسی فرزندان پاره می‌کرد و مادر از دورریزها چهل‌تکه می‌دوخت تا اولین الگوی محیط زیستی نگارنده شود. در صحنه‌ای ناب و در یک نمایشگاه عکس، آقاجون برابر تصویر قاب شده برادر مبارزش، کلاه از سر برمی‌دارد و تعظیم می‌کند.

در زمینه عدالت اجتماعی، در شرایطی که مردم روز بروز فقیرتر می‌شوند، طبیعی است هم اکنون سه نسل در کنار هم مبارزه کنند تا به حداقل شرایط یک زندگی سالم دست یابند. به تظاهرات بازنشستگان ، معلمان و کارگران جوان هفت تپه و سایر جاها نگاه کنید. به میانگین سنی شرکت کنندگان تظاهرات اعتراضی مهر ۹۶ و آبان ۹۸ نگاه کنید و حتی زندانیان، می‌بینید که اشتراکات زیادی بین ما و جوان‌ها وجود دارد.

کمپین دستاوردهای بزرگی داشت و مهم‌ترین آن به جز جمع‌آوری صدها هزار امضا برای تغییر قوانین، نشان دادن نابرابری در کل جامعه بود و توانست تعداد فعالان زن را چند برابر کند که هر کدام در حال حاضر به نظر من یلی هستند و همه جا آثار آنها را. در حال حاضر شکل مبارزه تغییر کرده ولی کمپینی‌ها به‌جز تعدادی که بیش از سابق گرفتار یک لقمه نان شده‌اند، خوشبختانه همه جا هستند. این هم خیلی طبیعی است که هر کس حق دارد اولویت زندگیش را درمراحل مختلف تعیین کند.

در این زمینه ملاحظاتی نداشتم و فکر می‌کنم در جای جای کتاب به ناکارآمدی دولت‌های مختلف و استفاده ابزاری از تلاش‌های‌مان توسط نهادهای حکومتی اشاره کرده‌ام. مثلا هیچ بحثی نیست که وقتی نهادهای تعاونی یا بنگاه‌های اقتصادی زنان سرپرست خانوار تعطیل می‌شود، چه فشاری به آن زنان و فرزندان‌شان می‌آید. هر روز شاهد افزایش سیل بیکاران در ایران هستیم، ولی تغییر در افکار و رفتار و استقلال فکر در بین آن زنان هم انکار ناشدنی بود، می‌خواهم بگویم بی‌سرانجام نبود.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 7. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.