'دولت موقت، الگوی شکننده' برای حل منازعه افغانستان؟ - BBC News فارسی

  • 📰 bbcpersian
  • ⏱ Reading Time:
  • 39 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 19%
  • Publisher: 51%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

در این مطلب که برای صفحه ناظران فرستاده شده، نویسنده به بررسی برخی دلایلِ طرفداران دولت موقت پرداخته و به این نظر است که 'ناکارآمدی و شکنندگی' این الگو برای حل منازعه در افغانستان باید تبیین شود. از نظر نویسنده دولت موقت اگر در مواردی موفق بوده، اما در افغانستان با توجه به ساختار شبکه‌ای دولت نتیجه‌ای جز 'فروپاشی و شکست' نخواهد داشت.

مشکل این طرح‌ها این است که دولت افغانستان را سازمانی منسجم و واحد تصور کرده اند. سازمانی که ساختاری سلسله‌مراتبی و واحد داشته و بر اساس عقلانیت و قانون‌محوری اداره می‌شود. به عبارت دیگر، در این نگاه به دولت افغانستان از زاویه لیبرالی نگاه شده است.

تیمور شاران در کتابی که به نام "دولت شبکه‌ای" نگاشته، ساختار شبکه‌ای دولت افغانستان را به خوبی تبیین کرده است. دکتر شاران نشان داده که دولت افغانستان، ساختاری واحد نیست، بلکه شبکه‌ای از قدرت‌مندان و ثروتمندان است که برای کسب منابع و قدرت بیشتر در دولت شریک شده‌اند و برای حفظ منابع خود، از بقای دولت حمایت می‌کنند. دولتِ افغانستان قلمروی پیچیده است که در آن شبکه‌های محلی هم در سطوح پایین و هم در سطوح بالا در حال چانه‌زنی مداوم و کسب منابع بیشتر هستند.

دولت افغانستان ساختاری واحد نیست که بتوان سطوح بالایی آن را تغییر داد و در عین حال سطوح پایینی و بروکراتیک آن به حیات خود ادامه بدهند. تغییر در سطح بالایی دولت عملا به معنای برهم‌زدن تمام ساختار دولت است، نمی‌توان تصور کرد که سطح بالای دولت تغییر کند، اما سطوح پایین دولت به حیات خود ادامه بدهند.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 15. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.